Jump to content

Poco F2 Pro Ochrona wyświetlacza. Szkło/Folia

Adam Błażejewski

Recommended Posts

H+ jest trochę węższe niż oryginalna folia. Cp+ max wiadomo pokrywa ramki (nie pasuje do etui spigen armor). Na H+ miałem problem z czytnikiem. Nie działa mi precyzyjnie.

Poczytałem trochę w necie. Jednak nieprecyzyjny czytnik ekranu po założeniu szkieł nie występuje tylko u mnie. Na wielu forach pl i zagranicznych ludzie na to narzekają. Nie twierdzę że jest zły natomiast nie jest skuteczny i może wystąpić z tym problem. Jak u mnie. Muszę na szkle 0.2 mm mocno dociskać palec zeskanować czasem po kilka razy. Bez szkła problem w zasadzi nie występuje.

Czytnik u mnie działał tylko dobrze z folią fabryczna. Folii za dużo dobrych nie ma na rynku.

Szkło nillkin H+ i cp +max z palcem lewej dłoni nie działają dobrze. Nie jest to kwestia szkieł bo je znam. Jest to.kwestia czytnika.

Na op7, mi 9 problem nie występuje.

Poczytałem trochę w necie. Jednak nieprecyzyjny czytnik ekranu po założeniu szkieł nie występuje tylko u mnie. Na wielu forach pl i zagranicznych ludzie na to narzekają. Nie twierdzę że jest zły natomiast nie jest skuteczny i może wystąpić z tym problem. Jak u mnie. Muszę na szkle 0.2 mm mocno dociskać palec zeskanować czasem po kilka razy. Bez szkła problem w zasadzi nie występuje.

Czytnik u mnie działał tylko dobrze z folią fabryczna. Folii za dużo dobrych nie ma na rynku.
Szkło nillkin H+ i cp +max z palcem lewej dłoni nie działają dobrze. Nie jest to kwestia szkieł bo je znam. Jest to.kwestia czytnika.
Na op7, mi 9 problem nie występuje.

Na mi9t i mi9 z różnymi szkłami czytniki działały bardzo średnio . Osobiście przerzuciłem się na folię ringke i było lepiej , obecnie jeszcze siedzę na fabrycznej ale szkło raczej odpuszczę .

Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...

Ja ostatnio kupiłem szkło najtańsze na Allegro po 6 PLN. Wcześniej miałem takie za 15 . Powiedziano mi tutaj że czytnik słabo działa bo kupiłem tanie szkło. Kupiłem jakies polecane za 30-40pln. I jakios nie widzę różnicy między tymi po 6 a tymi po 30-40pln.
Moim zdaniem na tym najtańszym czytnik lepiej działa jak na tym drogim.

• 3 weeks later...

Cześć,

u siebie na Poco chcę założyć szkło hybrydowe. Zakupiłem sobie Armor Shield IQ Glass, ale przykładając je do telefonu widzę, iż z każdej strony brakuje mu trochę do końca ekranu. Czy każde szkło hybrydowe takie będzie? Polecacie jakieś szkło hybrydowe?

2 godziny temu, ddeluks napisał:

W pracy jest sporo kurzu i nie chciałbym aby gniazda się za syfiły

Na pewno tak. Sam miałem podobną do gniazda jack. I o ile z tym portem nie ma problemów, bo rzadko się go używa, to w przypadku gniazda UAB tak naprawdę dwukrotnie zwiększysz częstotliwość wkładania/wyciągania wtyczek. To może spowodować szybsze zużycie portu USB w telefonie i zwiększyć ryzyko jego fizycznego uszkodzenia.

• Thanks 1

15 godzin temu, ddeluks napisał:

W pracy jest sporo kurzu i nie chciałbym aby gniazda się za syfiły

Możesz też użyć kabla z końcówką magnetyczną, wtedy gniazdo usb masz cały czas zatkane a nie musisz wyciągać zaślepek do ładowania.

• Thanks 1

6 minut temu, ddeluks napisał:

Dzięki mrosi i ahr za pomoc. Nie przyszło mi do glowy ten pomysł z kablem. Poszukam jakiś sensowny kabel z tą końcówka.

Polecam, i to gorąco, PZOZ. Z tej aukcji kupisz kable i końcówki - sam to kupiłem. Używam w domu, w zasadzie cała moja rodzina ma telefony i inne urządzenia z tymi końcówkami na stałe. Podpinasz się do dowolnego kabla, acz zgodnego standardu. też w tej aukcji. Nie działają z e-papierosami... ;)

https://www.aliexpress.com/item/32849697882.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dF6CxnQ

• Thanks 1

• 2 weeks later...

Ja używam tylko fabrycznej folii. Telefon mam od 3 tygodni. Myślicie, że to wystarczy? Szkło w moim odczuciu może popsuć wygląd, ale tak jak ktoś wspominał pewnie też funkcję odblokowania.

Edited by Klom

@zoltan78 jako, że w topicu o etui przekonałeś mnie do kupna ringke x fusion, to zadam Tobie kolejne pytanie, ale już odnośnie szkła do tego etui :D

Widzę, że używałeś szkło mocolo oraz nillkina. Które bardziej polecisz?
Widzę, że nie ma zbyt dużego wyboru i rzuciły mi się te dwa szkła oraz jeszcze liquid od spigena, ale trochę bałbym się iść w tą stronę.

@zoltan78 nie ma przy tej szybce problemu z czytnikiem przy odblokowywaniu ekranu? Na razie folia fabryczna wygląda jeszcze dobrze ale prędzej czy później trzeba będzie się za czymś rozglądnąć. Osobiście wolę szkło ale czytałem, że przy szkłach jest właśnie problem z czytnikiem. Z folią radzi sobie lepiej.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

@zoltan78 jeszcze mam szybkie pytania do tego szkła ESR:
1. Rozumiem, że jak tam wybiorę Redmi K30 PRO, to też będzie idealnie pasować na nasze POCO tak?
2. Te szkło ma takie same czarne ramki jak MOCOLO i przy montażu trzeba trafić co do milimetra aby nie ucięło nam przypadkiem kawałka ekranu?
3. Wpasowuje się bez problemu w etui ringke x fusion?

Jeszcze jak zrobisz zdjęcie jak to wygląda na telefonie to będę mega wdzięczny :P 

2 minuty temu, robi173 napisał:

Gdzie taką cenę wyrywałeś? U mnie pokazuje 8,22$ za 2szt.

U mnie też pokazywało... Najpierw chciałem zdobyć 20 monet żeby kupić kupon sprzedawcy ale poszukałem kuponów w aplikacji i jakiś tam dodałem. Ostateczna cena się zmieniła na trochę ponad 20zł