Jump to content

Miuipolska Miui 6 Dla Mi2 Na Android 5.0

Acid

Recommended Posts

Uwagi:

• Wydania romu MIUIPolska na Androidzie 5.0 dla MI2.

Instalacja:

• Zwykła aktualizacja na MIUI 6 5.3.27 bez wipe.
  • Pierwsza instalacja trwa długo. Cierpliwości. Telefon przestawia się na ART.
  • Ja instalowałem na czysty MI2: 5.3.27 MiFlash > 5.3.27 MIUIPolska > MIUIPolska 5.0.

Bugi:

• brak ViperFX

Pobieranie:

http://miuipolska.pl/miui-v6/

Zainstalowany bez wipe, jak na razie wszystko śmiga, łącznie z aplikacją Gmail.. Piękna prędkość działania tel.. Może z czasem wyjdą jakieś bugi. Zmian wizualnych w stosunku do v6 na 4.4. raczej żadnych, ale to było raczej oczywiste..

Wysłane z Mi2s

Jak narazie zauwazylem spore przyspieszenie fona po aktualizacji :-) pare razy wyskoczylo mi ze klawiatura google przestala dzialac i jak wejde w ustawienia i potem chce wycofac sie do pulpitu to sie zapetla i nieda sie wyjsc z ustawien dopiero przyciskiem home wraca na pulpit :-)

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

@Acid: czy teraz już dla Mi2S będzie tylko ta wersja na Androidzie 5.0 wychodzić? Koniec z aktualizacjami ROM-u na KitKat dla tego telefonu? Jeśli tak, to, czy to dotyczy tylko MIUI.PL, czy w ogóle Xiaomi przestało?

A ktoś będzie kontynuował ten rom na 5.0?? oczywiście nie chodzi mi o co piątkowa aktualizacje czy to jest pierwszy i ostatni rom ?? szkoda miałem nadzieje ze xiaomi wybije się jako jeden z producentów który nie porzuca wsparcia ale i tak wielki szacun dla xiaomi jak i miuipolska bo na miejscu sony,samsung itp to mi2s umarł by już dawno.....

No jak... no przecież macie 5.0 i to jest po prostu aktualizacja z 4.4. Będą następne... dlaczego miałbym dać 5.0 tylko ten jeden raz i potem co? Wyrzucić MI2 na śmietnik? Ten post to taka beta testowa a potem pójdzie na główną.

Ahaś, czyli z 4.4 -> 5.0 normalna aktualizacja

z 5.0 -> 4.4, trzeba miflash. Ah, no dobra. Danke :D

PS. Jak wrażenia Ci co zainstalowali? Są jakieś większe bugi? Tryb cichy itp? :D

Edited by teempz

U mnie instalacja bez wipe, faktycznie trwała dłużej niż zawsze. Po ponownym uruchomieniu klawiatura Google zaczęła sypać błędami to ją usunąłem bo i tak z niej nie korzystam. Zaraz po instalacji miałem wrażenie jakby telefon trochę przymulił ale teraz już jest elegancko :)

AOSP. Musisz mieć jakieś custom recovery.

5.1 jest zdecydowanie lepszy. Bateria na pewno jest mniej zmęczona.

Jedynie czasami ktoś ma problemy z mikrofonem, przy połączeniu. Ale to nie każdy, nie zawsze się to objawia.

Mi2s powered by sMIUI

Edited by kulig007
  • Like 1

No i tego się obawiałem. Na AOSP 5.0.x, czy CM też często można było słyszeć opinie, że bateria szybciej znika w stosunku do 4.4. Dlatego podejrzewałem, że będzie tak samo jak stanie MIUI na 5.0.

Może kiedyś będzie update do 5.1, to co dla mnie najważniejsze (bateria) się poprawi.

Mi2s powered by sMIUI

Dodałeś gry do autostartu? Bo jeśli ją wyłączysz to jak ona ma się sama bez pozwolenia uruchomić i pokazać pusha? ;p

Nigga pliz.... :P była w autostarcie wcześniej, po aktualizacji nadal jest, cache wyczyszczony dane aplikacji również.

Ja zauważyłem dość istotny problem, którego wcześniej nie było. Na poprzednich wersjach, przy wysyłaniu albo odbieraniu MMS'ów transmisja danych włączała się automatycznie. W tej wersji, jeżeli samemu się jej nie włączy to MMS się nie wyśle i nie pobierze... Czy ktoś też tak jeszcze ma?

a jak aplikacja działa w tle to powiadomienia są?

jak w tle to nie działa, zaraz sprawdzę przy wyłączonej

Edyta: nie działa - trudno - mogę bez tego żyć :) - pewnie poprawią za 3/4 buildy

Edyta 2: na ekranie blokady nie wyświetlają się nieodebrane połączenia :( , FB Messenger i  mail wyświetlają się poprawnie :(

Edited by mazok

Czy też macie tak, że po restarcie tel zatrzymuje się na animacji give mi five i wisi w nieskończoność? Po restarcie po 30 min oczekiwania nie wytrzymałem i wyłączyłem, wipe i od nowa system.. Aż boję się tel znów wyłączyć..

Czy też macie tak, że po restarcie tel zatrzymuje się na animacji give mi five i wisi w nieskończoność? Po restarcie po 30 min oczekiwania nie wytrzymałem i wyłączyłem, wipe i od nowa system.. Aż boję się tel znów wyłączyć..

Aż tak nie miałem. Tylko tyle że trochę dłużej się włącza niż na poprzednich romach.

Zauważyłem dużo większe pożeranie baterii. Godzina na włączonym GPS, transmisji danych i nawigacji a baterii pochłonęło 40% czyli tak około dwa razy tyle niż na poprzednich wersjach MIUI :/

Aż tak nie miałem. Tylko tyle że trochę dłużej się włącza niż na poprzednich romach.

Zauważyłem dużo większe pożeranie baterii. Godzina na włączonym GPS, transmisji danych i nawigacji a baterii pochłonęło 40% czyli tak około dwa razy tyle niż na poprzednich wersjach MIUI :/

Nom jestem przez to pozeranie bateri zmuszony powrucic na 4.4 bo uzywam mibad caly czas bluetooth wlaczony i do tego sporo neta i bateria 3000 ledwo na jeden dzien starcza :-(

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...