Antyhaker Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 (edited) Dzisiaj przyszedł mi polecany przez wielu hydrożel i tak... Na końcach wciąż odstaje i "brzydko" wygląda, dokładnie jak szkło. Trochę bąbli jest, no ale zobaczymy, bo ponoć w ciągu 24h znikną. Reakcja na dotyk i działanie czytnika faktycznie lepsze niż na szkle. Ślizg palca również satysfakcjonujący. Zobaczymy jak się sprawdzi w dłuższej perspektywie. Dostałem chłam. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Edited September 17, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Dzisiaj przyszedł mi polecany przez wielu hydrożel i tak... Na końcach wciąż odstaje i "brzydko" wygląda, dokładnie jak szkło. Trochę bąbli jest, no ale zobaczymy, bo ponoć w ciągu 24h znikną. Reakcja na dotyk i działanie czytnika faktycznie lepsze niż na szkle. Ślizg palca również satysfakcjonujący. Zobaczymy jak się sprawdzi w dłuższej perspektywie. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Skoro odstaje to nie jest hydrogel. To masz plastikowa folię mniej więcej czy tak jakby cienką błonkę której już ponownie nie założysz?Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
WEXEL Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Też mi się tak wydaje, że to nie hydrożel albo została zostawiona wierzchnia folia zabezpieczająca którą trzeba oderwać tak jak w tym filmiku z aukcji: https://pl.aliexpress.com/item/33052699592.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.43345c0fRNg8uM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 (edited) 3 godziny temu, Voltron napisał: Skoro odstaje to nie jest hydrogel. To masz plastikowa folię mniej więcej czy tak jakby cienką błonkę której już ponownie nie założysz? Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Uwielbiam te tanie cuda No to jeszcze raz. To ma być jak guma, ta? Jakiś godny zaufania i w miarę tani link? Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka 52 minuty temu, WEXEL napisał: Też mi się tak wydaje, że to nie hydrożel albo została zostawiona wierzchnia folia zabezpieczająca którą trzeba oderwać tak jak w tym filmiku z aukcji: https://pl.aliexpress.com/item/33052699592.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.43345c0fRNg8uM To cudo z 9T Pro będzie pasować do mojego, nie? Ta aukcja jest już sprawdzona, czy znów folię dostanę? Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Edited September 17, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 To cudo z 9T Pro będzie pasować do mojego, nie? Plus jest już sprawdzone, czy znów folię dostanę? Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Ja mam 2 na zbyciu, podałbym link do aukcji ale się skończyła Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Przed chwilą, Voltron napisał: Ja mam 2 na zbyciu, podałbym link do aukcji ale się skończyła Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Meh Ile za nie dałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Meh Ile za nie dałeś?2$ chybaWysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Przed chwilą, Voltron napisał: 2$ chyba Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Kurde, u chińczyka tanio i jak zwykle pewnie, a na allegro jak zwykle jak w lesie ... W ogóle patrzyłem wcześniej na komentarze do produktu i one raczej sugerowały, że ta "folia" się naciąga właśnie jak guma (hydrożel), ale moja sztuka nieszczególnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Kurde, u chińczyka tanio i jak zwykle pewnie, a na allegro jak zwykle jak w lesie ... W ogóle patrzyłem wcześniej na komentarze do produktu i one raczej sugerowały, że ta "folia" się naciąga właśnie jak guma (hydrożel), ale moja sztuka nieszczególnie.Też kupiłem z allegro pseudo hydrożel na mi9t i okazało się że to dziadowska folia. Nie chciało mi się bawić w odsyłanie, tak samo szkło na obiektyw do op7 pro okazało się folia... Mocolo uv z allegro za 50zl gorsze od szkła z Aliexpress uv za 1$... Nigdy więcej nic nie kupię na allegro.Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 4 minuty temu, Voltron napisał: Też kupiłem z allegro pseudo hydrożel na mi9t i okazało się że to dziadowska folia. Nie chciało mi się bawić w odsyłanie, tak samo szkło na obiektyw do op7 pro okazało się folia... Mocolo uv z allegro za 50zl gorsze od szkła z Aliexpress uv za 1$... Nigdy więcej nic nie kupię na allegro. Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Ja już dawno na allegro nie kupowałem, ale liczył się dla mnie czas - żenada. Biorę jak zwykle z alie i tyle. Swoje odczekam, ale jeszcze nigdy się nie zawiodłem, a co kupuje na allegro to ściema jakaś. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Ja już dawno na allegro nie kupowałem, ale liczył się dla mnie czas - żenada. Biorę jak zwykle z alie i tyle. Swoje odczekam, ale jeszcze nigdy się nie zawiodłem, a co kupuje na allegro to ściema jakaś.Bo Janusze z allegro biorą najgorszy shit i potem sprzedają z marzą 500%Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 (edited) 5 minut temu, Voltron napisał: Bo Janusze z allegro biorą najgorszy shit i potem sprzedają z marzą 500% Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Oczywista oczywistość. Zaorałem się na własne życzenie z braku czasu EDIT. Mógłbyś zerknąć, czy tamten sprzedawca nie sprzedaje znów tego - aż boję się teraz cokolwiek zamówić :O Dnia 10.09.2019 o 21:26, barman1234 napisał: Z tad brałem https://allegro.pl/oferta/folia-hydrozelowa-hydrogel-do-xiaomi-mi9-t-mi-9t-8368409137?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Przyszedł mi ten chłam - to nie jest hydrożel, tylko zwykła folia Edited September 17, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Przyszedł mi ten chłam - to nie jest hydrożel, tylko zwykła folia US $1.43 37%OFF | Miękkie hydrożelowe folia ochronna na ekran Xiao mi mi 9 t pro 9 t mi 9 se mi 9 t mi 9 t szkło hartowane dla Xiao mi mi 9x cc9 cc9e A3 mi A3https://s.click.aliexpress.com/e/oeZ3JGakTo powinien być właściwy hydrogel. Poszukaj czegoś 1$ droższego z narzędziem do prostego założenia - plastik do wkładania w usbc i pozycjonujesz za pomocą tego hydrogel i nie ma szans krzywo założyć.Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 1 minutę temu, Voltron napisał: US $1.43 37%OFF | Miękkie hydrożelowe folia ochronna na ekran Xiao mi mi 9 t pro 9 t mi 9 se mi 9 t mi 9 t szkło hartowane dla Xiao mi mi 9x cc9 cc9e A3 mi A3https://s.click.aliexpress.com/e/oeZ3JGak To powinien być właściwy hydrogel. Poszukaj czegoś 1$ droższego z narzędziem do prostego założenia - plastik do wkładania w usbc i pozycjonujesz za pomocą tego hydrogel i nie ma szans krzywo założyć. Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Nie ma linku + nie rozumiem fragmentu z plastikiem do wkładanie USB-C Link to comment Share on other sites More sharing options...
barman1234 Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Przyszedł mi ten chłam - to nie jest hydrożel, tylko zwykła folia Może sprzedawcy brakło już hydrożelu i zaczął wysyłać zwykła folie? Jak wyglądała folia jak przyszła? Przy aplikacji miałeś 3 odklejane kawałki z czego pierwszy był na środku i pozycjonował folie? Resztę od środka rozprowadzało się załączona "raklą"?Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Nie ma linku + nie rozumiem fragmentu z plastikiem do wkładanie USB-C Po pracy wrzucę fotkę jak to wygląda. W międzyczasie możesz sobie poszukać na YTWysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 (edited) 3 minuty temu, Voltron napisał: Po pracy wrzucę fotkę jak to wygląda. W międzyczasie możesz sobie poszukać na YT Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Oh, myślałem, że to jakiś błąd EDIT. Już znalazłem, faktycznie fajna sprawa 8 minut temu, barman1234 napisał: Może sprzedawcy brakło już hydrożelu i zaczął wysyłać zwykła folie? Jak wyglądała folia jak przyszła? Przy aplikacji miałeś 3 odklejane kawałki z czego pierwszy był na środku i pozycjonował folie? Resztę od środka rozprowadzało się załączona "raklą"? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Dokładnie tak - "zabrakło" i zaczął wysyłać chłam? Ahh ta cebulandia Edited September 17, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
barman1234 Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Dokładnie tak - "zabrakło" i zaczął wysyłać chłam? Ahh ta cebulandia No nie zdziwił bym się jak by tak było... Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 1 godzinę temu, barman1234 napisał: No nie zdziwił bym się jak by tak było... Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka No nic. Już ogarnąłem to po naklejeniu, więc nawet nie odeślę - poszła ocena (pewnie i tak będzie to mieć w nosie) i zamówię coś z alie. Ma ktoś jakiś pewny link do alie na ten hydrożel? Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
WEXEL Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 (edited) 2 godziny temu, Antyhaker napisał: Ma ktoś jakiś pewny link do alie na ten hydrożel? Ja kupiłem właśnie na tej aukcji i jest OK. https://pl.aliexpress.com/item/33052699592 Edited September 17, 2019 by WEXEL 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Ja miałem z Polski hydro to się rysował. Przyszło szkło z Chin 11 zł, założyłem. Lekko z prawej odstaje. Ślizg lepszy, lepiej widać ekran, gorzej działa czytnik. Ogólnie lepiej zabezpiecza ekran w razie czego. Wysłane z mojego Xiaomi Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
amapi3d Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Założyłem flexbile glass lite od 3mk. Bardzo wygodne i proste zakładanie. Folii nie widać po założeniu. Jedynie ślizg palca nie ten na gołym ekranie. Mam też zamówiony hydrożel z ali. Bardzo się sprawdzał np. w pixelu ale dopóki 3mk się nie porysuje nie zmieniam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bifu Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Ja zamówiłem sobie na allegro czarne etui i wraz z nim było szkło hartowane, więc założyłem owe szkło, ale no .........źle to wygląda po prostu. Odstaje na bokach, odcisk palca słabo reaguje, dla mnie nieakceptowalne. Wraz z etui przyszła też folia hydrożelowa. Zdjąłem szkło, wyczyściłem ekran i założyłem hydrożel. Folię hydrożelową zakładałem pierwszy raz w życiu, to i bąbelków było sporo, ale.......ku mojej uciesze po około 3 godzinach wszystkie zniknęły a ekran wygląda jakby nie miał żadnej folii - super. Nie było konieczności ponownego dodawania odcisku, czytnik działa tak jak bez folii - rewelacja. Także ja polecam na Mi 9T folię hydrożelową, jest prawie niewidoczna, zapewne przed rozbiciem nie uchroni ekranu, ale przed porysowaniem powinna dać radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Ja kupiłem właśnie na tej aukcji i jest OK.https://pl.aliexpress.com/item/33052699592Zamówiłem. Oby tym razem się udało Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianox Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 @amapi3d Podeślesz zdjęcie jak wygląda 3mk Flexible Glass na telefonie? Szukam właśnie 3mk albo hydrogel do ochrony ekranu. @Voltron Masz może jakieś zdjęcie jak wygląda Twój hydrogel na telefonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amapi3d Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Flexbile glass 3MK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 [mention=6964]amapi3d[/mention] Podeślesz zdjęcie jak wygląda 3mk Flexible Glass na telefonie? Szukam właśnie 3mk albo hydrogel do ochrony ekranu. [mention=25858]Voltron[/mention] Masz może jakieś zdjęcie jak wygląda Twój hydrogel na telefonie? Nie mam już mi9t. Ale nie będzie go widać, tak wygląda. To taka cienka błonka. Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobo19 Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Myślicie, że płaski flexible glass z Mi9T będzie pasował do Mi9T PRO? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amapi3d Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 45 minut temu, bobo19 napisał: Myślicie, że płaski flexible glass z Mi9T będzie pasował do Mi9T PRO? A czemu miałby nie pasować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 No nic. Już ogarnąłem to po naklejeniu, więc nawet nie odeślę - poszła ocena (pewnie i tak będzie to mieć w nosie) i zamówię coś z alie. Ma ktoś jakiś pewny link do alie na ten hydrożel? Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Tym niebieskim plastikiem pozycjonujesz hydrogel. Sa 3 cycki które wkładasz w 3 otwory w hydrogelu, składasz połówki i wkładasz w USB. Wtedy na pewno równo założyszWysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Tym niebieskim plastikiem pozycjonujesz hydrogel. Sa 3 cycki które wkładasz w 3 otwory w hydrogelu, składasz połówki i wkładasz w USB. Wtedy na pewno równo założysz Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka Widziałem już na YT, ale dzięki Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
H33t Posted September 19, 2019 Share Posted September 19, 2019 (edited) 22 godziny temu, amapi3d napisał: Flexbile glass 3MK to jest szkło 0.16 mm (lite za 30 zł) czy 0.3 mm (50zl)? chcę mieć pewność bo na zdjęciu wygląda na bardzo cienkie, wręcz wygląda jak 0.16mm aktualnie mam folie hydrogel za 9 zł z allegro i chcę to zdjąć jak najszybciej się da, ze względu na zniekształcenie wyświetlanego obrazu, mocnego palcowania oraz słabego ślizgu palca. Edited September 19, 2019 by H33t dodanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 19, 2019 Share Posted September 19, 2019 @H33t nie wiem co kupiłeś na tym allegro, ale u mnie hydrogel sprawuje się zupełnie inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amapi3d Posted September 20, 2019 Share Posted September 20, 2019 (edited) Dnia 19.09.2019 o 16:08, H33t napisał: to jest szkło 0.16 mm (lite za 30 zł) czy 0.3 mm (50zl)? chcę mieć pewność bo na zdjęciu wygląda na bardzo cienkie, wręcz wygląda jak 0.16mm aktualnie mam folie hydrogel za 9 zł z allegro i chcę to zdjąć jak najszybciej się da, ze względu na zniekształcenie wyświetlanego obrazu, mocnego palcowania oraz słabego ślizgu palca. Mam wersję lite Edited October 19, 2019 by mrosi Edytujemy cytowaną zawartość... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszR1 Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 Nakleiłem wczoraj szkło Imak Glass - Pro Porażka. Mimo czarnych ramek na obrzeżach nie doklejone i dociskanie nic nie da. Poza tym palcuje się niemiłosiernie. Jakby jechać po ekranie palcami po jedzeniu chipsów . Ślizg palca po ekranie nieznacznie gorszy niż po "gołym" szkle. Dnia 18.09.2019 o 22:36, Voltron napisał: Tym niebieskim plastikiem pozycjonujesz hydrogel. Sa 3 cycki które wkładasz w 3 otwory w hydrogelu, składasz połówki i wkładasz w USB. Wtedy na pewno równo założysz @Voltron Gdzie kupiłeś hydrogel z plastikiem do pozycjonowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts