Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po zmianie czasu na letni jest mały problem. Na ekranie blokady czas jest wyświetlany prawidłowo ,ale po odblokowaniu pokazuje godzinę do przodu. W ustawieniach jest "Automatyczna data i godzina" , "Auto strefa czasowa" a pod tym wyświetla się "GMT+2:00, Czas środkowoeuropejski letni". Wersja MIUI 5.3.6.

Opublikowano

Musicie mieć jakiegoś moda albo złe ustawienia. Bo u mnie jest na MINote i.. Mi4 dobrze.

Z tym, że zobaczcie jak ja dziś zrobiłem:

- Mój Mi4 leżał wyłączony (bo używam MiNote) bez karty sim i bez wifi. Włączyłem - wersja 5.3.20 - pokazało stary czas, co naturalne bo nie ma sieci. Włączyłem Wi-Fi, po chwili widżet i pasek statusu zmienił się na 12:12. Czyli dobrze.

A ekrany blokady macie stock?

Opublikowano

Aktualizacja: Miałem wersje MIUIPolska_dior_5.3.6_v6-4.4 i takie zjawisko wystąpiło. Zrobiłem aktualizacje do najnowszego i jest ok.

Opublikowano

Ale miui samo z siebie wie że jest zmiana czasu bo jak budzik ustawiłem to pokazywal czas do budzika o 1h mniejszy. Także chyba to nie naturalne że system nie wie o zmienie czasu... Przed xiaomi nigdy nie korzystalem z czasu sieciowego i zawsze działało ;p

• Like 1
Opublikowano

Wygląda na to, że problem ma Mihome oraz niektóre widgety. Np. widget zegara pokazuje ok, ale zegar z pogodą juz źle. Lockscreen i zewnętrzne widgety pokazują dobrze. Ciekawe w czym tkwi problem, skoro u niektórych osób jest ok... I czy są się to jakoś naprawić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Na ekranie blokady czas jest wyświetlany prawidłowo ,ale po odblokowaniu pokazuje godzinę do przodu. W ustawieniach jest "Automatyczna data i godzina" , "Auto strefa czasowa" a pod tym wyświetla się "GMT+2:00, Czas środkowoeuropejski letni". Wersja MIUI 5.3.6.

To samo dopadło mnie na 5.2.27. Już miałem nadzieję, że znalazłem rom, który jako tako działa, a tu znowu... Żenada.

U mnie na Redmi Note LTE (5.3.27) jest dobrze.

Więc instaluję, zobaczymy jakimi błędami zaskoczy ta wersja...

Edytowane przez awygo
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...