Skocz do zawartości

Usterki fabryczne MI2S  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie usterki spotkały twoje MI2S ?

• Usterka Ekranu (plamy, piksele, itp.)
    • Usterka złącza micro usb (brak ładowania, itp.)
    • Usterka płyty głównej
      0
    • Usterka aparatu (ostrość, kolor, itp.)
    • Usterka modułu GPS
      0
    • Usterka bluetooth
      0
    • Gubienie zasięgu
    • Usterka Wi-fi
      0
    • Usterka pamięci
      0
    • Usterki mechaniczne
    • Inne niewymienione (proszę napisać w poście)
    • Nie mam żadnych problemów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

chciałbym przeprowadzić ankietę dotycząca jakości wykonania MI2S. 

Jestem posiadaczem tego telefonu...

Głosujcie i piszcie...

Edytowane przez sibul
Opublikowano (edytowane)

Ja raczej nie mam zastrzeżeń. Dla mnie jakość bardzo dobra . Jedynie małym minusem jest trzeszcząca obudowa jak się mocniej naciśnie w rejonie przycisków vol + /vol -. Obojętne czy przy powiększonej obudowie, czy standardowej - dzieje się tak samo.

Z czasem też robią się lekkie odpryski(mało widoczne) w miejscu portu USB. Ale to od odciągania palcem itp itd przy częstym zdejmowaniu obudowy.

Ale to są tak małe pierdoły, że nie traktuje tego nawet jako minus.

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

Na ekranie mam folię, a na obudowie silikonowe etui. Telefon mam kilka miesięcy, nie widzę żadnych usterek sprzętu.
Wczoraj bardzo szybko rozładowywała mi się bateria, pomimo, że prawie nie używałem telefonu, możliwe, że telefon ciągle szukał zasięgu.
Rozładowałem go do wyłączenia, naładowałem do pełna i wszystko wróciło do normy.

Opublikowano

U mnie na tylnej obudowie pojawiły się dwa niewielkie "pajączki", ale nie wiem od czego powstały (telefon trzymany cały czas w futerale). No i co jakiś czas gubi zasięg, głównie po skończonej rozmowie telefonicznej (chociaż czasem przerywa rozmowe i pokazuje, że brak zasięgu). Poza tym telefon rewelacja, nie żałuję zakupu.

PS. Telefon mam od stycznia tego roku :)

• Like 1
Opublikowano

Tak jak ktoś wyżej napisał, ciut trzeszczy przy przyciskach ale nie jest to jakiś wielki problem. No i bateria, która u mnie przy włączonych danych, w 6 godzin spada do 30-20% ze 100% i czasami potrzebuje doładowania, żeby wytrzymała do wieczora. 

Opublikowano

Lekkie trzeszczenie oryginalnej białej obudowy przy mocniejszym docisku po przeciwległej stronie przycisków głośności, na powiększonej i szarej brak.

Tapnięte z MI2S

• Like 1
Opublikowano

@teempz sprawdź lepiej jaka apka Ci pożera baterie a nie ludzi tu straszysz ;) po 10h pracy mam ~75% baterii, ekran włączony przez 30min i non stop włączony internet wifi lub edge wraz z synchronizacjami itp

wracając z pracy zawsze neta przeglądam po hspa+ a to baterie wyczerpuje w "kosmicznym" tempie ;p i w jakieś 20 minut spada do ok 50-60%

wracając do tematu, mój MI2 nigdzie absolutnie żadnego dźwięku nie wydaje ale idealny też nie jest, klapka lekko się poobcierała w miejscach styku z biurkiem, stołem itp natomiast czarny plastik z przodu jest strasznie "miękki", telefon dwa razy miał bliskie spotkanie z kostką przez co na czarnej ramce powstały dwa małe wytarcia i jeden znacznie większy, tak jak bym chciał mu trochę obudowę spiłować pilnikiem. Z klapki również odpadła mi literka "i" z loga MI, "M" mam schowane i od chyba 4 miesięcy tak jest i w sumie w żaden sposób mi to nie przeszkadza ;)

Tyle jeśli o obudowę, dla mnie minusem jest tez niska gamma ekranu, zamiast "kolorów" np szary, ciemniejszy, jeszcze ciemniejszy, jeszcze jeszcze ciemniejszy, prawie czarny i czarny ekran wyświetla szary, ciemniejszy, jeszcze ciemniejszy, czarny, czarny, czarny... w normalnym użytkowaniu to absolutnie nie przeszkadza ale oglądając ciemne zdjęcia czy jakieś filmy z ciemnymi scenami... słabo widać, jak jeszcze słońce świeci to już w ogóle kaplica ;P być może da się to software'owo wyregulować w jakimś Cyanie itp, nie wiem

tyle ode mnie, telefon jest super ;) gdybym się nie "zakochał" w czarnym MI4 pewnie by mi służył kolejny rok

• Like 1
Opublikowano

@teempz sprawdź lepiej jaka apka Ci pożera baterie a nie ludzi tu straszysz ;) po 10h pracy mam ~75% baterii, ekran włączony przez 30min i non stop włączony internet wifi lub edge wraz z synchronizacjami itp

wracając z pracy zawsze neta przeglądam po hspa+ a to baterie wyczerpuje w "kosmicznym" tempie ;p i w jakieś 20 minut spada do ok 50-60%

Jakiś programik do sprawdzenia? :> 

Opublikowano

Poczytaj te tematy

http://miuipolska.pl/forum/topic/3357-xiaomi-mi2s-mega-problem-z-bateri%C4%85/

http://miuipolska.pl/forum/topic/3205-du%C5%BCe-zu%C5%BCycie-baterii-w-trybie-czuwania-mi-2s/

jeśli nie pomoże to wygoogluj coś w stylu "wake lock detector poradnik", w necie pełno jest poradników i tematów na forach jeśli chodzi o drenaż baterii i nie ma sensu tu rozpoczynać kolejnej dyskusji ;)

Opublikowano

ciemniejszy, jeszcze ciemniejszy, czarny, czarny, czarny... w normalnym użytkowaniu to absolutnie nie przeszkadza ale oglądając ciemne zdjęcia ...

Polecam QuickPic z opcją "zwiększ jasność na pełnym ekranie" (czy jakoś tak). Po prostu przy oglądaniu zdjęć full-screen jasność automatycznie ustawia się na max.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

A ja mam problem z MI2s, a mianowicie nie słychać nikogo, ani mnie nie słyszą przy wykonywaniu połączeń, telefon "działa" 1,5 tyg.

I przeglądając fora,  kilkanaście osób miało taki sam  przypadek, niestety rozwiązań brak.

Chyba czeka go kolejna podróż za Wielki Mur.

Opublikowano

Wykluczyłeś kwestie programowe ?

Czyli skorzystałeś z MiFlash , factory reset ... testów diagnostycznych w telefonie itp ?

Opublikowano

Ja bym dodał opcję "Nie mam żadnych problemów". Bo tak naprawdę, to za Chiny nie idzie stwierdzić jaka ilość użytkowników wogóle ma coś wspolnego z bezawaryjnymi mi2s (w tym i ja). Oczywiście powinna być również opcja zmiany wyboru (a nuż sie kiedyś coś jednak zepsuje). Do tego fajną byłaby możliwość, chociaż z grubsza, podania wieku sprzętu. Żebyśmy mogli wywnioskować jak "stary" sprzęt posiadamy.

Opublikowano

Ja bym dodał opcję "Nie mam żadnych problemów". Bo tak naprawdę, to za Chiny nie idzie stwierdzić jaka ilość użytkowników wogóle ma coś wspolnego z bezawaryjnymi mi2s (w tym i ja). Oczywiście powinna być również opcja zmiany wyboru (a nuż sie kiedyś coś jednak zepsuje). Do tego fajną byłaby możliwość, chociaż z grubsza, podania wieku sprzętu. Żebyśmy mogli wywnioskować jak "stary" sprzęt posiadamy.

Ja na 3 telefony od xiaomi 2 miały plamy na wyświetlaczu :)

Opublikowano (edytowane)

Ja na 3 telefony od xiaomi 2 miały plamy na wyświetlaczu :)

Qrde, żony telefon po ponad rocznym użytkowaniu wygląda właściwie jak nówka i zachowuje się również tak samo ale ... Czy aby te telefony na ktorych masz plamy nie miały żadnego upadku?? Z doświadczenia wiem, że swego czasu mialem Acea, który mi upadł. Ekran niby cały, ale po jakimś czasie pojawiły się plamy i martwe piksele. Co lepsze, to wszystko z czasem wędrowało po ekranie.

Edytowane przez MariuszK
Opublikowano

Qrde, żony telefon po ponad rocznym użytkowaniu wygląda właściwie jak nówka i zachowuje się również tak samo ale ... Czy aby te telefony na ktorych masz plamy nie miały żadnego upadku?? Z doświadczenia wiem, że swego czasu mialem Acea, który mi upadł. Ekran niby cały, ale po jakimś czasie pojawiły się plamy i martwe piksele. Co lepsze, to wszystko z czasem wędrowało po ekranie.

Te żółte plamy to klej używany przy montażu wyświetlacza- wada fabryczna :)- xiaomi chciało wymieniać bez oporów, ale kupiłem wyświetlacz za 130 zł wiec się nie opłacało.

Może pojawić się prawie natychmiast i zniknąć po czasie lub przy użytkowaniu- miałem wrażenie, że klej źle reaguje na temperaturę.

A ja mam problem z MI2s, a mianowicie nie słychać nikogo, ani mnie nie słyszą przy wykonywaniu połączeń, telefon "działa" 1,5 tyg.

I przeglądając fora,  kilkanaście osób miało taki sam  przypadek, niestety rozwiązań brak.

Chyba czeka go kolejna podróż za Wielki Mur.

Wykluczyłeś kwestie programowe ?

Czyli skorzystałeś z MiFlash , factory reset ... testów diagnostycznych w telefonie itp ?

Opublikowano

Pierwsza sztuka zero problemów nawet po przypadkowym upadku na betonowe schody i odbiciu dwa razy zanim zatrzymał się na dole :/ (Działa już od samej  premiery gdy go kupiłem). Drugi (styczniowy 2014) kupiony okazyjnie na Allegro ma ciemniejsze przebarwienia do 1/3 ekranu od dołu. Nie przeszkadza to bo widać je jedynie przy jednolitym kolorze, co często się nie zdarza :). Plamy prawdopodobnie są winą poprzedniego właściciela gdyż cała klapka była w pajęczynach i w kilku rogach połamana. Kanty od frontu również są wgniecione. Upierdliwe są opiłki metalu przyciągane do tylnego głośnika co pogarsza głośność i jakość dźwięków. Innych wad brak.

Opublikowano

Telefon nigdy mi nie upadł, a przebarwienia na dole to norma widoczna z każdym miesiącem coraz bardziej, ale to mi nie przeszkadza.

Natomiast to gniazdo usb doprowadza mnie do białej gorączki. Jak podniosę telefon z podpiętą ładowarką to kabel sam wypada..

Opublikowano

Co wy robocie z tymi telefonami, u mnie gniazdo i ekran są w porządku mimo 1,5 roku posiadania :D

Tapnięte przez MiPad

Opublikowano

Telefon nigdy mi nie upadł, a przebarwienia na dole to norma widoczna z każdym miesiącem coraz bardziej, ale to mi nie przeszkadza.

Natomiast to gniazdo usb doprowadza mnie do białej gorączki. Jak podniosę telefon z podpiętą ładowarką to kabel sam wypada..

Opublikowano

Telefon rewelacja !.Tylko w miejscu gdzie trzeba podważyć obudowę aby dostać się do baterii po pewnym czasie widać otarcia plastiku ,ale to problem nie tylko MI2

Opublikowano

No to dlatego, że źle to robisz.

Obudowy Mi2 się nie podważa. Jest na to sposób, zresztą chyba Xiaomi dodawało instrukcję obrazkową do Mi2 jak otworzyć obudowę. 

Opublikowano

Obudowy standardowe otwiera się tak jak wspomina ACID, ale do powiększonej baterii (3000) podważamy palcem (paznokciem) przy złączu ładowania.

Co do złącza ładowania nie wiem co za geniusz z Xiaomi wymyślił tak płytkie złącze-pewnie były tańsze.

Pewne niedogodności da się przeskoczyć i wybaczyć, ale kiedy ekran pada lub dostaje plam i wymiana przy normalnych cenach kosztuje 300zł lub trzeba odesłać telefon pocztą (czas 2 miesiące), tak aby nie płacić za przesyłkę dhl 200 zł. Trzeba się nad tym zastanowić.

Osobiście uważam, że xiaomi softowo to najlepsze telefony z androidem. Sprzętowo/wykonanie są leprze. Stosunek cena / jakość jest tutaj najważniejszy.

Na szczęście teraz gwarancje i zakupy można wykonać w Czechach :) i pewnie jak będę zmieniać tel. to będzie MI ... lub Iphone (bo nie miałem i zegarek będzie mi działał bez problemu).

Opublikowano

Mi sie wyrobilo zlacze Micro USB po 4 miesiacach.

Musze teraz stawiac telefon na kablu, zeby go naladowac.

Gdy bede sprzedawal to bede musial zajac sie wymiana.

Ktos wie ile to moze kosztowac oraz czy musze sprowadzac zlacze jakies dedykowane dla MI2S?

Opublikowano

Mi sie wyrobilo zlacze Micro USB po 4 miesiacach.

Musze teraz stawiac telefon na kablu, zeby go naladowac.

Gdy bede sprzedawal to bede musial zajac sie wymiana.

Ktos wie ile to moze kosztowac oraz czy musze sprowadzac zlacze jakies dedykowane dla MI2S?

Acid w którymś z wątków dawał link do Ali do tych gniazd.. Przeszukaj forum..
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...