lukasz22 Posted August 15, 2020 Share Posted August 15, 2020 Spradziłem chrome stable, beta, dev. Wszędzie klatkowanie przez kilka sekund 20-30fps po odblokowaniu ekranu gdy jestem na dowolnej stronie. Może ktoś potwierdzić czy też tak ma czy tylko u mnie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 15, 2020 Author Share Posted August 15, 2020 Nie klatkuje, sprawdziłem specjalnie. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz22 Posted August 15, 2020 Share Posted August 15, 2020 1 godzinę temu, wojasheck napisał: Nie klatkuje, sprawdziłem specjalnie. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka a jaki masz rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandurski Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 Witam szukam telefonu, i mam na myśli poco f2 pro, Samsung S10 lite, lub note 10ite. Co by szanowne grono poleciło. Priorytety to ekran, szybkość,bateria, dźwięk na słuchawkach, jakość foto i video. W takiej kolejności.Dziękuję z góry na sugestieTylko i wyłącznie polskie sklepyBardziej skupiam się na płaskim ekranie bez zagięć. Wykonanie nie biorę pod uwagę i tak będzie w pokrowcu.Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 16, 2020 Author Share Posted August 16, 2020 Z tych moim zdaniem tylko Poco. Eska ma żałosną baterię, Notes SoC to takie 2/10. F2 ma zapewne najsłabszy aparat ale wszystko inne dużo lepsze, ekran jakościowo porównywalne ale chyba tylko POCO ma płaski. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandurski Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 S10 lite ma baterie 4500 więc podobnie jak poco. Note 10 lite najtańszy ale pod względem tych 2 wydajnościowo w tyle. S10 lite jak jest promocja to 2200 idzie wyłapać. Czy poco ma stabilizację przy 4k 60fps.Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu TapatalkaCzy możliwości foto poco są na poziomie redmi note 8 pro czy lepsze.Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 16, 2020 Author Share Posted August 16, 2020 Pojemność baterii to jedno a jej wydajność to drugie, Exynosy się grzeją i żrą baterię jak głupie Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandurski Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 S10 lite ma snapa.Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 S10 lite jest też fajny. Note bym odrzucił zee względu na brak snapa. Gdyby poco nie był kompletnym kastratem pod względem obsługi pasm 5G to z czystym sumieni m polecał ci poco. A tak to nie wiem. Każdy będzie dobry. Jeden kij. Oba mają średnie foto, oba mają ograniczenia. Obsługa gestów w Samsung jest trochę inna niż w reszcie android. Natomiast poco ma jaśniejszy ekran na dworze. Za to zaletą wg mnie w Samsungu jest wykończenie plastikowe przez to telefon jest dużo lżejszy. Bierz jaki ci się bardziej spodoba. Pokój i szacunek Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandurski Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 Więc tylko czekać na dobre promocje i zwycięzcą sam się wyłoni.Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 Weź do ręki. Kup w xkom. Możesz oddać bez podania przyczyny. Pokój i szacunek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Dzisiaj kupiłem Xiaomi POCO F2 Pro 6/128GB za 1250 zł (przy dobrych wiatrach na wtorek już będzie), a będę próbował przejść na niego ze swojego Samsunga S10. No ciekawe czy da popalić S10 czy z podkulonym ogonem wrócę do Galaktyki Trzymajcie kciuki obyśmy się polubili. Mam nadzieje, że Wy jesteście zadowoleni z wyboru POCO F2 Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 21, 2020 Author Share Posted August 21, 2020 Moim zdaniem wybór dobry, ja w każdym razie jestem zadowolony. Ale czy lepszy od S10 to nie wiem Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 @wojasheckNie ukrywam, że podnieciła mnie cena 1250 zł do możliwości tego Poco F2, a S10 nie jest taki idealny, szczególnie bateria i jego czytnik palucha. POCO ma kilka zalet, których mi właśnie brakuje w "porządnym" flagowcu. Leży obok mnie Xiaomi Mi 9 Lite, którego pozytywnie odbieram stąd i chęć porzucenia powoli Samsunga. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Chyba zamienił stryjek siekierkę na kiljek. Ale skoro mi 9 lite wzbudza w Tobie emocje jak górnik na widok opony :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 48 minut temu, Boomers napisał: Dzisiaj kupiłem Xiaomi POCO F2 Pro 6/128GB za 1250 zł (przy dobrych wiatrach na wtorek już będzie), a będę próbował przejść na niego ze swojego Samsunga S10. No ciekawe czy da popalić S10 czy z podkulonym ogonem wrócę do Galaktyki Trzymajcie kciuki obyśmy się polubili. Mam nadzieje, że Wy jesteście zadowoleni z wyboru POCO F2 Pro. Mam Galaxy S9+ i Poco F2 Pro. W prawdzie to starszy model niż S10, ale w sumie to nie różni się jakoś bardzo. Jeśli chodzi o porównanie S9+ do Poco F2 Pro (mam wersję 8/256 GB). Jeśli chodzi szybkość działania to jest przepaść na korzyść Poco. Jeśli chodzi o czas pracy na baterii, to jest jeszcze większa przepaść na korzyść Poco. Dodam, że w Samsungu bateria jest wymieniona na nową. Samsung na pewno ma ciut lepszy aparat główny, nie jest to jakaś drastyczna różnica, ale moim zdaniem zdjęcia i wideo jest lepsze. Gdzie udało Ci się kupić Poco w tak dobrej cenie? 1250 zł to jak za darmo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 @pkonradDziękuję ślicznie wszystkim za odpowiedź i za porównanie do S9+ Kupiłem w Lombardzie na Allegro zafoliowany nówka tylko bez akcesoriów i pudełka. Oby nie kradziony hehe. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 9 minut temu, Boomers napisał: Oby nie kradziony hehe. W Lombardzie to nie sądzę, żeby bawili się w kradziony sprzęt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 W lombardzie nie ma chyba kradzionych. Często jest też pierwotny dowód zakupu. Pokój i szacunek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 To za nowy sprzęt na PLUS i T-Mobile z tego, co wiem to jeszcze nie mają go w swojej ofercie. Pewnie komuś wypadł z pudełka na chodnik jak odbierał paczkę z paczkomatu Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
snap171 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 On 8/21/2020 at 1:26 PM, Boomers said: Dzisiaj kupiłem Xiaomi POCO F2 Pro 6/128GB za 1250 zł (przy dobrych wiatrach na wtorek już będzie), a będę próbował przejść na niego ze swojego Samsunga S10. No ciekawe czy da popalić S10 czy z podkulonym ogonem wrócę do Galaktyki Trzymajcie kciuki obyśmy się polubili. Mam nadzieje, że Wy jesteście zadowoleni z wyboru POCO F2 Pro. Bardzo, bardzo współczuję. Przenoszenie danych na POCO F2 Pro to dramat. Mógłbym elaborat napisać. Przeszedłem to też z S10 i nie chcę tego przechodzić drugi raz. MiMover czy jak mu tam ma ograniczenie do iluś GB więc jazda po USB. Przypominam że POCO ma USB 2.0 więc jak masz dużo zdjęć czy muzyki to powodzenia. Zdecydowanie na tym polu Xiaomi leży i kwiczy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Przenoszenie niecałych 40GB danych zdjęcia i filmy zajęło mi niecałe półtora godziny. Przenosiłem normalnie bez żadnych programów. Podłączałem telefon jako pamięć masową, zgrałem wszystko na dysk i później do POCO. Nie było najmniejszego problemu. Może i wersja która mam czyli 8/256 ma szybsza pamięć ale na pewno nie aż tak. Przenosiłem dane z Mi 9. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 U mnie wyglądało to podobnie. Dane bardzo szybko zgrały się z Mi 9T Pro na laptopa i równie szybko przegrały się się z laptopa na Poco F2 Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 @snap171 To najmniejszy dla mnie problem, bo nie mam, co przepościć na POCO i tak będzie robiona czysta instalacja i ustawienia od nowa. W przyszłości będę jedynie z niego kopiował na PC ale dzięki za wypowiedź @pkonrad Właśnie dojechał do mnie sprzęcik. Obawiałem się jego wagi a tu pozytywne zaskoczenie i niespodzianka + do tego dobrze leży mi w dłoni. Właśnie zaktualizowałem do najnowszego MIUI Global 12.0.2 (przyjechał na starym V11 z maja). Największe obawy miałem o jakość ekranu amoled z tego topicu i od razu przeszedłem do testowania na V11 i V12...jak miło się zrobiło, że problem nie dotyczy mojego egzemplarza Czas na ustawienia po swojemu i sprawdzenie czy zakup będzie godny moich oczekiwań z czasem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Wczoraj odebrałem telefon i jak na razie zauważyłem tylko jedna wadę. Jest za***iscie cieżki. Wczoraj leżałem chwilę w łóżku trzymając w łapie telefon i zdążyła mnie ręka rozboleć. Poza tym wszystko ok nie zauważyłem żadnej wady ekranu. Wszystko śmiga jak należy. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 (edited) @Bullsblood Rozmiar baterii i do tego typ i mechanizm od przedniej kamerki zwiększyły wagę urządzenia. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Edited August 25, 2020 by Boomers Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Przyzwyczaicie się , trochę mięśnia dostaniecie czy tam wytrzymałość wam wzrośnie ... I po płaczu Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Testuje od doby Poco jako zamiennik dla S10 i jednak to nie ta bajka, co flagowy sprzęt. Bateria i procesor tyko korzyść Poco i nic więcej...oj czuję, że wróci na Allegro Poco rasowy średniak. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 I kastrat 5g. Wykastrowali go całkowicie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 26, 2020 Author Share Posted August 26, 2020 Nie każdemu się dogodzi. Rynek jest wypchany innymi modelami Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Czy u Was jest też przy geście powrotu do pulpitu jakby rozbłysk ekranu i po tym następuje powrót do pulpitu? Trochę animacja na tym geście kuleje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 @upWłaśnie sprawdziłem i w tej kwestii jest ok. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovee193 Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 (edited) Utopiłem swojego mi9 w słonej wodzie, padł niestety, szkoda mi jest strasznie bo telefon idealny, dzisiaj przyszedł mi POCO F2 Pro i niby fajny ale to nie to samo... Za duży, cięzki, no i już bardziej wolałem tego notcha w mi9 niż ten wysuwany aparat, jak dla mnie zbyt "bajeranckie" W dodatku na miui12, motywy systemu gryzą mi się z motywami messengera, pasek z wyszukiwaniem robi się biały, mimo że motyw jest ciemny Z chęcią bym wrócił do mi9 Edited August 27, 2020 by kovee193 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 (edited) Mi9 jest do kupienia oczywiście używany ale da się kupić z gwarancją. Poco możesz oddać na 14 dniowy zwrot jeśli kupowałeś w Europie. Edited August 27, 2020 by Mark1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 Utopiłem swojego mi9 w słonej wodzie, padł niestety, szkoda mi jest strasznie bo telefon idealny, dzisiaj przyszedł mi POCO F2 Pro i niby fajny ale to nie to samo... Za duży, cięzki, no i już bardziej wolałem tego notcha w mi9 niż ten wysuwany aparat, jak dla mnie zbyt "bajeranckie" W dodatku na miui12, motywy systemu gryzą mi się z motywami messengera, pasek z wyszukiwaniem robi się biały, mimo że motyw jest ciemny Z chęcią bym wrócił do mi9Wyłącz wymuszenie trybu ciemnego dla messengeraWysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts