barbarosg Posted March 12, 2019 Share Posted March 12, 2019 Witam, mam problem z kamerką Dafang. Kamerka normalnie się paruje, ma status online ale kiedy próbuję ją odpalić w apce Mi home to najpierw jest 1/3 connecting, potem 2/3 authenticating - pojawia się na chwilę obraz i po chwili komunikat The current connection is no good i rozłącza, potem kolejny raz connecting i tak w kółko. firmware kamerki to 5.5.1.419. apka mi home w wersji 5.4.62. Próbowałem resetować, łączyłem z innym routerem i cały czas to samo. Ma ktoś jakiś pomysł jak to ogarnąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
syntesglas Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Ten sam problem. Kamera paruje się i łączy się z netem (niebieska dioda pali się na stałe) , jest widoczna online, ale aplikacja nie jest w stanie jej otworzyć - Connecting (1/3) i komunikat "Connection timeout". Działało ok długi czas, padło 3 dni temu. China mainland, język Default, Mihome 5.4.64 (próbowałem wielu wersji) Plugin 2.3.23, Firmware 5.5.1.419 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Niestety ta kamera bywa chimeryczna. Akurat na tej wersji softu i FW nie mam z nią takich problemów, ale zdarzały się takie na wcześniejszych wersjach. W mojej mam nieustający problem z odtwarzaniem nagrań zapisanych na SD, czy pamięci USB. Używam równolegle zewnętrznej kamery Yi i z softem Yhome i ta działa zdecydowanie stabilniej. Moim zdaniem to niezbyt udany model. Jakość obrazu ok, ale z resztą funkcji ciągle problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 Mam to samo od kilku dni. Z tego co czytam na forach globalnych - ten problem dotknął ogólnie wszystkich (dziwne tylko że tak losowo, bo u mnie jedna kamera działa, druga nie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksiu Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 (edited) witam, czy rozwiązano jakoś ten problem " connection timeout retry after checking unobstructed" wcześniej dwie kamerki się łączyły po czym padła jedna druga działała normalnie i tez po jakim czasie to samo, co dziwne po aktualizacji pojawił się napis Extrem w lewym górnym rogu wcześniej było low lub medium w zależności od ustawień (jakość obrazu) nie działają kamerki już od tygodnia, próba wgrania starszego oprogramowania nic nie zmienia gdyż prosi o aktualizacji przy próbie połączenia. Na chwilę obecną to szmelc, jeśli ma ktoś jakiś pomysł żeby to działało ponownie proszę o podpowiedz Edited March 19, 2019 by maksiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
syntesglas Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 U siebie na razie zrobiłem hack https://github.com/EliasKotlyar/Xiaomi-Dafang-Hacks/ i mam podgląd lokalnie przez rtsp. Działa całkiem dobrze. Ale aplikacji szkoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 U mnie działa normalnie.Serwer China . Link to comment Share on other sites More sharing options...
akslow Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 25 minut temu, tomiq75 napisał: U mnie działa normalnie. Serwer China . odpukać u mnie też dwie dalej działają. SOFT 5.5.1.419. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek84 Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 Mam dwie te kamery. Pierwsza kupiona jako preorder kiedy wychodzily, druga dokupiona rok później. Obie maja soft 5.5.1.419 I rzeczywiście po jakichś zmianach w sofcie (nie w kamerze, na tym sofcie obie dobrze działy), ale po zmianie MiHome i pluginu do kamery(ew. coś na serwerach) Jedna. Ta nowsza przestała działać. Jest Online. Przesyła powiadomienia o wykryciu ruchu. Wszystko cacy niby, ale samego feeda wideo już nie ma, to samo co u was. Druga kamera - ta starsza, z tym samym softem, działa bez zastrzeżeń cały czas. Wyglada jakby z jakiegoś powodu przestali je obsługiwać (kwestia rynku docelowego czy coś) - w dodatku oficjalnie mają to w nosie, bo urządzenie już niewspierane. Zostaje więc alternatywny soft lub czekać, aż się samo naprawi jak się samo popsuło Gdyby jednak ktoś rozwiązał problem (może warto starszy MiHome zainstalować albo cuś? ) to każda porada cenna będzie dla nas Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonkilos Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 Uwalili tak dużo kamerek ja mam 4 z czego już 2 sztuki nie działają i nic nie jestem w stanie zrobić. Mają problem z połączeniem WiFi jak już się połączą to Connection timeout i tak w kółko widać xiaomi dba o swoich klientów.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarosg Posted April 6, 2019 Author Share Posted April 6, 2019 U mnie przestała działać, mam dokładnie te same objawy. Tylko w ramach testów podłączyłem do innego routera z internetem mobilnym i tam wszystko śmiga. Już nie wiem o co biega. Mój router w chacie to Synology rt1900acWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 U mnie natomiast działa. Nie Zapisuje za to automatycznie video. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mcqz Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 (edited) Witam, Specjalnie się tu zarejestrowałem żeby dać rozwiązanie tego problemu... A więc cała niedzielę z tym walczyłem ściągając różne wersje mi home, rosyjskie modyfikowane apki, vpny, etc. etc. az w końcu znalazłem rozwiazanie... okazało że to wina adblocka... Dodaj sobie do whitelist w Adaway(lub co tam używasz) wpis: *.mi.com. Nie ma za co ;d Chodzi oczywiście o błąd podczas logowania do China servera - timeDiff Edited April 15, 2019 by Mcqz Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarosg Posted April 15, 2019 Author Share Posted April 15, 2019 A jak nie używam niczego do blokowania reklam?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Witam, Specjalnie się tu zarejestrowałem żeby dać rozwiązanie tego problemu... A więc cała niedzielę z tym walczyłem ściągając różne wersje mi home, rosyjskie modyfikowane apki, vpny, etc. etc. az w końcu znalazłem rozwiazanie... okazało że to wina adblocka... Dodaj sobie do whitelist w Adaway(lub co tam używasz) wpis: *.mi.com. Nie ma za co ;d Chodzi oczywiście o błąd podczas logowania do China servera - timeDiffCiekawe - ojciec na telefonie nie ma nic w stylu adaway czy Adblock (nie wspomnę że nie ma nawet root'a) i jedna padła, druga nie.Więc to nie to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 dzis wyszla aktualizacja do dafang. moja kamerka normalnie dziala na starym fw, ale mozecie sprawdzic, czy cos sie poprawi w tych ktore nie dzialaja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 A jaka jest ta nowa wersja firmware?Ja mam 5.5.1.419 I nic mi nie znalazło nowego. Dodam że nie mam problemów z połączeniem jedyne tylko że godzina po zmianie czasu jest inna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Pojawiła się dziś aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarosg Posted April 22, 2019 Author Share Posted April 22, 2019 U mnie nie pomogła ta aktualizacjaWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcp Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 (edited) Ja wysłałem maila do hualaikeji 7. kwietnia, a 22. kwietnia dostałem odpowiedź Cytat 亲爱的用户: 您的申请已通过审核,您的小方现在已经可以在大陆地区之外正常使用。 再次提醒您,您的小方将无法继续享受相应的售后服务和技术支持。 感谢您对小方智能摄像机的理解与支持。 i kamera działa. Wysłałem mailem zdjęcie tyłu kamery i zrzut zamówienia z gearbest. Edited April 23, 2019 by mcp Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarosg Posted April 23, 2019 Author Share Posted April 23, 2019 Ja wysłałem maila do hualaikeji 7. kwietnia, a 22. kwietnia dostałem odpowiedź 亲爱的用户: 您的申请已通过审核,您的小方现在已经可以在大陆地区之外正常使用。 再次提醒您,您的小方将无法继续享受相应的售后服务和技术支持。 感谢您对小方智能摄像机的理解与支持。 i kamera działa. Wysłałem mailem zdjęcie tyłu kamery i zrzut zamówienia z gearbest. Jakiej treści maila wysłałeś i gdzie?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
WodzuWGK Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 (edited) Sorrki napisałem post o innej kamerce Edited April 24, 2019 by WodzuWGK Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcp Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 Wysyłasz do [email protected] A co masz wysłać jest widoczne w kamerze, ale to pojawiło mi się dopiero jak zrobiłem downgrade oprogramowania do demo_5.5.1.194.bin zgodnie z instrukcją https://github.com/EliasKotlyar/Xiaomi-Dafang-Hacks wcześniej miałem tylko komunikat "...timeout..." Być może jest to ważne bo po zmianie oprogramowania pojawiła się informacja że produkt jest przeznaczony tylko na rynek chiński, i musiałem zaakceptować warunki po których pojawiła mi się instrukcja jak wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernando Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 @mcp Odpowiedź też przyszła na maila? Czy jakieś powiadomienie w Xiaomi Home? Ja wysłałem pierwszego maila 23 kwietnia, później 2 maja i wczoraj jeszcze jednego i ciągle brak odpowiedzi.. nie pozostaje nic innego jak tylko czekać, prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcp Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Odpowiedź przyszła na maila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek84 Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Ja napisałem dawno, ale zero odpowiedzi ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Napisałem 10 maja - do dziś nic. Potem drugi raz 30 maja - dalej nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonykrk Posted January 17, 2021 Share Posted January 17, 2021 Witam. dziś moja kamerka doznała przypadłości z przed lat jak widze. Czy temat został rozwiązany jakos? oczywiście patch aktualny jakis 5.5.1_1018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesc_romeczku Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 Dnia 17.01.2021 o 18:42, bonykrk napisał: Witam. dziś moja kamerka doznała przypadłości z przed lat jak widze. Czy temat został rozwiązany jakos? oczywiście patch aktualny jakis 5.5.1_1018 U mnie stao sie dokadnie to samo. Wszystko działo idealnie przez lata a teraz mam jaja... Dioda miga na niebiesko i mimo, że łączy się do wifi to nie mogę nic zrobić. Gdy wchodze przez Mi App pojawia się, czy chce zaktualizować soft. Daję tak i pokazuje, że mam najnowszą wersję. Do tego komunikatConnection timeout, retry after checking unobstructed. Ciekaw jestem co się stało bo do tej pory wszystko działo dobrze a tu taki klops... Jestem w stanie wgrac hack'a i obserwować kamerę z wewnętrznej sieci, ale to bez sensu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesc_romeczku Posted July 21, 2021 Share Posted July 21, 2021 Cyrk... bo wczoraj kamerka nagle sama się zrestartowała i po manualnym restarcie mogłem się do niej ponownie podłaczyć i działała. Dziś jednak znowu nie działa a dioda cały czas miga... Co za shit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wade Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 W dniu 21.07.2021 o 10:24, czesc_romeczku napisał: Cyrk... bo wczoraj kamerka nagle sama się zrestartowała i po manualnym restarcie mogłem się do niej ponownie podłaczyć i działała. Dziś jednak znowu nie działa a dioda cały czas miga... Co za shit... Cześć. Mam to samu u siebie. Udało ci się to jakoś naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts