jacekin Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Mam pytanko podczas rozmowy nie wygasza mi ekranu też ktoś tak ma? Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu TapatalkaTeż czasami tak mam, pomaga odsunięcie telefonu od twarzy i ponowne przyłożenie do ucha.Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Mam pytanko jak wyglądaja wibracje ? W porównaniu do Mi5,które były bardzo słabe.. nie chodzi mi o to,żeby rozrywało kieszeń,ale przynajmiej czuć bylo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mich4u Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Mam pytanko jak wyglądaja wibracje ? W porównaniu do Mi5,które były bardzo słabe.. nie chodzi mi o to,żeby rozrywało kieszeń,ale przynajmiej czuć bylo..Wg mnie są OK. Podejrzewam, że ceramika daje nieco popalić w tej kwestii ale nie zwróciłem uwagi, że jest coś nie tak. Mam pytanko podczas rozmowy nie wygasza mi ekranu też ktoś tak ma? Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu TapatalkaWygasza się. Czasami za to się nie zaświeca po odstawieniu od ucha. Chyba czujnik nie jest najlepszy na świecie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek1313 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Ja dziś kalibrowalem czujnik suwak przesunąłem w prawo na 8 i teraz sprawniej działa ok Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mich4u Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Ja dziś kalibrowalem czujnik suwak przesunąłem w prawo na 8 i teraz sprawniej działa ok Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Napiszesz coś więcej? Gdzie / jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek1313 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Napiszesz coś więcej? Gdzie / jak? Klikasz wersje jądra potem po prawej kropki i tam na dole jest proksimy sensor ja mam tak ustawione jak na skrinie i lapie zawszeWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mich4u Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 (edited) 14 godzin temu, jacek1313 napisał: Klikasz wersje jądra potem po prawej kropki i tam na dole jest proksimy sensor ja mam tak ustawione jak na skrinie i lapie zawsze Dzięki! Bardzo przydatna informacja. Przy okazji jest możliwość zwiększenia czułości dotyku? Najlepiej typu włącz/wyłącz. Nie widzę takiej opcji a miałem to na Samsungu starym. Było jako opcja w rozwijanego z góry menu. Może jakas apka dodatkowa? Pozwalało to, po włączeniu, obsługiwać tel. w pokrowcu i przez skórzana rękawice. Ma to Xiaomi gdzieś? Edited July 6, 2018 by mrosi Rozumiem, że Twoja wrodzona inteligencja nakazała przewalić bezmyślnie cały cytowany post, wraz z obrazkiem...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
znafca Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 (edited) 21 godzin temu, ktosieklosiek napisał: Przestań reklamować tą żałosną firmę. Popatrz na zdjęcie. Patrząc się od krawędzi. Szybka ekranu, następnie folia transportowa i na końcu FlexibleGlass, tak FlexibleGlass... Oddałem to coś i zwrócili mi całą kasę. Kilka różnych egzemplarzy FlexibleGlass wyglądała identycznie. Telefon to Xiaomi Redmi Note 4. Kiedyś 3mk to była porządna firma i robiła porządne produkty. Nie było tłumaczenia ekran 2.5D. Na ekrany 2.5D także potrafili wykonać porządny produkt nie jak teraz g***o. Kiedyś polecałem 3mk teraz NIE! No widzisz na mixa 2s zrobili fajne szkło, wejdź do tematu w akcesoriach - wrzuciłem tam kilka zdjęć. Edited July 6, 2018 by mrosi Edycja cytowanej zawartości jest zbyt wymagająca intelektualnie....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinuk Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Pojawiła się publiczna beta miui 10 na Mix 2s, testuje już ktoś? http://en.miui.com/thread-3091957-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekin Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Zniknęła mi opcja aktualizacji do 9.5.20.Wycofali ją?Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Forsaken Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 WitamPrawie kupiłem ten telefon ale dzisiaj znalazłem info, że podobno w tym urządzeniu czujnik zbliżeniowy jest umieszczony na dole. Skutkuje to tym, że często twarz dzwoniącego jest oświetlana włączonym ekranem i tym samym często policzkiem rozłączamy rozmowę. Czy jakiś użytkownik to potwierdzi? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mich4u Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Zniknęła mi opcja aktualizacji do 9.5.20.Wycofali ją?Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu TapatalkaJa jej nigdy nie miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 WitamPrawie kupiłem ten telefon ale dzisiaj znalazłem info, że podobno w tym urządzeniu czujnik zbliżeniowy jest umieszczony na dole. Skutkuje to tym, że często twarz dzwoniącego jest oświetlana włączonym ekranem i tym samym często policzkiem rozłączamy rozmowę. Czy jakiś użytkownik to potwierdzi? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaMi się zdarzyło narazie raz od tygodniaWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek1313 Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 WitamPrawie kupiłem ten telefon ale dzisiaj znalazłem info, że podobno w tym urządzeniu czujnik zbliżeniowy jest umieszczony na dole. Skutkuje to tym, że często twarz dzwoniącego jest oświetlana włączonym ekranem i tym samym często policzkiem rozłączamy rozmowę. Czy jakiś użytkownik to potwierdzi? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaCzujnik zbliżeniowy jest ultradźwiękowy i jest prze krawędzi górnej ramkiWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinuk Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 6 minut temu, Forsaken napisał: Witam Prawie kupiłem ten telefon ale dzisiaj znalazłem info, że podobno w tym urządzeniu czujnik zbliżeniowy jest umieszczony na dole. Skutkuje to tym, że często twarz dzwoniącego jest oświetlana włączonym ekranem i tym samym często policzkiem rozłączamy rozmowę. Czy jakiś użytkownik to potwierdzi? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Dwa, trzy wpisy wyżej masz odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
mich4u Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 WitamPrawie kupiłem ten telefon ale dzisiaj znalazłem info, że podobno w tym urządzeniu czujnik zbliżeniowy jest umieszczony na dole. Skutkuje to tym, że często twarz dzwoniącego jest oświetlana włączonym ekranem i tym samym często policzkiem rozłączamy rozmowę. Czy jakiś użytkownik to potwierdzi? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaChyba nie na dole... Zakładając, że względem Mi Mix 2 nic nie zmienili w tym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Posiadam mi mixa 2s od tygodnia i powiem tylko tyle zasięg w tym telefonie to porażka. Przesiadłem się z One plus 5t i widzę w ilu miejscach mam problem z zasięgiem co nie występowało na poprzednim smartfonie.Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekin Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Nie zawsze ekran się wygasza podczas prowadzenia rozmowy ale jeszcze nie zdarzyło się żebym policzkiem rozłączył rozmowę.Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Forsaken Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Czyli częściowo przynajmniej jest w tej plotce prawda. Zdarza się, że aparat nie wygasza ekranu co np w moim mi6 kompletnie nie ma miejsca... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Mi recovery 3.0 nie widzę opcji wipe cache. Czy u was też tak jest? Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mich4u Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Czyli częściowo przynajmniej jest w tej plotce prawda. Zdarza się, że aparat nie wygasza ekranu co np w moim mi6 kompletnie nie ma miejsca... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka14 lipca ma być, z tego co mi się rzuciło w oczy na chińskim forum, udostępniona aktualizacja MIUI 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florus Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Wczoraj po wgraniu ponownie globala tel. a raczej bateria żyje na nowo. Jak jest u Was po wgraniu wersji EU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 14 godzin temu, jacek1313 napisał: Klikasz wersje jądra potem po prawej kropki i tam na dole jest proksimy sensor ja mam tak ustawione jak na skrinie i lapie zawsze Spróbowałem i ustawienie na wartość "8" powoduje problemy z wybudzeniem ekranu po rozmowie. Ustawiłem na "5" (w sumie nie pamiętam, jaka jest wartość fabryczna) i działa jak należy. BTW, ktoś ma namiar na jakieś porządne TWRP? To, które mam (3.2.1-0), nie wiem czy tylko u mnie, ma problemy z działaniem: przyciski działają z opóźnieniem, problematyczny dotyk, etc. ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mich4u Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Spróbowałem i ustawienie na wartość "8" powoduje problemy z wybudzeniem ekranu po rozmowie. Ustawiłem na "5" (w sumie nie pamiętam, jaka jest wartość fabryczna) i działa jak należy. BTW, ktoś ma namiar na jakieś porządne TWRP? To, które mam (3.2.1-0), nie wiem czy tylko u mnie, ma problemy z działaniem: przyciski działają z opóźnieniem, problematyczny dotyk, etc. ...Fabrycznie jest na 5 właśnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Li Ming Posted July 8, 2018 Share Posted July 8, 2018 Dnia 4.07.2018 o 02:29, Radek Witan napisał: Tak działa ale jest problem z agregacją LTE1800 z LTE2600. U mnie czasami wyświetla się ikonka LTE+, czyli chyba działa. Jestem na MIUI 9.5.18 china stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 8, 2018 Share Posted July 8, 2018 Działa LTE-ADVANCED ale niekoniecznie w tej kombinacji, pasm potencjalnie agregujących się w PL jest więcej niż 1800 i 2600Wysłane z Honor 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregbabula Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 Dnia Fri Jul 06 2018 o 17:41, mich4u napisał: Dnia Fri Jul 06 2018 o 13:33, mrosi napisał: Spróbowałem i ustawienie na wartość "8" powoduje problemy z wybudzeniem ekranu po rozmowie. Ustawiłem na "5" (w sumie nie pamiętam, jaka jest wartość fabryczna) i działa jak należy. BTW, ktoś ma namiar na jakieś porządne TWRP? To, które mam (3.2.1-0), nie wiem czy tylko u mnie, ma problemy z działaniem: przyciski działają z opóźnieniem, problematyczny dotyk, etc. ... Fabrycznie jest na 5 właśnie. Fabrycznie jest na 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mich4u Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 Fabrycznie jest na 3.U mnie na 2 nówkach na 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekin Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 U mnie jest fabrycznie na 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 (edited) Właśnie dzis doszedł do mnie nowiutki mix 2s, pierwsze wrażenie ? Sztos. Telefon zapiernicza jak jakas formula F1. Sam design telefonu wyparł wywarł na mnie ogromne wrazenie, czuc ten prestiz. Jedyne teraz musze czekac 15 dni na odblokowanie bt co jest chore.. Edited July 10, 2018 by mrosi Ech... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 (edited) Dnia 6.07.2018 o 13:33, mrosi napisał: BTW, ktoś ma namiar na jakieś porządne TWRP? To, które mam (3.2.1-0), nie wiem czy tylko u mnie, ma problemy z działaniem: przyciski działają z opóźnieniem, problematyczny dotyk, etc. ... Na problemy z dotykiem wydali TWRP w wersji v6. https://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-mix-2s/development/recovery-twrp-mix-2s-t3790922 tyle że nie działa MTP... Ja mam natomiast inny problem, o ile BL itp poszło w 15 minut to nie jestem w stanie telefonu uruchomić... wgrałem właśnie TWRP v5, raz jeszcze zainstalowałem MIUI Polska 8.7.6 i teraz czekam... Czegoś nie zrobiłem czy wtf że nie bootuje? Edited July 12, 2018 by Ari93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 2 minuty temu, Ari93 napisał: Na problemy z dotykiem wydali TWRP w wersji v6. https://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-mix-2s/development/recovery-twrp-mix-2s-t3790922 tyle że nie działa MTP... To wiem. Wątek wisi już od kilku dobrych miesięcy. Nikt jakoś nie kwapi się do wydania nowszej wersji, z działającym poprawnie interfejsem. Jest nadzieja, bo MIX 2s to "młody" telefon... 4 minuty temu, Ari93 napisał: Ja mam natomiast inny problem, o ile BL itp poszło w 15 minut to nie jestem w stanie telefonu uruchomić... wgrałem właśnie TWRP v5, raz jeszcze zainstalowałem MIUI Polska 8.7.6 i teraz czekam... Czegoś nie zrobiłem czy wtf że nie bootuje? Zrób format data w TWRP. Tylko skopiuj wcześniej dane na PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 @mrosi nawet pamięć wewnętrzną wyczyściłem skopiowałem raz jeszcze na tym TWRP v5 najnowszy rom, wyczyściłem wszystko łącznie z systemem, sprawdziłem MD5 ale widzę że bez zmian... pobieram jeszcze 8.6.28, może na tym 8.7.6 jest coś że zbootować nie potrafi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 1 minutę temu, Ari93 napisał: @mrosi nawet pamięć wewnętrzną wyczyściłem skopiowałem raz jeszcze na tym TWRP v5 najnowszy rom, wyczyściłem wszystko łącznie z systemem, sprawdziłem MD5 ale widzę że bez zmian... pobieram jeszcze 8.6.28, może na tym 8.7.6 jest coś że zbootować nie potrafi. Miałem kiedyś taki przypadek na Mi MIX. W sekcji wipe TWRP zrobiłem trzy rzeczy: 1. Format Data; 2. Factory Reset; 3. Advanced -> zaznaczone wszystko poza System i suwak. I to dokładnie w tej kolejności. Nie wiem czy i jakie to ma znaczenie, ale u mnie zadziałało. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 @mrosi Nie mam pojęcia jakie to ma znaczenie ale faktycznie zadziałało, dzięki wielkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts