J1967U Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 (edited) Witam . 1} pytanie ....Po skasowaniu kontaktu z książki i restarcie telefonu ponownie w książce pojawiają się wcześniej usunięte kontakty Wyłączenie wszelkich powiązań /synchronizacji / nie dało rezultatu - więc przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i zalogowałem się na nowo utworzone konto i nic to nie pomogło - gdzie popełniam błąd ? 2} pytanie ... W książce mam jak już to pojedyncze kontakty a gdy wchodzę w funkcję czat / sms/ to tam są wszystkie podwójne . Edited January 13, 2020 by J1967U Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted January 14, 2020 Share Posted January 14, 2020 Pewnie przywraca ci z chmury Xiaomi albo Google.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedzior Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 (edited) a ja mam inny problem. jak wylaczyc w apk telefonU wyswietlanie kontatkow zapisanych na karcie sim. nigdzie w opcjach nie ma mozliwosci wybrania zrodła kontatkow. czy ma wyswierlac z SIM/GOOGLE/XIAOMI/ po wlozeni karty wyswietlaly sie tylko te z sim ale nie dalo sie ich edytowac. po synchronizacji z google pojawiaja sie teraz w aplikacji systemowej zdublowane kontakty. potrzebuje pomocy a nie mogo od nikogo jej uzyskac miui 11.0.2.0 (PCNEUXM) Edited January 28, 2020 by kedzior Link to comment Share on other sites More sharing options...
LodoowA Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Dnia 27.01.2020 o 17:47, kedzior napisał: a ja mam inny problem. jak wylaczyc w apk telefonU wyswietlanie kontatkow zapisanych na karcie sim. nigdzie w opcjach nie ma mozliwosci wybrania zrodła kontatkow. czy ma wyswierlac z SIM/GOOGLE/XIAOMI/ po wlozeni karty wyswietlaly sie tylko te z sim ale nie dalo sie ich edytowac. po synchronizacji z google pojawiaja sie teraz w aplikacji systemowej zdublowane kontakty. potrzebuje pomocy a nie mogo od nikogo jej uzyskac miui 11.0.2.0 (PCNEUXM) ustawienia -> aplikacje -> ustawienia aplikacji systemowych -> kontakty, i tu masz opcję "skonfiguruj listę kontaktów", wybierasz skąd ma brać kontakty do wyświetlenia. Dodatkowo możesz odznaczyć opcję "pokaż kontakty z karty sim" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Dodam w temacie że po ok. pol roku używania telefonu zorientowałem się że kontakty z poziomu dialera to nie to samo co kontakty z apki kontakty. Mam na myśli możliwości konfiguracji. Polecam sprawdzić.Tak jest jak Xiaomi wchodzi w bliższe relacje z google. U mnie podana wyżej ścieżka nie istnieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Dnia 13.01.2020 o 16:53, J1967U napisał: Witam . 1} pytanie ....Po skasowaniu kontaktu z książki i restarcie telefonu ponownie w książce pojawiają się wcześniej usunięte kontakty Wyłączenie wszelkich powiązań /synchronizacji / nie dało rezultatu - więc przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i zalogowałem się na nowo utworzone konto i nic to nie pomogło - gdzie popełniam błąd ? Rozwiązałeś może ten problem? Ja się cały czas z nim borykam. W międzyczasie zmieniłem telefon i aplikację do obsugi kontaktów, a problem pozostał ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
J1967U Posted December 19, 2020 Author Share Posted December 19, 2020 (edited) Dnia 11.10.2020 o 11:01, Antyhaker napisał: Rozwiązałeś może ten problem? Ja się cały czas z nim borykam. W międzyczasie zmieniłem telefon i aplikację do obsugi kontaktów, a problem pozostał ... To nie był mój telefon a z rodziny ... Nie nie został rozwiązany problem .. Po restarcie telefonu i wejściu w kontakty / książkę / pojawiają się zduplikowane numery z nazwiskami które trzeba ręcznie usuwać . Scalanie nie pomaga ponieważ jedne są z prefixem i numerem kraju a duplikaty mają sam numer . Edited December 19, 2020 by J1967U Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 Aktualizacje aplikacji i systemu lecą, próbowałem kilku rzeczy i wciąż wracają Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 42 minuty temu, Antyhaker napisał: Aktualizacje aplikacji i systemu lecą A próbowałeś public bety telefonu? Mam tą i w duecie z tą wersją kontaktów jest ok. Ale to Mi9Lite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 A próbowałeś public bety telefonu? Mam tą i w duecie z tą wersją kontaktów jest ok.Zmieniałem w międzyczasie telefon, aplikacje, wszystko. Bez skutku.Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 (edited) Głowy nie dam, ale to chyba był problem telefon vs WhatsApp. Coś jest nie teges, i kontakty się duplikują i mieszają trochę. Jeżeli masz WApp(a może jakiś inny korzystający z kontaktów) to możesz spróbować odinstalować. Sprawdzić kontakty. Zostaje jeszcze opcja, wejść w spis kontaktów na PC. Posprzątać na koncie kontakty i zrobić synchro. Edited December 19, 2020 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 1 godzinę temu, frrancuz napisał: chyba był problem telefon vs WhatsApp. Raczej błędny trop. Chyba że dotyczy tylko niektórych tel. (romów) co jest oczywiście możliwe. Mam Whatsappa, Skypa, synchro z Google, MiCloud a problemu brak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 26, 2020 Share Posted December 26, 2020 Dnia 19.12.2020 o 20:23, frrancuz napisał: Głowy nie dam, ale to chyba był problem telefon vs WhatsApp. Coś jest nie teges, i kontakty się duplikują i mieszają trochę. Jeżeli masz WApp(a może jakiś inny korzystający z kontaktów) to możesz spróbować odinstalować. Sprawdzić kontakty. Zostaje jeszcze opcja, wejść w spis kontaktów na PC. Posprzątać na koncie kontakty i zrobić synchro. Robiłem to na kompie z poziomu przeglądarki, niczego to nie zmieniło. Synchronizacja na WA wyłączona. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mehow1916 Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 Korzystam z Xiaomi Redmi Pro 8. Podczas pierwszej konfiguracji telefonu miałem kontakty zapisane na karcie SIM + dodawałem kontakty ręcznie zapisując je w pamięci urządzenia. Telefon oczywiście wykazywał takie problemy jak opisane powyżej, ale mam wrażenie, że udało mi się rozwiązać problem w następujący sposób: 1. Wszystkie kontakty, które były w telefonie zsynchronizowałem z kontem Google. 2. Na komputerze zalogowałem się na konto Google. Zostawiłem tylko te kontakty, które chciałem, żeby zostały. 3. Wyeksportowałem kontakty do pliku na Dysku Google. 4. Przełożyłem kartę SIM do poprzedniego telefonu i wykasowałem wszystkie zapisane na niej numery (numery usług oczywiście zostały). 5. Po ponownym włożeniu karty SIM do Redmi Pro 8 konieczne było ponowne sprawdzenie kontaktów na koncie Google. Wróciły te kontakty, które wcześniej zostały ręcznie usunięte. Trzeba było je ponownie usunąć. 6. W telefonie wyłączyłem automatyczną synchronizację kontaktów. 7. Wszedłem w ustawieniach w aplikację kontakty i zrobiłem opcję "wyczyść dane". Usunęły się wszystkie konfiguracje tej aplikacji (zapisane konta) oraz numery telefonów. 8. Ponownie wszedłem w aplikację kontakty, zalogowałem się na konto Google. Kontakty same się załadowały (z konta Google). W przeciwnym wypadku trzeba by było zaimportować konakty z Dysku Google. (pkt. 3). 9. Włączyłem automatyczną synchronizację kontaktów. Wyłączyłem i włączyłem tel. Póki co działa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts