Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie.

Przeczytałem wszytko o zacinaniu się Miboxow. Może ktoś mnie poratuje bo na mój nic nie działa. Posiadam Mibox4 kilka dni temu dokupiłem do niego Telewizor Samsung QLED QE55Q80AAT i też mam te przycięcia które bardzo są uciążliwe. Sieć internetowa z UPC 750mb/40mb. Tylko że ja mam ciągle , próbowałem już wszystkiego:
- zamykanie Aplikacji przez wymuszanie
- adapter (zdj) USB 3.0 -LAN
- różnych kabli HDMI

ciągle podczas IPTV , NETFLIX, YOUTUBE, KODI - tam ciągle te przycięcia występują.

co radzicie robić? Box już 100% po gwarancji bo wcześniej miałem stary tv LED 13 lat :) i myślałem że to problem TV jest.

Proszę o pomoc.

IMG_20220218_111728.jpg

Edytowane przez pitpc1978
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Urządzenie chyba faktycznie lubi czasem się "zapchać". Mam go dopiero parę dni, ale raz wysiadła aplikacja do łączenia się telefonem, raz zawiesił się Netflix. Zamiast jednak resetować całe urządzenie można wejść do ustawień aplikacji i wymusić zatrzymanie tej, która się zacięła - wówczas wszystko wraca do normy. Wygląda na to, że problem będzie się od czasu do czasu pojawiał, ale nie jest to nic, czego by się nie dało naprawić w kilka sekund, więc da się z tym żyć.

Jest to moja pierwsza przystawka do telewizora i jak na razie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, bo przebiła moje oczekiwania. Działa szybko, sprawnie, pozwala na podłączanie zewnętrznych urządzeń - dla testów podłączyłem bezprzewodową myszkę na czujnik USB i natychmiast zaczęła działać, przesyłam obraz i dźwięk z telefonu, znalazłem nawet aplikację, która pozwala sterować telewizorem za pomocą żyroskopu w telefonie. Pilot ma ogromny zasięg, działa przez przeszkody, a mikrofon w nim to też genialna rzecz. Do tego Netflix, TVP VOD, CDA.PL i nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Zaskakująco dużo funkcjonalności w tym małym kwadraciku. Oczywiście okresowe przywieszki to pewien minus, ale nie na tyle duży, żeby to jakoś mocno utrudniało życie.

Jeśli problem będzie upierdliwy to poszukam aplikacji do czyszczenia pamięci RAM - skoro w telefonach takie są, to podejrzewam, że tu też. Na razie jednak nie mam takiej potrzeby, żeby tego szukać.

Edytowane przez kamiledi15
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Mój Mi box s kupiony w środę przez media expert... W piątek dostałam przesyłkę i działał spoko. Za to dziś dostał takiej zwiechy, że reset z prądu pomógł.. O co może chodzić?

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy ktoś w ogóle znalazł rozwiązanie problemu? Mam dwa urządzenia w pokojach dzieci, taka sama odległość od wifi i u córki działa bez problemu od 2 lat, a u syna jest tak, że działa poprawnie nagle go przycina i dźwięk się mija z obrazem o jakieś 3-4 sekundy ale nadal idzie płynnie nie przycina obrazu, ani dźwięku tylko jest to przesunięcie. Czyszczenie pamięci podręcznej nie pomaga, reset pomaga poprzez wyciągnięcie wtyczki pomaga na chwilę bo po 10 minutach oglądania znów jest taki przeskok i przesunięcie.

Spróbować ustawień fabrycznych i od nowa zainstalować aplikacje? Dodam, że najczęściej dzieje się to na HBO.

Opublikowano
42 minuty temu, Ja Mario napisał(a):

Spróbować ustawień fabrycznych i od nowa zainstalować aplikacje? Dodam, że najczęściej dzieje się to na HBO.

A może spróbuj zamienić całe urządzenia. Telewizory takie same? No może komunikacja po HDMI na to wpływa? Tak tylko głośno myślę...

Opublikowano

Pewnie każda sugestia dobra. Pierwsze co to wymieniłem kabel hdmi bez zmian, później reset poprzez wyłączenie urządzenia, bez zmian. Później wyczyszczenie pamięci podręcznej i reset też nic nie pomogło.
Kicha trochę bo nie da się oglądać przez to przesunięcie czasowe.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam od jakiegoś czasu taki problem ze swoi mi boxem, że mi co 10 minut przycina odtwarzanie jakiegoś filmu jak oglądam z dysku albo w apce, i to występuje sporadycznie raz na jakiś czas, oglądam 10 minut, przycina, wyłączam film, wznawiam odtwarzanie i upływają kolejne 10 minut i znowu to samo, i nie pomaga przy tym odpięcie od zasilania. I to potrafi normalnie odtwarzać przez kilka dni, żeby potem w jakiś jeden randomowy dzień zacinać. Nie mam pojęcia, czym to jest spowodowane. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Od jakiegoś czasu też mam przycinanie się co 5-10 min. filmów, ale tylko na Disney+ Inne aplikacje takie jak Netflix czy Amazon Prime, You Tube działają bez problemów (bez przycinania) 

Tak przy okazji mam pytanie czy jest jakaś paczka z aktualizacją firmware do tego modelu - Mi box S?

Kiedy próbuje zrobić aktualizacje to dostaje informacje że "najnowsza aktualizacja jest już zainstalowana"