Skocz do zawartości
  • 0

Sprytny adapter 3 w jednym (2xSIM + 1xSDCARD) dla xiaomi

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś korzystał z Was z takiego adaptera który pozwala na wsadzenie na raz do szufladki 2xSIM i karty SD jednocześnie do smarfona xiaomi? Do tej pory było 1xsim plus 1xsim lub 1xsim plus 1xsdcard a teraz można wszystko włożyć razem i podobno działa.  Nie trzeba odklejać czipa z karty sim i wklejać go na microSD co może nam się nie udać . Wygląda to tak jak w załączniku na np. allegro występuje pod nazwą "Dual SIM Nano Adapter Android Micro SD Hybryda" kosztując kilkanaście pln

d888fb6f4ee682a24cd735e26882.jpg

image;s=1000x700.jpg

image;s=1000x7002.jpg

Edytowane przez zagrobelny

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, zagrobelny napisał:

Czy ktoś korzystał z Was z takiego adaptera który pozwala na wsadzenie na raz do szufladki 2xSIM i karty SD jednocześnie do smarfona xiaomi? 

Zastanawiam się, jaki sens mają takie adaptery w czasach, gdy norą w telefonie jest 64 GB pamięci wbudowanej...

• 0
Opublikowano (edytowane)

Lepiej odkleić chip od plastiku i można włożyć 2xSIM + SD. Na YouTube masz tutoriale.

Ten adapter to wygląda idiotycznie.

Edytowane przez rock'n'rolla
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Adaptera nie widać przecież, kto teraz korzysta z gołych telefonów? Każdy nosi "plecki" z jakieś gumy lub czegoś osłaniajacego albo inny rodzaj etui plus szkło. Nosicie gołe niezabezpieczone telefony niczym przed upadkiem ?

@mrosi: 64GB domyślnie w każdym smartfonie? hmmm mam 32 gb, wydawać 200 PLN za 54gb czyli 2x większą pojemność to słabe, lepiej podmieniać karty sd w dowolnej ilości i wielkości.

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, zagrobelny napisał:

@mrosi: 64GB domyślnie w każdym smartfonie? hmmm mam 32 gb, wydawać 200 PLN za 54gb czyli 2x większą pojemność to słabe, lepiej podmieniać karty sd w dowolnej ilości i wielkości.

OK. Nie mniej przyznasz, że nawet 32 GB, to ilość wystarczająca na wiele. Czy warto więc kombinować z ustrojstwami, które niosą ze sobą ryzyko fizycznego uszkodzenia telefonu...?

• 0
Opublikowano

Ten adapter nawet jak będzie pod pokrowcem to i tak będzie odstawał, przecież to ma swoją grubość. Chcesz to kup i sprawdź czy działa, najwyżej stracisz kilka złotych. Moim zdaniem lepiej odkleić kartę SIM. Jak zepujesz to dostaniesz nową w salonie swojej sieci.

Właśnie takie niby oszczędności powodują potem problemy bo janusze chcą mieć ciastko i zjeść ciastko. Płaci się za dodatkowe 32GB 200zł i ma się spokój, przecież to pojedynczy wydatek. Nie wspomnę już o szybkości SD i jej awaryjności. 

• 0
Opublikowano

lol, a co na przykład przy QC3 jak telefon się nagrzewa lub przy Qi? Przecież takie coś jest niebezpieczne, nawet jak uszkodzi płytę główną to szkoda telefonu. Niestety, jak widać ludzie kupują wszystko co popadnie, bez zastanowienia, a potem kombinowanie. Mam mix 2s, wcześniej miałem mi note 2 i w obu 128 GB, a karty to sobie można używać w xiaomi action cam 4k - no tak, tylko tam też byle czego się nie włoży... Przykre i smutne, a przecież tyle różnych słuchawek na rynku, inni producenci też z kart porezygnowali?

• 0
Opublikowano

Najlepsze jest to że Zagrobelny spytał czy ktoś to używał(może nie chce dłubać przy karcie sim i sd żeby je połączyć) a został pocisniety ze to g... i że lepiej kupić telefon z większą pamięcią co jest oczywistością :grin: @zagrobelny wejdź w opinie na allegro, niby wszystkim działa i pasuje

• Like 1
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano

Zwyczajnie nie wpisuje się w nasz światopogląd to dostał (...) OPR ;)

A tak na serio to podchodzi do tematu jak pies do jeża, albo jakby samochód miał kupić. Adapter to adapter, działa i kosztuje grosze. Niech zamówi, będzie działać. 

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

No dobrze że @rock'n'rolla nie napisał że mam sobie kupić iphone bo tam nie ma kart microsd :) Ponad 700 postów wygenerowanych przez kolegę i nadal głupie odpowiedzi na proste moje pytanie czy ktoś testował ten  adapter i jak sprawdza się w praktyce. Jeśli ktoś używa w xiaomi z takim adapterem prosimy o wypowiedź, kolegom z 64 GB i więcej pamięci w tym wątku dziękujemy.

• 0
Opublikowano

Idę na ilość a nie jakość jak widzisz. 

Obawiam się niestety, że nikt tutaj nie używa takiego szajsu dlatego też nikt Ci nie odpowie na Twoje pytanie. Kup, na 100% będzie działać. Tutaj nie ma żadnej filozofii -  jak sam widzisz to jest takie przedłużenie ścieżek, taka proteza do telefonu :D zero elektroniki czy czegokolwiek innego, po prostu slot na taśmie zakończony sztuczną kartą SIM. Nie wiem czego Ty się spodziewałeś? Jak pisałem wyżej -  to nie jest samochód, nie stoisz przed życiową decyzją.