Jump to content

automatyczna jasność ekranu

user5624

Recommended Posts

Mam problem z automatycznym ustawieniem jasności ekranu. Wyłącza się w najmniej oczekiwanym czasie. Przyciemni ekran no najmniejszej wartości i muszę ustawić nowy poziom.

Czy jest jakas rada na takie zachowanie wyświetlacza.

Telefon MI 9 MIUI 10.2.17.0, ogólnie się zdarza.

A druga sprawa, jak dostaję sygnał połączenia i odbieram to przez 1 sekundę nic nie widać, tylko ciemność :) dopiero po sekundzie się rozjaśnia, wkurzające to okropnie. 

Edited by user5624

@up Zmień region na Italy. Pobierz aktualizację. Zmień sobie wtedy po update na polski.

Edited by Guest

11 godzin temu, rakers napisał:

@up Zmień region na Italy. Pobierz aktualizację. Zmień sobie wtedy po update na polski.

Jak to się robi? Czy chodzi o zmianę języka w ustawieniach? Słabo kumam w temacie. Może się przyda na przyszłość.

Też to zauważyłem, szkoda że nie ma powiadomień. Uważam, że to bardzo rzutuje na markę i profesjonalizm programistów. Moim zdaniem powinni to naprawić jak tylko zaciągną języka od Huawei. W zasadzie mają blisko.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 10 months later...

@REMI196 ta opcja powinna się nazywać wysoki kontrast bo tak to zapamiętałem z dawien dawna z windowsphone, w każdym razie jest to od dawna w amoledach. Nie jestem pewien, ale wejdź w ustawienia/wyswietlacz/ kolorystyka i tam zdaje się jak dasz automatycznie to powinno być tak jak oczekujesz

• 3 months later...

Tak się zastanawiam czy ktoś czyta o tych problemach użytkowników i próbuje je rozwiązywać... Mam redmi note 8 pro. Na słońcu ekran robi się czarny, ale tylko jak jest w poziomie. Jest to cholerne utrudnienie jak chce się zrobić zdjęcie.  Kiedy trzymam telefon w pionie to mogę z niego korzystać. 

• 4 weeks later...

Automatyczna jasność ekranu po restarcie Redmi 8pro kilka godzin pracuje poprawnie. Potem przyciemia się do jednej niskiej wartości i nie reaguje na zmiany otoczenia. Manualna zmiana nie odblokowuje automatu który znów przyciemia się do tej samej, wartości. Pomaga ponowny restart ale tylko na kilka godzin. Zaobserwowano ten problem na 2 telefonach Redmi 8 pro. Czekam na rozwiazanie problemu kilka miesięcy . Problem rozpoczął się po ostatniej aktualizacji bezpieczeństwa na globalu. Problem jest dużym kłopotem zwłaszcza w słoneczny dzień. 

• Like 1

• 3 months later...

Podbijam temat!

Mam ten sam problem, dokładnie te same objawy, w ten sam sposób sobie z nimi radze i oczywiście również pojawiły się po aktualizacji. Widzę, że temat stary, a problem "pojawia się i znika" jak Józek w piosence Bajmu...

IMG_20201120_150755.jpg

Edited by Endail93