GiPSem Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Tak przewertowałem temat i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Kilka lat temu, jak korzystałem z Xiaomi całkiem popularne było 3MK, ale nie wiem jak teraz sobie radzi. Chciałbym żeby akcesorium nie zmieniało odwzorowania kolorów i czytnik w ekranie dobrze działał. Co możecie polecić, najlepiej z polskiego sklepu na dzień dzisiejszy? Na Allegro można znaleźć takie cuda, które po naklejeniu nadają się wyłącznie do kosza.Chyba najlepsze szkło. Nic nie odstaje. Bomble mogą się pokazać ale po 24h znikają. Cena wysoka ale coś za coś Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Piszecie o tym, że Nillkin XD CP+MAX, to najlepsze szkło....Niestety ono kosztuje mniej więcej 50zł, a przecież istnieje tańsza alternatywa aż o 20zł...Chodzi o Mocolo TG+ 3D. Szkło idealnie pokrywa cały telefon, posiada klej na całej powierzchni i dodatkowo po przyklejeniu nie zmniejsza skuteczności działania czytnika linii papilarnych. To są ogromne plusy, natomiast minusem jest to, że przy klejeniu tego szkła trzeba uważać...Ono jest bardzo mocno przyklejone do papieru z którego się je odkleja, nie można dotknąć wewnętrznej części szkła...po prostu odrywamy jednostajnie, ale bardzo mocno trzymając je za boki...Ma się wrażenie jakby miało prawie pęknąć. Przykleiłem (z racji pracy) kilkadziesiąt szkieł, a tu nie było łatwo. Dodatkowo po dokładnym przyklejeniu pozostało mimo wszystko z 10 pęcherzyków powietrza. Ważne, aby nie odklejać szkła, tylko odczekać z 15 godzin...Po nocy 9 pęcherzy zniknęło. Zatem polecam, ale dla...mających wprawę i cierpliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 1 godzinę temu, cointreau napisał: Piszecie o tym, że Nillkin XD CP+MAX, to najlepsze szkło....Niestety ono kosztuje mniej więcej 50zł, a przecież istnieje tańsza alternatywa aż o 20zł...Chodzi o Mocolo TG+ 3D. Szkło idealnie pokrywa cały telefon, posiada klej na całej powierzchni i dodatkowo po przyklejeniu nie zmniejsza skuteczności działania czytnika linii papilarnych. To są ogromne plusy, natomiast minusem jest to, że przy klejeniu tego szkła trzeba uważać...Ono jest bardzo mocno przyklejone do papieru z którego się je odkleja, nie można dotknąć wewnętrznej części szkła...po prostu odrywamy jednostajnie, ale bardzo mocno trzymając je za boki...Ma się wrażenie jakby miało prawie pęknąć. Przykleiłem (z racji pracy) kilkadziesiąt szkieł, a tu nie było łatwo. Dodatkowo po dokładnym przyklejeniu pozostało mimo wszystko z 10 pęcherzyków powietrza. Ważne, aby nie odklejać szkła, tylko odczekać z 15 godzin...Po nocy 9 pęcherzy zniknęło. Zatem polecam, ale dla...mających wprawę i cierpliwość. Szkło na kleju? Toż to dramat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tocki Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 Witam. a co myślicie o NILLKIN CP+ PRO ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiPSem Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 Witam. a co myślicie o NILLKIN CP+ PRO ?Dobre szkło ale drogie. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tocki Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 (edited) a które z poniższych szkieł marki Nillkin będzie najlepsze. 1. Nillkin Amazing H+ PRO 2. NILLKIN CP+ PRO 3. Nillkin XD CP+ MAX Cena nie gra roli dla mnie liczy się bezpieczeństwo (dziecko w domu) Edited April 25, 2020 by Tocki Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiPSem Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 a które z poniższych szkieł marki Nillkin będzie najlepsze. 1. Nillkin Amazing H+ PRO 2. NILLKIN CP+ PRO 3. Nillkin XD CP+ MAX Cena nie gra roli dla mnie liczy się bezpieczeństwo (dziecko w domu)Dla mnie Nillkin XD CP+ MAX. Zawsze możesz podróżować, to zawsze dasz znać jakie szkło lepsze Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tocki Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 54 minuty temu, GiPSem napisał: Dla mnie Nillkin XD CP+ MAX. Zawsze możesz podróżować, to zawsze dasz znać jakie szkło lepsze Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka a czy jesteś w stanie podać różnice bo opis tych szkieł na stronie producenta jest prawie, że podobny Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiPSem Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 a czy jesteś w stanie podać różnice bo opis tych szkieł na stronie producenta jest prawie, że podobny Ja zamawiałem zawsze z ali, to pierwsze szkło z allegro które mogę polecić. Pierwsze szkło z NillkWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka a czy jesteś w stanie podać różnice bo opis tych szkieł na stronie producenta jest prawie, że podobny Jak jesteś finansowo usytuowany to możesz próbować wszystkich z Nillk. Tylko daj opinie na forum ;DWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tocki Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 1 godzinę temu, GiPSem napisał: Ja zamawiałem zawsze z ali, to pierwsze szkło z allegro które mogę polecić. Pierwsze szkło z Nillk Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Jak jesteś finansowo usytuowany to możesz próbować wszystkich z Nillk. Tylko daj opinie na forum ;D Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka nie przesadzajmy, chętnie bym kupił tańszą jak bym znalazł dobrą alternatywę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tocki Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Dnia 25.03.2020 o 22:08, GiPSem napisał: Chyba najlepsze szkło. Nic nie odstaje. Bomble mogą się pokazać ale po 24h znikają. Cena wysoka ale coś za coś Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Nie masz problemu z dotykiem i etui/pokrowcem z tym szklem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiPSem Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 W etui ok. Bez problemu działają czujniki jak i sam palecWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
juri Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Tak u mnie siadło 3mk FlexibleGlass Lite jestem bardzo zadowolony 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WolekXD Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 Wie już ktoś jaka jest różnica między Nillkin amazing cp+ pro a Nillkin XD cp+ max?. Do posiadaczy wymienionych szkieł czy czarne obramowania zabierają trochę wyświetlacza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
superball Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Witam. Postanowiłem pochwalić się fajnym szkiełkiem. MyScreen Lite Edge. Cena pomiędzy 20-30zł. Bardzo fajnie spasowane, bardzo dobra warstwa oleofobowa oraz poślizg pod palcem. W zestawie dostajemy płyn, którym wypełniamy puste przestrzenie przy krawędziach. Czytnik i czujnik działa (ale musiałem na nowo wskanować odcisk palca) Nie wiem jeszcze jak będzie się zachowywać po dłuższym użytkowaniu, natomiast pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
heban Posted May 31, 2020 Share Posted May 31, 2020 (edited) a ja zdecydowałem się na 3mk FlexibleGlass (nie MAX) i jestem bardzo zadowolony, fakt nie jest na cały ekran po milimetrze brakuje po bokach ale to nie wersja MAX, ale dotyk działa super tak jak i czytnik lini papilanych Edited June 1, 2020 by heban 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse_1 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Jak wygląda na ten moment kwestia doboru odpowiedniego szkła? Czy ktoś z was znalazł coś godnego polecenia? Zastanawiałem się nad wyborem pomiędzy Nillkin Xd cp+MAX a 3mk Hardglass Max ale z tego co widzę to albo ludzie nie potrafią zakładać szkieł (rozbieżne opinie) ale proces produkcyjny i powtarzalność wyników obu firm kuleje. Brat ma w Mi9 hardglass max z pokrowcem od XUNDD i wygląda to kapitalnie. Niestety Mi9T to inny telefon i nie chcę kupować w ciemno. Wszelkie FlexibleGlass odpadają, nie chcę za parę miesięcy zmieniać szkła bo będzie porysowane od samego patrzenia. Ktoś coś? Szczególnie z tą obudową? http://www.china-go.eu/pl/item/XUNDD-Shockproof-Phone-case-For-XiaoMi-Redmi-K20Pro-Mi9T-Pro-Note-8-Protective-Case-For-Redmi/33042457812.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiPSem Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Jak wygląda na ten moment kwestia doboru odpowiedniego szkła? Czy ktoś z was znalazł coś godnego polecenia? Zastanawiałem się nad wyborem pomiędzy Nillkin Xd cp+MAX a 3mk Hardglass Max ale z tego co widzę to albo ludzie nie potrafią zakładać szkieł (rozbieżne opinie) ale proces produkcyjny i powtarzalność wyników obu firm kuleje. Brat ma w Mi9 hardglass max z pokrowcem od XUNDD i wygląda to kapitalnie. Niestety Mi9T to inny telefon i nie chcę kupować w ciemno. Wszelkie FlexibleGlass odpadają, nie chcę za parę miesięcy zmieniać szkła bo będzie porysowane od samego patrzenia. Ktoś coś? Szczególnie z tą obudową? http://www.china-go.eu/pl/item/XUNDD-Shockproof-Phone-case-For-XiaoMi-Redmi-K20Pro-Mi9T-Pro-Note-8-Protective-Case-For-Redmi/33042457812.htmlJa poszedłem w XD co+max i nie żałuję. Dwa upadki za mną i ekran cały. Zamawiam jeszcze raz Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse_1 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 1 godzinę temu, GiPSem napisał: Ja poszedłem w XD co+max i nie żałuję. Dwa upadki za mną i ekran cały. Zamawiam jeszcze raz Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Jak wygląda kwestia przylegania szkła przy brzegach do ekranu? Jak oceniasz trudność instalacji szkła, wrzucisz w wolnej chwili jakieś foto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiPSem Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Jak wygląda kwestia przylegania szkła przy brzegach do ekranu? Jak oceniasz trudność instalacji szkła, wrzucisz w wolnej chwili jakieś foto? 1. 4.5/52. 1.5/53. Jak będę miał dostęp to podeślę Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiPSem Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 Jak wygląda kwestia przylegania szkła przy brzegach do ekranu? Jak oceniasz trudność instalacji szkła, wrzucisz w wolnej chwili jakieś foto? Sory za jakość. Nowo naklejone. Stare już upadki ma za sobą. Jest cholernie ciężko prawidłowo nałożyć, ale za to możesz sobie poprawiać jak Ci źle się przyklei. Pęcherzyki powietrza się pojawią i znikną po jakimś czasie, chyba że paproch wejdzie to już nie zniknie. Ogólnie na razie najlepsze szkoła. Cena przeraża, ale co zrobisz, coś za coś. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1. 4.5/52. 1.5/53. Jak będę miał dostęp to podeślę Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka I palcuje się jak każde szkło, tu niema reguły Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Tu masz w lepszej jakości IMG_20200730_133751.jpg IMG_20200730_133742.jpg Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyth Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 @GiPSem Troszkę ciężko stwierdzić po zdjęciach, szkło w wersji MAX kradnie powierzchnię ekranu jak 3mk czy jest to w pewnym stopniu naprawione? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiPSem Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 [mention=64748]GiPSem[/mention] Troszkę ciężko stwierdzić po zdjęciach, szkło w wersji MAX kradnie powierzchnię ekranu jak 3mk czy jest to w pewnym stopniu naprawione?"w pewnym stopniu naprawione" Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts