Skocz do zawartości

MI3 wymiana obudowy - pękła sama z siebie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na gwarancji? Niee.. Najwięcej takich przypadków to wcześniej zbity ekran. Takie pęknięcia są przy uderzeniu o podłogę i potem pęknięcie idzie łatwo dalej przy demontażu telefonu. Sam tak mam w połowie napraw i czasem nie ma innej możliwości bo dotknę obudowę i kawałek odpadnie. Jeśli klient zbił ekran przez upadek telefonu (bo są i takie wypadki, że telefon nie upada tylko zostaje uderzony/naciśnięty na ekranie) to często nadwyręża róg obudowy i masz pęknięcie. 

Tak na rocznej  gwarancji. Telefon z pod igły prosto ze sklepu w Chinach. Kupiłem go dokładnie prawie trzy miechy temu z takim pęknięciem ale przecież nie będę go odsyłał do Chin przez taką bzdurę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ech właśnie zauważyłem u siebie rysy pęknięcia w okolicy gniazda ładowania, telefon kupiony z ib w połowie lutego 2015, od nowości w osłonie nilkina i naklejomym szkłem, nigdy nie upadł etc. :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Takie pęknięcie obudowy szczególnie w rogach często świadczy o naprawach telefonu.

Jak się umiejętnie zdejmuje obudowę to nic nie pęka. 

Acid, własnie zauważyłem pęknięcie na krawędzi, 2mm od góry, po stronie mini jacka.

Telefon po styczniowej wymianie wyświetlacza u Ciebie.

Więc to chyba nie zależy od umiejętności zdejmowania obudowy.

Opublikowano

Mi w jednym miejscu po boku odstaje trochę tak jakby pod obudową było coś przez co się nie domyka do końca :/ a mam go dwa tygodnie i chyba od początku tak było

Opublikowano

No mam na mysli, ze pękło, czort wie od czego, bo ani nie spadł mi, ani nie noszę rurek. w dodatku po stronie która jet najbardziej osłonięta, bo noszę go w klapce. 

Opublikowano

Mi w jednym miejscu po boku odstaje trochę tak jakby pod obudową było coś przez co się nie domyka do końca :/ a mam go dwa tygodnie i chyba od początku tak było

Ja odnoszę dokładnie identyczne wrażenie.
Opublikowano (edytowane)

U mnie prawy bok ponad klawiszem głośności. Na wszystkich 3 obudowach, jakie miałem to zauważyłem.

Edytowane przez baku1991
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Zamiennik z ali jak na razie jeszcze nie pękł. Ale za to strasznie się rysuje i to w etui.

Coś nie do końca udane te obudowy mi3 jak tak czytam ten wątek.

Telefon jest naprawdę super, poza obudową.

Obudowa to tragedia.

Ciekawe jak w wyższych modelach z tym jest.

Edytowane przez lg4xhd
Opublikowano

Ludzie coś nie narzekają (przynajmniej tutaj, jak na oficjalnym forum to nie wiem) na obudowy w Mi4/Note (no chyba że na tą ramkę - no ale to było wiadome)

Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ludzie coś nie narzekają (przynajmniej tutaj, jak na oficjalnym forum to nie wiem) na obudowy w Mi4/Note (no chyba że na tą ramkę - no ale to było wiadome)

Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka

Czaje sie właśnie na mi note, ale w wersji bamboo, może drewno się tak szybko nie porysuje?

Tą obudowę w mi3 jakoś przeboleje (mam jeszcze jedną w rezerwie:) :)

Jak zmieniać mi3, to tylko na mi note lub wyżej :) Jezeli chodzi o prędkość, stabilność i płynność działania jeszcze mnie nigdy nie zawiódł ten telefon (no może poza jednym wydaniem romu dev, ale to było dawno i już nieprawda :))

Edytowane przez lg4xhd
Opublikowano

Czaje sie właśnie na mi note, ale w wersji bamboo, może drewno się tak szybko nie porysuje?

Tą obudowę w mi3 jakoś przeboleje (mam jeszcze jedną w rezerwie:) :)

Jak zmieniać mi3, to tylko na mi note lub wyżej :) Jezeli chodzi o prędkość, stabilność i płynność działania jeszcze mnie nigdy nie zawiódł ten telefon (no może poza jednym wydaniem romu dev, ale to było dawno i już nieprawda :))

Ja jak będę zmieniać mi3 to chyba na moto x style, ale to zależy ile będzie kosztować. Ceny mają zaczynać się od 399$ co wypada świetnie przy mi Note, pytanie jakie ceny będą w pl
Opublikowano (edytowane)

ja mimo wszystko, jeżeli nie zmienie OS-a np. na WP czy iOS, to i tak chyba pozostane przy Xiaomi - nigdy nie miałem tak szybkiego/płynnego smarta na Androidzie :)
Może ta obudowa, to przypadłość tylko tego jednego modelu.

Jak przy wyższym modelu będzie podobnie, wtedy pomyślę nad zmianą marki.

Edytowane przez lg4xhd
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe, mój ma rok i nie mam żadnych pęknięć. Wariant srebrny.

Nowe motki też kuszą ale Mi3 zmienię co najmniej za rok. Na co? Się zobaczy chociaż polubiłem Xiaomi.

Edytowane przez Rzeźnia
Opublikowano

Ja też Xiaomi polubiłem ale nowa moto jest bardzo ciekawa + czysty Android więc największa wydajność. Tylko ceny podobno mają zaczynać się od 2200 za 16gb a w USA 399$...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

I kolejna obudowa poszła się walić - już trzecia. Druga się porysowała pomimo noszenia w etui a ta znowu pękła.
Tym razem nie wytrzymała nawet miesiąc :(

Obecnie, zamówiłem już czwartą obudowę, stąd:

http://www.aliexpress.com/item/New-Mobile-Phone-Back-Shell-Housing-Door-Battery-Cover-Case-With-Side-Button-Key-Sim/32284575150.html?ws_ab_test=searchweb201556_1%2Csearchweb201527_1_71_72_73_74_75%2Csearchweb201560_9&spm=2114.01020208.3.22.rSrdb2

Jeden kolega z forum polecał tego sprzedawcę, mam nadzieje, że te nie pękają.

Co te Chińczyki wymyślili w tych MI3, że tak obudowy pękają...To chyba jakaś wada fabryczna.

Edytowane przez lg4xhd
Opublikowano
@ up to taki stary ficzer by nic nie trzeszczało

Wysłane z mojego Find 5 przy użyciu Tapatalka

Po odklejeniu też nie trzeszczy, a przy okazji obudowa nie odstaje

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...