Guest Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 H+ jest trochę węższe niż oryginalna folia. Cp+ max wiadomo pokrywa ramki (nie pasuje do etui spigen armor). Na H+ miałem problem z czytnikiem. Nie działa mi precyzyjnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubby8 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Widać efekt tęczy na krawędziach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Widać efekt tęczy na h+. Taka jego cecha. Jak dobrze przykleisz da się używać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubby8 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Chyba ciężko będzie kupić coś lepszego mimo wszystko... Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Poczytałem trochę w necie. Jednak nieprecyzyjny czytnik ekranu po założeniu szkieł nie występuje tylko u mnie. Na wielu forach pl i zagranicznych ludzie na to narzekają. Nie twierdzę że jest zły natomiast nie jest skuteczny i może wystąpić z tym problem. Jak u mnie. Muszę na szkle 0.2 mm mocno dociskać palec zeskanować czasem po kilka razy. Bez szkła problem w zasadzi nie występuje. Czytnik u mnie działał tylko dobrze z folią fabryczna. Folii za dużo dobrych nie ma na rynku. Szkło nillkin H+ i cp +max z palcem lewej dłoni nie działają dobrze. Nie jest to kwestia szkieł bo je znam. Jest to.kwestia czytnika. Na op7, mi 9 problem nie występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Poczytałem trochę w necie. Jednak nieprecyzyjny czytnik ekranu po założeniu szkieł nie występuje tylko u mnie. Na wielu forach pl i zagranicznych ludzie na to narzekają. Nie twierdzę że jest zły natomiast nie jest skuteczny i może wystąpić z tym problem. Jak u mnie. Muszę na szkle 0.2 mm mocno dociskać palec zeskanować czasem po kilka razy. Bez szkła problem w zasadzi nie występuje. Czytnik u mnie działał tylko dobrze z folią fabryczna. Folii za dużo dobrych nie ma na rynku. Szkło nillkin H+ i cp +max z palcem lewej dłoni nie działają dobrze. Nie jest to kwestia szkieł bo je znam. Jest to.kwestia czytnika. Na op7, mi 9 problem nie występuje. Na mi9t i mi9 z różnymi szkłami czytniki działały bardzo średnio . Osobiście przerzuciłem się na folię ringke i było lepiej , obecnie jeszcze siedzę na fabrycznej ale szkło raczej odpuszczę .Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 Ja ostatnio kupiłem szkło najtańsze na Allegro po 6 PLN. Wcześniej miałem takie za 15 . Powiedziano mi tutaj że czytnik słabo działa bo kupiłem tanie szkło. Kupiłem jakies polecane za 30-40pln. I jakios nie widzę różnicy między tymi po 6 a tymi po 30-40pln. Moim zdaniem na tym najtańszym czytnik lepiej działa jak na tym drogim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzzdjziom Posted September 30, 2020 Share Posted September 30, 2020 Cześć, u siebie na Poco chcę założyć szkło hybrydowe. Zakupiłem sobie Armor Shield IQ Glass, ale przykładając je do telefonu widzę, iż z każdej strony brakuje mu trochę do końca ekranu. Czy każde szkło hybrydowe takie będzie? Polecacie jakieś szkło hybrydowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddeluks Posted October 2, 2020 Share Posted October 2, 2020 Cześć. Nie chcę tworzyć nowego tematu ale czy ktoś korzystał może z zaślepki wejścia jack oraz portu ładowania? Chodzi o takie coś https://allegro.pl/oferta/zatyczka-zaslepka-przeciw-kurzowi-usb-c-i-jack-9729578400 W pracy jest sporo kurzu i nie chciałbym aby gniazda się za syfiły Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 2, 2020 Share Posted October 2, 2020 2 godziny temu, ddeluks napisał: W pracy jest sporo kurzu i nie chciałbym aby gniazda się za syfiły Na pewno tak. Sam miałem podobną do gniazda jack. I o ile z tym portem nie ma problemów, bo rzadko się go używa, to w przypadku gniazda UAB tak naprawdę dwukrotnie zwiększysz częstotliwość wkładania/wyciągania wtyczek. To może spowodować szybsze zużycie portu USB w telefonie i zwiększyć ryzyko jego fizycznego uszkodzenia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted October 3, 2020 Share Posted October 3, 2020 15 godzin temu, ddeluks napisał: W pracy jest sporo kurzu i nie chciałbym aby gniazda się za syfiły Możesz też użyć kabla z końcówką magnetyczną, wtedy gniazdo usb masz cały czas zatkane a nie musisz wyciągać zaślepek do ładowania. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddeluks Posted October 3, 2020 Share Posted October 3, 2020 (edited) Dzięki mrosi i ahr za pomoc. Nie przyszło mi do glowy ten pomysł z kablem. Poszukam jakiś sensowny kabel z tą końcówka. Edited October 3, 2020 by ddeluks Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 3, 2020 Share Posted October 3, 2020 6 minut temu, ddeluks napisał: Dzięki mrosi i ahr za pomoc. Nie przyszło mi do glowy ten pomysł z kablem. Poszukam jakiś sensowny kabel z tą końcówka. Polecam, i to gorąco, PZOZ. Z tej aukcji kupisz kable i końcówki - sam to kupiłem. Używam w domu, w zasadzie cała moja rodzina ma telefony i inne urządzenia z tymi końcówkami na stałe. Podpinasz się do dowolnego kabla, acz zgodnego standardu. też w tej aukcji. Nie działają z e-papierosami... https://www.aliexpress.com/item/32849697882.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dF6CxnQ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitek88 Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Ktoś by chciał folię na tył dla POCO ? Sprzedałem telefon, a dopiero teraz z Ali przyszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klom Posted October 17, 2020 Share Posted October 17, 2020 (edited) Ja używam tylko fabrycznej folii. Telefon mam od 3 tygodni. Myślicie, że to wystarczy? Szkło w moim odczuciu może popsuć wygląd, ale tak jak ktoś wspominał pewnie też funkcję odblokowania. Edited October 17, 2020 by Klom Link to comment Share on other sites More sharing options...
emesso22 Posted October 18, 2020 Share Posted October 18, 2020 @zoltan78 jako, że w topicu o etui przekonałeś mnie do kupna ringke x fusion, to zadam Tobie kolejne pytanie, ale już odnośnie szkła do tego etui Widzę, że używałeś szkło mocolo oraz nillkina. Które bardziej polecisz? Widzę, że nie ma zbyt dużego wyboru i rzuciły mi się te dwa szkła oraz jeszcze liquid od spigena, ale trochę bałbym się iść w tą stronę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 18, 2020 Author Share Posted October 18, 2020 No to Cię zaskoczę ale używam szkła ESR którego używałem też na Mi9. Czekałem tylko aż zaczną je sprzedawać. Świetne szkło, nie jest takie kruche i w komplecie ma ramkę dzięki której montaż jest dziecinnie prosty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emesso22 Posted October 18, 2020 Share Posted October 18, 2020 O ciekawa alternatywa, i co jest lepsze od tych dwóch wyżej + fajnie mieści się z etui ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitza Posted October 18, 2020 Share Posted October 18, 2020 @zoltan78 nie ma przy tej szybce problemu z czytnikiem przy odblokowywaniu ekranu? Na razie folia fabryczna wygląda jeszcze dobrze ale prędzej czy później trzeba będzie się za czymś rozglądnąć. Osobiście wolę szkło ale czytałem, że przy szkłach jest właśnie problem z czytnikiem. Z folią radzi sobie lepiej. Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 18, 2020 Author Share Posted October 18, 2020 Mi bardziej pasuje, używam już kilka lat i się nigdy nie zawiodłem. Wcześniejsze kupowałem bo tego nie było w sprzedaży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emesso22 Posted October 18, 2020 Share Posted October 18, 2020 Ok thx, pewnie sobie zamówię ale trochę na te szkiełko poczekam z tego co widzę. A tak na już jakbyś miał wybierać spośród tych dwóch mocolo vs nillkin to który był lepszy z Twojego pktu widzenia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 18, 2020 Author Share Posted October 18, 2020 Oba są sobie równe, nie ma nic za ani przeciw. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emesso22 Posted October 18, 2020 Share Posted October 18, 2020 @zoltan78 jeszcze mam szybkie pytania do tego szkła ESR: 1. Rozumiem, że jak tam wybiorę Redmi K30 PRO, to też będzie idealnie pasować na nasze POCO tak? 2. Te szkło ma takie same czarne ramki jak MOCOLO i przy montażu trzeba trafić co do milimetra aby nie ucięło nam przypadkiem kawałka ekranu? 3. Wpasowuje się bez problemu w etui ringke x fusion? Jeszcze jak zrobisz zdjęcie jak to wygląda na telefonie to będę mega wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 18, 2020 Author Share Posted October 18, 2020 Tak szkło wybierasz dla Redmi K30 PRO i będzie pasować idealnie. Jeśli użyjesz ramki z zestawu to nie musisz się martwić. Szkło ułoży się samo i nic nie będzie przestawione. Z etui współgra bez problemu. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubby8 Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 Dnia 18.10.2020 o 21:35, zoltan78 napisał: Właśnie zamówiłem to esr wyszło 20 za 2 sztuki czyli spoko cena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 20, 2020 Author Share Posted October 20, 2020 Będziesz zadowolony, zobaczysz. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitza Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 Panowie, to szkło ESR lepiej wybrać antiblue czy HD?Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubby8 Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 Ja brałem antiblue mam nadzieję że przyciemni minimalnie ekran Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 20, 2020 Author Share Posted October 20, 2020 Wersja HD jest w pełni przezroczysta i w antiblue jest delikatna niebieska poświata. Ja korzystam z wersji HD. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitza Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 Dzięki za odpowiedź.To szkło będzie współgrało z etui Ringke X ?Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 20, 2020 Author Share Posted October 20, 2020 Tak, będzie współgrać. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emesso22 Posted October 21, 2020 Share Posted October 21, 2020 Ja tak samo zamówiłem wersję HD i nie mogę się już doczekać ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi173 Posted October 21, 2020 Share Posted October 21, 2020 16 godzin temu, grubby8 napisał: Właśnie zamówiłem to esr wyszło 20 za 2 sztuki czyli spoko cena Gdzie taką cenę wyrywałeś? U mnie pokazuje 8,22$ za 2szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubby8 Posted October 21, 2020 Share Posted October 21, 2020 2 minuty temu, robi173 napisał: Gdzie taką cenę wyrywałeś? U mnie pokazuje 8,22$ za 2szt. U mnie też pokazywało... Najpierw chciałem zdobyć 20 monet żeby kupić kupon sprzedawcy ale poszukałem kuponów w aplikacji i jakiś tam dodałem. Ostateczna cena się zmieniła na trochę ponad 20zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi173 Posted October 21, 2020 Share Posted October 21, 2020 U mnie maksymalnie zszedłem na 8,06$, no nic poczekam do 11.11 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts