igoor1983 Posted July 3, 2015 Share Posted July 3, 2015 No jeżeli masz wersje 2gb ram to nie ma oczy mówić bo wszelkie problemy z miui wiązały się z mala ilością ramu tzn 1gb. I tak np niektórzy twierdzili ze któraś tam wersja miui v5 była płynna, ja się z tym nie zgodzę - dla mnie i mojej żony żadna v5 nie była ok straszne zwolnienia ubijanie aplikacji itd. V 6 miałem od początku jak powstało przez jakieś dwie lub trzy pierwsze wersje i była jeszcze większą tragedia jak na v5. I dlatego pytam się czy v6 na prawdę mocno się zmieniło i chodzi już np podobnie do cm11 czy dalej jest nieużywane. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Aż się prosi o oddzielny dział na forum dla tego telefonu... Teraz część ludzi pisze o nim w dziale "Inne urządzenia", a część w dziale dla telefonu Redmi Note LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Widać z opisu poradnika AciD że nie jest trudny i przyjazny do zrozumienia, ale chciałem za pytać co się stanie jeśli zaktualizuję oprogramowanie w telefonie z jego poziomu czyli poprzez aktualizację która się wyświetla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Widać z opisu poradnika AciD że nie jest trudny i przyjazny do zrozumienia, ale chciałem za pytać co się stanie jeśli zaktualizuję oprogramowanie w telefonie z jego poziomu czyli poprzez aktualizację która się wyświetla. Dalej będziesz mieć multi zamiast miuipolska... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 A dużo zmian się pojawia w tych aktualizacjach od Miui Polska? Warto aktualizować co piątek i czy te aktualizacje dużo zmieniają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 A dużo zmian się pojawia w tych aktualizacjach od Miui Polska? Warto aktualizować co piątek i czy te aktualizacje dużo zmieniają. Co tydzień jest changelog... I zmień tego multi na miuipolska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Ok to może mnie pokierujesz jak zrobić kopie orginalnego Rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Oryginalnego nie masz, masz tylko multi. Z niego bezproblemowo możesz przejść na MIUI Polska, wystarczy wskazać plik w apce aktualizacje. Awaryjną kopię apek możesz zrobić w Ustawienia -> Urządzenie -> Kopia i kasowanie danych -> Utwórz kopię MIUI. Robiąc kopię kont zostaną one usunięte z tel, ale po zrobieniu kopii możesz je przywrócić. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Nie chcę się rozpisywać ale pokazuje mi się coś takiego przy aktualizacji Miui Polska Dostępna aktualizacja. Czyli chyba mam Rom oparty o Miui Polska czyli nic nie muszę zmieniać tylko aktualizować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Nie chcę się rozpisywać ale pokazuje mi się coś takiego przy aktualizacji Miui Polska Dostępna aktualizacja. Czyli chyba mam Rom oparty o Miui Polska czyli nic nie muszę zmieniać tylko aktualizować? Nie ma romu opartego o miuipolska a miuipolska nie ma ota więc nie możesz mieć powiadomienia o aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 (edited) To co to jest co mi się wyświetla bug?telefon kupiłem od nich. http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-lte-2gb-ram-dual-sim-fv23-pl-i5332161143.html Edited August 15, 2015 by Radem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Nie, masz zwykły multilang. Zainstaluj MIUI Polska przez Aktualizacje i nie grzesz więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Ok jeszcze jedno czemu mam wyłączone wifi a za każdym razem kiedy chce pobrać aplikację przez google play wyskakuje mi adnotacja że aplikacja jest za duża muszę ja pobrać przez wifi odznaczam że nie przez wifi próbuję zainstalować a i tak pokazuje że oczekuje na wifi. Przesył danych włączony apn z konfigurowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
vater Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Ikona pobrane/kropki/ustawienia/bez limitu. Poczytaj najpierw forum bo wszystko już było sto razy Wysłane z mojego HM NOTE 1S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 No wiesz rozumiem to że było to wałkowane na pewno 100 a może i więcej ale całe forum przejrzeć to trochę czasu bym na to stracił a kilka odpowiedzi potrzebuje na tą chwilę z góry dziękuję za odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vater Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Jeszcze dobrze by było żebyś czytał wiadomości wpadające do skrzynki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Tak dziękuję przeczytałem. Wydaje mi się że będzie najlepszą opcją skorzystanie z metody 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Po długich może nie długich bojach mam wersje Miui Polska, chciał się dopytać jak tu jest z recovery czy muszę coś modyfikować czy ono już jest i czy można jakimiś krokami do niego wejść i zrobić kopie partycji całego Rom.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Jak masz MIUI to nie ma sensu robić kopii partycji, wystarczy Kopia MIUI w systemie. Recovery jest, domyślne MiRecovery, czyli tylko funkcje instalacji i wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vater Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Jest mirecovery, ale kopii nim nie zrobisz. Musi być wgrane inne recovery. Backup ustawień i programów zrobisz w miui, i tam też jest przywracanie i w zasadzie dobrze to działa. Boję się że mając inne recovery narobisz sobie kłopotów, ale to już Twoje zmartwienie. Czytaj mój post tutaj : http://miuipolska.pl/forum/topic/4945-redmi-note-1s-pytania-og%C3%B3lne-w%C4%85tek-zbiorczy/page-6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Witam może mi ktoś tu wytłumaczyć ile jest wolnego miejsca na aplikacje bo coś jest nie halo u mnie niby mam 10GB wolnego miejsca a już pruje mi wiadomości że za brakło miejsca na aplikacje.? No chyba że te modele mają jakieś bugi z oprogramowaniem i jest na to lekarstwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Mam problem z moim RedMi Note. Otóż jak ktoś dzwoni do mnie to nie słyszę dźwięku i potem przychodzi mi wiadomość o nie odebranym połączeniu. Próbuję dodzwonić na ten numer i w telefonie nie słyszę żadnego dźwięku i w ogóle nie mogę się połączyć z żadnym numerem. Po resecie wszystko wraca do normy, a za jakiś czas ten problem się powtarza. Nie wiecie co może być tego przyczyną? Zaznaczam, że zasięg mam dobry. Wysłane z RedMi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted August 18, 2015 Share Posted August 18, 2015 Witam może mi ktoś tu wytłumaczyć ile jest wolnego miejsca na aplikacje bo coś jest nie halo u mnie niby mam 10GB wolnego miejsca a już pruje mi wiadomości że za brakło miejsca na aplikacje.? No chyba że te modele mają jakieś bugi z oprogramowaniem i jest na to lekarstwo. Jak wszedłem w Solid Explorerze w partycję systemową, to pokazał wielkość 1.4GB. Na dane aplikacji masz resztę, czyli ok. 13GB. Mam problem z moim RedMi Note. Otóż jak ktoś dzwoni do mnie to nie słyszę dźwięku i potem przychodzi mi wiadomość o nie odebranym połączeniu. Próbuję dodzwonić na ten numer i w telefonie nie słyszę żadnego dźwięku i w ogóle nie mogę się połączyć z żadnym numerem. Po resecie wszystko wraca do normy, a za jakiś czas ten problem się powtarza. Nie wiecie co może być tego przyczyną? Zaznaczam, że zasięg mam dobry. Wysłane z RedMi Note 4G U mnie pojawił się dwa razy problem z dzwonkami, że nie działały (połączenia bez problemu), pojawiało się to po odłączeniu telefonu od komputera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Ktoś może doradzić czy 1S jest ok aktualnie? Szczególnie czy aparat robi dobre zdjęcia (jak na tę klasę), czy nic nie laguje jakoś mocno? Czy da się dzwonić? Czy ktoś bawił się na tym modelu w SIP droida? Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Aktualnie z Kernel em xposed telefon chodzi za***iscie (ma go moja zona ojciec mama i brat - wszyscy maja miui v6 wersje z 9 lipca i xposed v5. Nic nie laguje i nic nie zamyka telefon chodzi jak rakieta (szkoda ze dopiero po półtora roku od ukazania się telefonu da się komfortowo uzywac). Aparat jak na tę klasę urządzeń jest bardzo dobry. Dzwoni jak ta lala. Ogólnie to tera dopiero można być z tego telefonu zupełnie zadowolonym. Może moi rodzice nie są wymagającymi użytkownikami ale moja zona i brat jak najbardziej (Facebook manager stron Facebook inne komunikatory i jeszcze inne programy i wszystko sprawnie działa - żona twierdzi ze o wiele lepiej jak na cm11 (miesiąc temu spowrotem jej miui wgralem) Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Ok... ale mamy na mysli Redmi Note 1S Dual sim a nie Redmi 1S... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 (edited) Stary redmi 1s na snapdragonie 400 ekran 4,7 cala Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Heh no to sorry się rozpisałem. Niestety note 1s nie miałem Edited August 20, 2015 by igoor1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Stary redmi 1s na snapdragonie 400 ekran 4,7 cala Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Heh no to sorry się rozpisałem. Niestety note 1s nie miałem A Acid pytał o Note LTE dual sim o którym jest temat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 I nie kernel Xposed, bo Xposed to framework. Kernel dla Redmi 1S to Xcelerate. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Note 1S (2gb/16gb) jest naprawdę ok. Właśnie z niego piszę ale telefon jest mojego 12 letniego syna. Od początku maja jest katowany na wszelkie sposoby, z pół Google marketu już przez niego przepuścił. Zero problemów z czymkolwiek. Nawet działa symulacja przycisku zasilania z Mikey (aplikacja KeyCut) czasem kulawo ale działa. W gry też się da grać. Np Asphalt 8 to ładnie chodzi na normalnej wydajności. Zdjęcia, filmy lepsze niż z S4 mini mojej żony. Bateria ok, GPS ok (wszystkie możliwe aplikacje zaliczył), Smart Watch ok, no nie ma się czego czepić, Lte ok, itd. Jak czytam to forum to się zastanawiam "co te chłopy" wyprawiają z tymi telefonami? Aktualizacje mu robimy mniej więcej raz w miesiącu albo jak coś ciekawego się pojawia. Obecnie na 5.7.23, Miuipolska oczywiście. Wipe to chyba przed instalacją naszego romu miał robione albo w ogóle, nie było potrzeby. Backup co jakiś czas robimy ale nie było potrzeby przywracania niczego do tej pory. Tak czy owak telefon polecam. Wysłane z mojego HM NOTE 1S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 A jak zdjęcia? Nie ma tragedii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 A jak zdjęcia? Nie ma tragedii? Nie ma. Zobacz 46 post w tym wątku, jakieś przykładowe zdjęcie tam wiosną wrzuciłem,mogę coś jeszcze powstrzymać ale "będzie Pan zadowolony" no chyba, że to ma być "przesiadka" z jakiegoś Jabłofona 6 generacji? Myślę, że do normalnego codziennego użytku to i dla Ciebie by wystarczył, wszystko działa jak powinno, ekran duży. Wysłane z mojego HM NOTE 1S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Lol dla mnie nie.. bez przesady. Ja Redmi nie tykam Będzie to przesiadka osoby z jakims badziewnym LG L9 czy jakoś tak. Ale właśnie jakość zdjęć jest ważna. Bo wzorem była Nokia N82 (czy jakoś tak) A połączenia SIP ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 (edited) W dobrym oświetleniu zrobi bardzo dobre można by rzec co do oświetlenia słabego średniego no nie będą to fotki rewelacyjne czy średnie bo aparat o tylko 13 MB słabo jest też na ustawieniach ręcznych max Iso to do 1600. Do dziennych zdjęć ok do słabo oświetlonych lipnie. Dla mnie słabo w słabym oświetleniu mógłby być nie co mocniejszy. A ogólnie telefon super nawet na tak duży ekran bateria jest fenomenalna. Co do tego programu nic nie wiem SIP . LG L9 to mały telefonik. Na pewno będzie lepszym wyborem od poprzednika. Edited August 21, 2015 by Radem Link to comment Share on other sites More sharing options...
bejbuni Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 jak wgrac muzyke do telefonu? tzn na jaki folder bo ciagle wyskakuje ze nie mozna wrzucic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts