Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z własnej wygody i względu wyłączyłem przeglądarkę chrome, bo korzystam akurat z firefoxa, ale już  3 raz z kolei spotkałem się z tym że po pujściu  spać i wstaniu, ukazuje mi się włączona przeglądarka chrome, mimo że została wyłączona, teraz pytanie czy chrome to jakiś aktualnie tunel do szpiegowania, czy jakiś błąd miui, bo powiem szczerze nigdy nie spotkałem się z takim problemem, tym bardziej że jakoś od niedawna zacząłem mieć ten problem

Opublikowano

Odinstaluj. Dobre. Jeżeli masz Global to jedyne rozwiązanie to instalacja Hidden Settings for MIUI ze sklepu Play i wyłączenie Chrome z poziomu tej aplikacji.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Szaju napisał:

Odinstaluj. Dobre. Jeżeli masz Global to jedyne rozwiązanie to instalacja Hidden Settings for MIUI ze sklepu Play i wyłączenie Chrome z poziomu tej aplikacji.

Qrczaki... Aż postawiłem znowu stabilnego Globala... I qurczaki mogę odinstalować... I to nie tylko sktualizację.. 

Screenshot_2019-10-06-21-02-35-665_com.android.settings.png

Screenshot_2019-10-06-21-03-07-140_com.android.vending.png

Edyta : dobra... Dopiero się dobrałem do 9tki...i nie ma lekko... Muszę sprawdzić.. Ale już nie dziś. 

Edytowane przez JamCiTo
Opublikowano

Mi też się uruchamiały. Czyściłem dane, nawet nie aktualizowałem, a i tak się uruchamiały. Pomimo tego, że domyślnie mam ustawioną przeglądarkę od Xiaomi. Dlatego wyłączyłem ją, i wiele innych niepotrzebnych rzeczy, przez ten Hidden Settings.

@JamCiTo odinstalowujesz tylko aktualizację. Aplikacji nie wyrzucisz z telefonu na Globalu.

Aplikacje które same się uruchamiały i nigdy nich nie używałem (przy ustawieniu, że mają być zamknięte w tle w ustawieniach konkretnej aplikacji) to przede wszystkim Zdjęcia Google i Chrome.

Opublikowano
5 minut temu, Szaju napisał:

Aplikacji nie wyrzucisz z telefonu na Globalu.

Całkiem nie, ale można "prawie" odinstalować i efekt będzie taki jakby jej nigdy nie było (zostanie tylko jako nieaktywna i niewidoczna na partycji systemowej aż do momentu przywrócenia telefonu do ustawień fabrycznych). Link z tematem i skryptem ułatwiającym usunięcie niepotrzebnych aplikacji: 

Opublikowano (edytowane)

Najciekawsze jest to że to się dzieję tylko wtedy kiedy telefon jest nie użytkowany, bo tak jak wczoraj nie poszedłem w kimę po pracy (brawo dla mnie za tą mądrość) to co jakiś czas czy to sprawdzałem godzinę czy jakieś pierdoły, i po powrocie cały czas chrom był wyłączony, więc problem jest taki że jak telefon leży bezczynie to wtedy się odpala, teraz tylko pytanie po co ? i dlaczego ? bo jakoś nie widzi mi się być szpiegowanym i żadnego badziewia diagnostycznego im wysyłać kosztem baterii, no ja akurat wyłączałem ją luncherm aktywności wyłączałem, ale to wciąż badziewie się włącza, odciąłem jej uprawnienia nawet dostępu od internetu czy to mobilnego czy wifi i wszystkie jakie dało się uprawnienia ustawiłem na off a i tak się dziadostwo włączyło googlowe....

czy jest jakaś apka może co pozwoliła by na zmonitorowanie ruchu tego co się dzieje na fonie i wrzucenia tego do logów ? bo ogółem jak na to nie spojrzeć mam wyłączone całkowicie by jakakolwiek apka miała możliwość zmian lub modifikowania ustawień systemowych, a jednak któraś to robi skoro włącza google, raczej też wolał bym się dowiedzieć dlaczego tak jest, bo jak nie patrzeć nigdy z Xaiomi nie miałem problemów, i to jest pierwszy fon z miui globalem gdzie są jakieś  cyrkowe jaja, gdzie aż śmierdzi na kilometry tym że wyciągają informacje i robią co chcą za moimi plecami

Edytowane przez Gumcajs