Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś ma informację na temat jak uaktywnić nowe wiadomości RCS przy założeniu że korzystamy z aplikacji "wiadomości Mi". Czy jest to w ogóle wykonalne ? czy też RCS działa wyłącznie z aplikacją od googla ustawioną jako domyślna ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A czy w ogóle w aplikacji Wiadomości (tej fabrycznej od Google) można uruchomić funkcje chatu na Redmi Note 8 Pro. Mam przed sobą 2 takie telefony zaktualizowane do najnowszej wersji ROMu, w jednym jest karta w Play a w drugim z Plusa i na żadnym z nich nie ma możliwości uruchomienia funkcji chatu. Dodam, że na moim Mi 9T Pro z kartą z Plus nie ma z tym najmniejszego problemu.

Opublikowano (edytowane)

U mnie działa jeśli drugi telefon ma też włączony czat i oba są w zasięgu LTE albo WiFi. Ja akurat mam Orange ale to chyba nie ma znaczenia bo to po googlu na razie działa nie po operatorze.

Screenshot_2020-05-26-15-11-52-872_com.google.android.apps.messaging.jpg

Edytowane przez Bogdan75
Opublikowano
A czy w ogóle w aplikacji Wiadomości (tej fabrycznej od Google) można uruchomić funkcje chatu na Redmi Note 8 Pro. Mam przed sobą 2 takie telefony zaktualizowane do najnowszej wersji ROMu, w jednym jest karta w Play a w drugim z Plusa i na żadnym z nich nie ma możliwości uruchomienia funkcji chatu. Dodam, że na moim Mi 9T Pro z kartą z Plus nie ma z tym najmniejszego problemu.
Gdzieś czytałem że google udostępnia tą funkcję stopniowo.
Opublikowano

A to mam jeszcze jedno pytanie, czy jak macie SMS w którego treści jest np. nr telefonu, to czy możecie w niego kliknąć tak, że zostanie on przeniesiony do dealera i będzie się dało od razu zadzwonić na ten nr ?

Opublikowano
18 minut temu, pkonrad napisał:

jak macie SMS w którego treści jest np. nr telefonu, to czy możecie w niego kliknąć tak

Od pewnego czasu to nie działa z językiem polskim. Jak zmienisz język systemowy na angielski to powinno zadziałać. Google, albo Xiaomi dało ciała.

IMG_20200527_180400.thumb.jpg.24085458326ab69ce10eea37dde34d6a.jpg

Opublikowano

Od pewnego czasu to nie działa z językiem polskim. Jak zmienisz język systemowy na angielski to powinno zadziałać. Google, albo Xiaomi.

W Mi 9T Pro działało i działa bez problemu. Na RN8P i Mi 9 Lite nie działa.