Problemy techniczne
49 topics in this forum
-
- 0 replies
- 138 views
Od kilku miesięcy mój Redmi 8 nie chce wysłać zdjęcia z Galerii (udostępnianie, Gmail lub inny mail)) lecz tworzy wersje robocze. Przez kilka lat działało to bez problemu. Czy czegoś nie zaktualizowałem czy zmieniłem jakieś ustawienia? W ustawieniach Galerii- Bezpieczne udostępnianie mam włączone domyślne udostępnianie bez info o lokalizacji i bez matadanych.
Last reply by midab, -
-
- 0 replies
- 56 views
Witajcie, Mam Redmi 8 bez sieci. Nie łapie zasięgu. Chciałem wgrać jakiegoś customa, ale jak wiadomo bez odblokowania bootloadera ani rusz. Czy jest sposób aby odblokować go bez działającej sieci? Oczywiście wiem jak odblokować bootloader metodą oficjalną, ale nie działa sieć w telefonie i logiczne, że również dane mobilne. Tym samym po wifi nie przechodzi dodawanie urządzenia do konta MI. Mieliście taki problem lub znacie rozwiązanie? Bo przeszukałem internet wzdłuż i wszerz i nie widzę chyba ratunku, być może coś przeoczyłem albo słabo szukałem.
Last reply by buried, -
- 1 follower
- 0 replies
- 765 views
Witam wszystkich serdecznie, przeszukalem internet i nie bardzo znalazłem odpowiedz na mój problem. Mianowicie, redmi 8 po 2 latach użytkowania chodził dość powolnie (3gb ram ) postanowiłem go wyczyścić robiąc wymazywanie danych do 0. Zacząłem wiec operacje jednak telefon włączył się na logo miui i stop ….. zostawiłem go tak jak jest myśląc ze potrzebuje czasu i po kilku godzinach zauważyłem, ze się sam zresetował. Znów logo miui i po kilku godzinach ruszył… ale nie wiem nawet jak to określić bo jakby system nie wczytał się odpowiednio tzn włączał się ale co chwila reset, działał strasznie niestabilnie i nie reagował na przyciski poza długim naciśnięciem włącznika. …
Last reply by Daniel1393, -
- 1 follower
- 6 replies
- 555 views
Mam telefon Xiaomi Redmi 8 4/64 oraz laptopa z Windows 7 Home Premium x64. Kiedy próbuję sparować oba urządzenia przez Bluetooth, następuje próba zainstalowania sterowników przy użyciu Windows Update. Jak widać na załączonym zdjęciu, nie wszystkie sterowniki udaje się znaleźć w WU i zainstalować. Skąd je wziąć?
Last reply by Rostov, -
- 1 follower
- 1 reply
- 179 views
Witam w moim Xiaomi Redmi 8A występuje następujący problem. Po ustawieniu fabrycznych danych przez pewny czas jest wszystko dobrze aż nagle telefon sam z siebie zaczyna zmniejszać głośność dzieje się tak bez względu na to czy mam połączone słuchawki. Gdy ten problem się pojawi telefon nie reaguje na przycisk od wyłączenia telefonu po jakimś czasie problem ustępuje lecz za chwilę pojawia się ponownie. Problem występuje od chwili kiedy pojawił się ekran fastboot
Last reply by Netoper, -
- 2 followers
- 1 reply
- 443 views
Tak jak w temacie, redmi 8, leżał sobie grzecznie w szufladzie. Teraz jest potrzebny, jako zapasowy. Przedtem wszystko było ok. Teraz podczas połączenia głosowego ani ja nie słyszę drugiej strony ani druga strona mnie. W multimediach dźwięk normalnie działa. Ki czort? Dodam tylko, że po odpaleniu, zassalem zaległe aktualizacje. APN zresetowalem. Ktoś ma jakieś pomysły? Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Last reply by ZduneX25, -
- 2 followers
- 0 replies
- 156 views
Witam serdecznie Od kilku dni borykam się z problemem w aplikacji google play. Przy próbie zainstalowania/aktualizacji jakiej kolwiek apki pojawia się informacja o braku miejsca na dysku (dostępne prawie 30gb). Zadnej dodatkowej karty nie posiadam, jedynie pamięć urządzenia. Aktualizacja system nic nie pomogła. Ktoś może spotkał się z podobną sytuacją? Redmi 8, dziękuje za każda podpowiedź.
Last reply by Matis929, -
- 1 follower
- 2 replies
- 317 views
W REDMI NOTE 8 gdy zaznaczam przesyłanie plików pojawia się taki błąd. Bez zarzutu za to działa samo ładowanie, a także przesył zdjęć. W Ustawieniach urządzeń komputer widzi urządzenie i podaje nawet prawidłową nazwę. M menadzerze urządzeń po podłączeniu pojawia się Android Device. Jednak nie pojawia się ikona urzązdenia w mój komputer, ani nie następuje żaden rozruch. Choć podzczas podłączania i odłączania telefonu z portu USB, słychać dźwięk windowsa. Próbowałem aktualizować sterowniki USB, Próbowałem też narzędzia MiPCSuit, ale nic to nie dało. MiPCSuit w ogóle nie widzi telefonu. Czy któś potrafi pomóc? dodam jeszcze, że ustawienia fabryczne a także debugowanie …
Last reply by lufus86, -
- 1 reply
- 445 views
po prostu czarny ekran nie wiem jak to opisać po prostu nie działa jak zrobie screena nie działa wyłącza się
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 1 reply
- 430 views
Witajcie Ja zaktualizowałem telefon przedwczoraj (Redmi 8 ) i mam taki teraz mianowicie problem, że po wybraniu numeru ekran natychmiast gaśnie. Czujnik zbliżeniowy działa bezproblemowo, bo kiedy przysłonić telefon ręką i ją zdjąć to ekran się zapala (przechodzi również test). Jest to jednak dość problematyczne, ponieważ przysłonienie ręką nie zawsze działa za pierwszym razem i kiedy chcę porozmawiać na głośniku to bywa, że po dłuższej dopiero chwili mogę go włączyć (a tymczasem u rozmówcy może włączyć się poczta, na którą można się niechcący nagrać rzucając właśnie mięsem na niesprawny telefon...). Pytanie czy ktoś z Was zetknął się z czymś podobnym i być może …
- 1 follower
- 3 replies
- 1.2k views
Dzień dobry, mam problem z trybem samolotowym. Kupiłem rok temu Redmi 8 i wszystko było ok. W związku z tym że mam drugi telefon przez prawie rok Redmi 8 służył mi wyłącznie do przeglądania internetu, nie wkładałem do niego karty SIM. Niedawno tamten telefon mi się popsuł w związku z tym przeniosłem kartę SIM do Redmi 8 ale niestety telefon nie działa tzn.przy próbie wykonania połączenia wyświetla się żeby wyłączyć tryb samolotowy mimo że ten nie jest włączony i nie ma ikonki samolotu w rogu. Wifi działa normalnie bez zarzutu a telefon widzi kartę SIM, operatora, numer ale zachowuje się jakby był włączony tryb samolotowy. Kartę SIM sprawdziłem na innym telefonie działa no…
- 13 replies
- 10.5k views
Witam . 1} pytanie ....Po skasowaniu kontaktu z książki i restarcie telefonu ponownie w książce pojawiają się wcześniej usunięte kontakty Wyłączenie wszelkich powiązań /synchronizacji / nie dało rezultatu - więc przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i zalogowałem się na nowo utworzone konto i nic to nie pomogło - gdzie popełniam błąd ? 2} pytanie ... W książce mam jak już to pojedyncze kontakty a gdy wchodzę w funkcję czat / sms/ to tam są wszystkie podwójne .
Last reply by mehow1916, -
- 3 replies
- 4.6k views
Witam; Przychodzi mms, miniaturka jest ok (taka jakie zdjęcie zostało wysłane), po kliknięciu na nią (w zamiarze powiększeniu zdjęcia) wyświetla się zawsze to samo, inne, stare zdjęcie. (usuniecie tego "powiększonego" foto z telefonu i kopi zapasowej zmieniło tylko wyświetlane zdjęcie na inne, ale zawsze to samo)
Last reply by Jaolarad, -
- 1 reply
- 591 views
Witam w telefonie od jakiegoś czasu mam problem z dźwiękiem budzika co jakiś czas wyskakuje błąd i budzik przestawia się na wibracje i nie ma dźwięku po uruchomieniu ponowie przez jakiś czas jest dobrze a potem znów to samo. Kiedy wchodzę w ustawienia budzika i klikam aby otworzyć jakiś dźwięk pojawia się napis Błąd. Przywracanie do fabrycznych ustawień nie rozwiązało problemu
- 0 replies
- 492 views
Witam mam problem z aplikacją wiadomości google (w google nie znalazłem jak to ogarnąć) że wysyłając zdjęcie na telefon mamy robi się grupowa wiadomość (tam gdzie zamazane to ja a obok to numer tel mamy) a jak piszę sam tekst to wysyła normalnie i nie wiem jak to zrobić to samo jak ciotka coś wysyła do mamy (ja i ciotka mamy iphony może to przez to) ale jak ja wysyłam zdjęcia mmsem do innych co nie mają iphonów to wysyła normalnie.
Last reply by Pr3dator95xd, -
- 0 replies
- 333 views
Mam redmi 8, miui global 12.0.1. i mam problemy z oprogramowaniem, na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. 1) nagrane filmy odtwarza w zwolnionym tempie, wysłane komuś działają prawidłowo 2) otrzymuje smsy innej treści niż wysłał nadawca, textra nie pomogła 3) często przy zrzucie aplikacji do pulpitu ekran mignie mi na ułamek sekundy 4) czasami klawiatura otwiera się lub zamyka z opóźnieniem. 5) klawisz blokady ekranu czasami nie chce go wzbudzić. Ustawienia fabryczne nie pomogły...
Last reply by Dorotapa, -
- 0 replies
- 951 views
Witam, Posiadam aplikacje alarmbox dla strażaków, która odbiera sms i uruchamia alarm w telefonie. Od ok. 2 miesięcy aplikacja nie działa prawidłowo na moim Redmi 8, ponieważ powinna ona wyłączyć ekran blokady i uruchomić okno alarmu. Tak się niestety nie dzieje, a jako przyczynę podejrzewam jakąś aktualizację oprogramowania. Mimo, że otrzymuje powiadomienie dla aplikacji na ekranie blokady, to nie odblokowuję ona ekranu i nie wydaje dźwięku. Wcześniej wszystko działało na tym telefonie (pomijając fakt, że ten telefon to totalny gruz). Może w tym temacie ktoś mi coś podpowie odnośnie tego zagadnienia w ty szajsowatym Chińskim telefonie?
Last reply by MrJacQ, -
- 0 replies
- 414 views
Witam Po ostatniej aktualizacji MIUI z końca stycznia mam problemy z dzwiękami, czyli ich nie mam. Mało tego dziś zniknęły mi wszystkie zainstalowane aplikacje Co z tym można zrobić? Ostatni raz kupiłem chiński telefon...
Last reply by MrJacQ, -
- 2 replies
- 396 views
Nie wiem jak to jest możliwe, ale nie mogę odblokować telefonu. Mam odcisk palca ustawiony lecz od czasu do czasu wymaga "kreseczek". Telefonu Remi 8 już długo używam a od dwóch dni nie mogę go odblokować. Twierdzi że kreseczki które rysują sa niewłaściwe. Czy jest jakaś możliwość pominięcia tego? Jakieś serwisowe hasło, czy jakiś tips? Potrzebne mi sa kontakty i wiadomości które na telefonie się znajdują. Pilna sprawa, czy ktoś mnie poratuje?
Last reply by Tomcat, -
- 2 replies
- 390 views
witam, mam problem otóż od bardzo długiego czasu nie dochodzą smsy wysyłane z redmi 8 na inny model redmi. informacja jest ciagle ta sama ,że wywyłam. do innych dochodzą bez problemu... proszę o pomoc bo nigdzie niemożna dostać fachowej informacji wszystkie aktualizacje mam aktualne
- 0 replies
- 606 views
Cześć, Mam mianowicie mały problem. Kiedy podłączam słuchawki do mojego telefonu ja słyszę drugiego rozmówcę co mówi ale on mnie nie słyszy. Nie wiem czy to wada słuchawek czy może mojego telefonu. Mój telefon to Redmi 8, a słuchawki mikrofon mają napewno bo po podłączeniu ich do komputera mikrofon działał idealnie. Proszę o szybką pomoc
Last reply by Redmaster, -
- 1 follower
- 2 replies
- 3.5k views
Czy udało się komuś ustawić powiadomienia o nieodebranych połączeniach? Chodzi mi o powiadomienia dźwiękiem w 5-minutowych interwałach. W poprzednim telefonie na dialerze Xiaomi działało to bez zarzutu. Na tym od Google nie chce współpracować.
Last reply by jankoo, -
- 0 replies
- 443 views
Redmi 8 przestał działać środkowy przycisk włączający asystenta google . Przypisywałem do innych w menu przycisków / do lewego i prawego/ ale nic to nie pomogło . W ustawieniach mam włączonego asystenta . Wprawdzie to nie mój telefon a tylko pomagam ale sam mam dwa inne xiaomi więc mam się na czym wzorować a mimo to nie potrafię uruchomić na tej jednosce .. Na polecenie głosowe "OK GOOGLE" się bez problemu włącza .
Last reply by J1967U, -
- 3 replies
- 1.9k views
Nowo zakupiony telefon Redmi 8 nie wysyła MMSów. Sieć a2mobile . Konfiguracja mms przeprowadzona jak na stronie a2mobile. Na wyświetlaczu nie widzę też opcji: Zawsze odbieraj MMS
Last reply by Grzyby, -
- 1 follower
- 14 replies
- 3k views
Kupiłam w ostatnich dniach Redmi 8 i powoli próbuje przywrócić wszystkie aplikacje, które miałam na poprzednim telefonie. Nadeszła kolej na przełożenie karty SD i nie mogę jej zainstalować. W menu pamięci wewnętrznej jest sekcja "Karta SD (Lexar)" i pod spodem "Zainstaluj kartę SD", ale gdy to klikam pokazuje się komunikat "bezpiecznie odłączono: Karta SD (Lexar)". Robię coś nie tak, czy Xiaomi próbuje na mnie wymusić zakup ich marki karty pamięci?
Last reply by bohdang,