Acid Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Uwagi: Wydania romu MIUIPolska na Androidzie 5.0 dla MI2. Instalacja: Zwykła aktualizacja na MIUI 6 5.3.27 bez wipe. Pierwsza instalacja trwa długo. Cierpliwości. Telefon przestawia się na ART. Ja instalowałem na czysty MI2: 5.3.27 MiFlash > 5.3.27 MIUIPolska > MIUIPolska 5.0. Bugi: brak ViperFX Pobieranie: http://miuipolska.pl/miui-v6/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
madden Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Zainstalowany bez wipe, jak na razie wszystko śmiga, łącznie z aplikacją Gmail.. Piękna prędkość działania tel.. Może z czasem wyjdą jakieś bugi. Zmian wizualnych w stosunku do v6 na 4.4. raczej żadnych, ale to było raczej oczywiste.. Wysłane z Mi2s Link to comment Share on other sites More sharing options...
teempz Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Jeśli zainstaluje 5.0 to moge z powrotem wgrać ostatnią aktualizacje z 4.4 bez problemu? czy zrobić kopię na wszelki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol88 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Jak narazie zauwazylem spore przyspieszenie fona po aktualizacji pare razy wyskoczylo mi ze klawiatura google przestala dzialac i jak wejde w ustawienia i potem chce wycofac sie do pulpitu to sie zapetla i nieda sie wyjsc z ustawien dopiero przyciskiem home wraca na pulpit Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
madden Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Jeśli zainstaluje 5.0 to moge z powrotem wgrać ostatnią aktualizacje z 4.4 bez problemu? czy zrobić kopię na wszelki? Poprzez miflash na pewno lepiej zrobić kopię.. Wysłane z Mi2s Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 @Acid: czy teraz już dla Mi2S będzie tylko ta wersja na Androidzie 5.0 wychodzić? Koniec z aktualizacjami ROM-u na KitKat dla tego telefonu? Jeśli tak, to, czy to dotyczy tylko MIUI.PL, czy w ogóle Xiaomi przestało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 W ogóle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol88 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 A ktoś będzie kontynuował ten rom na 5.0?? oczywiście nie chodzi mi o co piątkowa aktualizacje czy to jest pierwszy i ostatni rom ?? szkoda miałem nadzieje ze xiaomi wybije się jako jeden z producentów który nie porzuca wsparcia ale i tak wielki szacun dla xiaomi jak i miuipolska bo na miejscu sony,samsung itp to mi2s umarł by już dawno..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 No jak... no przecież macie 5.0 i to jest po prostu aktualizacja z 4.4. Będą następne... dlaczego miałbym dać 5.0 tylko ten jeden raz i potem co? Wyrzucić MI2 na śmietnik? Ten post to taka beta testowa a potem pójdzie na główną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol88 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 aaa czyli źle zrozumiałem super a co do tego zapętlenia co piałem wyżej samo się zrobiło hehe dzisiaj rano sprawdziłem i cofa do pulpitu bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
teempz Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 (edited) Ahaś, czyli z 4.4 -> 5.0 normalna aktualizacja z 5.0 -> 4.4, trzeba miflash. Ah, no dobra. Danke PS. Jak wrażenia Ci co zainstalowali? Są jakieś większe bugi? Tryb cichy itp? Edited April 4, 2015 by teempz Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol88 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 jak na razie żadnego wielkiego buga nie napotkałem gmail tez śmiga bez problemu umnie bez wipe Link to comment Share on other sites More sharing options...
artek Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 U mnie instalacja bez wipe, faktycznie trwała dłużej niż zawsze. Po ponownym uruchomieniu klawiatura Google zaczęła sypać błędami to ją usunąłem bo i tak z niej nie korzystam. Zaraz po instalacji miałem wrażenie jakby telefon trochę przymulił ale teraz już jest elegancko Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomalnb Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Mi niestety nie chce działać OneDrive i mapy Nokia Here. Przy próbie ponownej instalacji wyskakuje mi "Nieznany kod błędu podczas instalcji "505". Ktoś coś wie jak można to ominąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
teempz Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Instalacaj na 5.0 wiem że bez miflash, ale chodzi mi, jakbym chciał wrócić z powrotem na 4.4 to mogę normalnie, czy lepiej przez miflash Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 Zwykły wipe powinien być ok choć najprościej przez MiFlash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 A z ostatniego V5 można bez wipe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
teempz Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 A ja jeszcze się spytam (nie ten temat ale nie mogę znaleźć) o 5.1 dla mi2s. To jest czysty andek, trzeba coś kombinowac z recovery aby go zainstalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 (edited) AOSP. Musisz mieć jakieś custom recovery. 5.1 jest zdecydowanie lepszy. Bateria na pewno jest mniej zmęczona. Jedynie czasami ktoś ma problemy z mikrofonem, przy połączeniu. Ale to nie każdy, nie zawsze się to objawia. Mi2s powered by sMIUI Edited April 4, 2015 by kulig007 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Dodałem mod na ogony dzisiaj, niech ktoś da znać czy ucina, czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol88 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 no muszę przyznać ze bateria szybciej schodzi w porównaniu z 4.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 No i tego się obawiałem. Na AOSP 5.0.x, czy CM też często można było słyszeć opinie, że bateria szybciej znika w stosunku do 4.4. Dlatego podejrzewałem, że będzie tak samo jak stanie MIUI na 5.0. Może kiedyś będzie update do 5.1, to co dla mnie najważniejsze (bateria) się poprawi. Mi2s powered by sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 Polecam sam sprawdzić. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Mi2s powered by sMIUI A sMIUI też od wczoraj przeszło na Andka 5.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 Tak bo kolega zrobił multi. Przecież sMiui to żaden cud nad Wisłą tylko rom multilang z xiaomi.eu + dodatki. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazok Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 powiadomienia push w grach nie banglają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Dodałeś gry do autostartu? Bo jeśli ją wyłączysz to jak ona ma się sama bez pozwolenia uruchomić i pokazać pusha? ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazok Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Dodałeś gry do autostartu? Bo jeśli ją wyłączysz to jak ona ma się sama bez pozwolenia uruchomić i pokazać pusha? ;p Nigga pliz.... była w autostarcie wcześniej, po aktualizacji nadal jest, cache wyczyszczony dane aplikacji również. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 a jak aplikacja działa w tle to powiadomienia są? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artek Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Ja zauważyłem dość istotny problem, którego wcześniej nie było. Na poprzednich wersjach, przy wysyłaniu albo odbieraniu MMS'ów transmisja danych włączała się automatycznie. W tej wersji, jeżeli samemu się jej nie włączy to MMS się nie wyśle i nie pobierze... Czy ktoś też tak jeszcze ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazok Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 (edited) a jak aplikacja działa w tle to powiadomienia są? jak w tle to nie działa, zaraz sprawdzę przy wyłączonej Edyta: nie działa - trudno - mogę bez tego żyć - pewnie poprawią za 3/4 buildy Edyta 2: na ekranie blokady nie wyświetlają się nieodebrane połączenia , FB Messenger i mail wyświetlają się poprawnie Edited April 5, 2015 by mazok Link to comment Share on other sites More sharing options...
madden Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 Czy też macie tak, że po restarcie tel zatrzymuje się na animacji give mi five i wisi w nieskończoność? Po restarcie po 30 min oczekiwania nie wytrzymałem i wyłączyłem, wipe i od nowa system.. Aż boję się tel znów wyłączyć.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artek Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 Czy też macie tak, że po restarcie tel zatrzymuje się na animacji give mi five i wisi w nieskończoność? Po restarcie po 30 min oczekiwania nie wytrzymałem i wyłączyłem, wipe i od nowa system.. Aż boję się tel znów wyłączyć.. Aż tak nie miałem. Tylko tyle że trochę dłużej się włącza niż na poprzednich romach. Zauważyłem dużo większe pożeranie baterii. Godzina na włączonym GPS, transmisji danych i nawigacji a baterii pochłonęło 40% czyli tak około dwa razy tyle niż na poprzednich wersjach MIUI :/ Czy też macie tak, że po restarcie tel zatrzymuje się na animacji give mi five i wisi w nieskończoność? Po restarcie po 30 min oczekiwania nie wytrzymałem i wyłączyłem, wipe i od nowa system.. Aż boję się tel znów wyłączyć.. Aż tak nie miałem. Tylko tyle że trochę dłużej się włącza niż na poprzednich romach. Zauważyłem dużo większe pożeranie baterii. Godzina na włączonym GPS, transmisji danych i nawigacji a baterii pochłonęło 40% czyli tak około dwa razy tyle niż na poprzednich wersjach MIUI :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol88 Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 Nom jestem przez to pozeranie bateri zmuszony powrucic na 4.4 bo uzywam mibad caly czas bluetooth wlaczony i do tego sporo neta i bateria 3000 ledwo na jeden dzien starcza Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
janusz_zed Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Po przejściu na 5.0.wszystko u mnie gra poza szybszym pożeraniem energii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts