user5624 Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 Mam problem z automatycznym ustawieniem jasności ekranu. Wyłącza się w najmniej oczekiwanym czasie. Przyciemni ekran no najmniejszej wartości i muszę ustawić nowy poziom. Czy jest jakas rada na takie zachowanie wyświetlacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 Jaki telefon/model, jaka wersja MIUI? Czy to się zdarza ogólnie, czy szczególnie w jakiejś aplikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkodzik Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 Zauważyłem to samo na moim mi9, wcześniej na globalu a teraz to samo na xiaomi.eu. podobnie na słońcu przy przychodzącym połączeniu - przez kilka sekund kompletnie nic nie widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted April 29, 2019 Author Share Posted April 29, 2019 (edited) Telefon MI 9 MIUI 10.2.17.0, ogólnie się zdarza. A druga sprawa, jak dostaję sygnał połączenia i odbieram to przez 1 sekundę nic nie widać, tylko ciemność dopiero po sekundzie się rozjaśnia, wkurzające to okropnie. Edited April 29, 2019 by user5624 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 Po update do 10.2.22.0 problem rozwiązany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted April 29, 2019 Author Share Posted April 29, 2019 (edited) a kiedy ma być aktualizacja? czy coś wiadomo na ten temat, czytałem że Włosi dostali aktualizację do ...22 Edited April 29, 2019 by user5624 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 (edited) @up Zmień region na Italy. Pobierz aktualizację. Zmień sobie wtedy po update na polski. Edited April 30, 2019 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted April 30, 2019 Author Share Posted April 30, 2019 Dziś jest aktualizacja wersja .....24 ale powiadomienia dalej znikają. Nie zostają na pasku powiadomień. Automatyczna jasność ekranu narazie działa. Z tymi powiadomieniami to jest jakaś porażka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 1 minutę temu, user5624 napisał: Z tymi powiadomieniami to jest jakaś porażka. Było wiadomo od początku, że znikają. Można się łudzić że kiedyś przestaną, ale pewności nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted April 30, 2019 Author Share Posted April 30, 2019 Widać to za trudne dla ich programistów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Na wersji Developer nie ma się co dziwić... prace trwają... będzie coś nowego dla Powiadomień :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted April 30, 2019 Author Share Posted April 30, 2019 11 godzin temu, rakers napisał: @up Zmień region na Italy. Pobierz aktualizację. Zmień sobie wtedy po update na polski. Jak to się robi? Czy chodzi o zmianę języka w ustawieniach? Słabo kumam w temacie. Może się przyda na przyszłość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 @up settings - additional settings (dodatkowe ustawienia) - region. Ja mam interfejs po angielsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted April 30, 2019 Author Share Posted April 30, 2019 Ja mam ustawiony po polsku, łatwiej. Dzięki znalazłem wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Po aktualizacji xiaomi.eu jasność też już jest ok nareszcie Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted April 30, 2019 Author Share Posted April 30, 2019 Też to zauważyłem, szkoda że nie ma powiadomień. Uważam, że to bardzo rzutuje na markę i profesjonalizm programistów. Moim zdaniem powinni to naprawić jak tylko zaciągną języka od Huawei. W zasadzie mają blisko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wingerman Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Ja mam 10.2.24 i też dalej rozjaśnia się długi czas jak ktoś dzwoni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted June 9, 2019 Author Share Posted June 9, 2019 (edited) Po najnowszej wersji 10.2.26 problem automatycznej jasności powrócił, przyciemni w najmniej oczekiwanym czasie. Edited June 9, 2019 by user5624 Link to comment Share on other sites More sharing options...
REMI196 Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 Hej. Mam pytanie. Mam Xiaomi Mi 9Lite i na zewnątrz jak słońce zaświeciło w ekran to ekran się rozjaśniał. Teraz po aktualizacji systemu już tego nie mam. Da się to jakoś przywrócić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 @REMI196, sprawdź, czy nie wyłączyła się opcja automatycznej jasności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 Na zwykłej Mi9 to miałem, wyłącz auto jasność i włącz, do tego restart telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
REMI196 Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 (edited) Nic na razie nie pomogło;( Takie coś mam. Nie miałam włączonej automatycznej jasności. Ekran sam się rozjaśniał na słońcu. Edited April 10, 2020 by REMI196 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 @REMI196 ta opcja powinna się nazywać wysoki kontrast bo tak to zapamiętałem z dawien dawna z windowsphone, w każdym razie jest to od dawna w amoledach. Nie jestem pewien, ale wejdź w ustawienia/wyswietlacz/ kolorystyka i tam zdaje się jak dasz automatycznie to powinno być tak jak oczekujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nelania Posted July 17, 2020 Share Posted July 17, 2020 Tak się zastanawiam czy ktoś czyta o tych problemach użytkowników i próbuje je rozwiązywać... Mam redmi note 8 pro. Na słońcu ekran robi się czarny, ale tylko jak jest w poziomie. Jest to cholerne utrudnienie jak chce się zrobić zdjęcie. Kiedy trzymam telefon w pionie to mogę z niego korzystać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hosearmando Posted August 13, 2020 Share Posted August 13, 2020 Automatyczna jasność ekranu po restarcie Redmi 8pro kilka godzin pracuje poprawnie. Potem przyciemia się do jednej niskiej wartości i nie reaguje na zmiany otoczenia. Manualna zmiana nie odblokowuje automatu który znów przyciemia się do tej samej, wartości. Pomaga ponowny restart ale tylko na kilka godzin. Zaobserwowano ten problem na 2 telefonach Redmi 8 pro. Czekam na rozwiazanie problemu kilka miesięcy . Problem rozpoczął się po ostatniej aktualizacji bezpieczeństwa na globalu. Problem jest dużym kłopotem zwłaszcza w słoneczny dzień. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endail93 Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 (edited) Podbijam temat! Mam ten sam problem, dokładnie te same objawy, w ten sam sposób sobie z nimi radze i oczywiście również pojawiły się po aktualizacji. Widzę, że temat stary, a problem "pojawia się i znika" jak Józek w piosence Bajmu... Edited November 20, 2020 by Endail93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts