Gość Opublikowano 20 Lutego 2018 Opublikowano 20 Lutego 2018 itam, wiem, że tego typu tematów było na forum masę - przeczytałam chyba wszystkie - jednak mimo to mam problem z dźwiękiem przy powiadomieniach np. z instagrama czy YouTube. Instagram: Dodany do autostartu: Uprawnienia: YouTube: Do autostartu dodać nie mogę, gdyż w ogóle nie wyświetla YouTube. Ustawienia > zainstalowane aplikacje > YouTube > pokazuj powiadomienia Oszczędzanie baterii - wyłączone Zachowanie aplikacji YouTube w tle Już nie wiem co mam zrobić. Proszę Was o pomoc. Xiaomi mam od tygodnia. ☺ więc bardzo proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam.
FromWP Opublikowano 20 Lutego 2018 Opublikowano 20 Lutego 2018 20 minut temu, Ola100 napisał: Oszczędzanie baterii - wyłączone Zachowanie aplikacji YouTube w tle Na zrzucie masz oszczędzanie baterii dla YouTube włączone, lepiej ustawić bez ograniczeń, a najlepiej wyłączyć to oszczędzanie całkowicie dla wszystkich aplikacji. Jeszcze pozostało założenie kłódki dla aplikacji które mają być pomijane przy zamykaniu (czyszczeniu pamięci). To jest w historii otwieranych aplikacji. Trzeba przesunąć w dół i kliknąć na kłódkę.
Gość Opublikowano 20 Lutego 2018 Opublikowano 20 Lutego 2018 OK. Dzięki. Zrobiłam tak jak napisałeś. Zobaczę, czy to coś da i dam znać na forum. ☺
Gość Opublikowano 20 Lutego 2018 Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Niestety, nadal nie mam dźwięku powiadomień. Edytowane 20 Lutego 2018 przez Gość
Zulwiczek1983 Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 Ja na YouTube mam ten sam problem. Czasem jest dźwięk powiadomienia ale przeważnie nie ma wcale. Jest tylko wibracja
Gość Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Ja nie mam nawet wibracji. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Edytowane 21 Lutego 2018 przez Gość
wanarek Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 59 minut temu, Ola100 napisał: Ja nie mam nawet wibracji. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Ja mam zainstalowany na telefonie inny ROM (nie MIUI) i też nie mam dźwięku powiadomienia z Yotube... Nie zwracałem na to uwagi nigdy. Nawet nie pamiętam, czy kiedyś był ten dźwięk. Może to wina jakiejś kolejnej aktualizacji apki YT?
Gość Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 Wydaje mi się, że nie jest to wina aktualizacji, gdyż jak jeszcze niedawno miałam LG Spirit, to dzięki powiadomień był. No nic, poczytam jeszcze na ten temat, może znajdę jakieś rozwiązanie.
FromWP Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 1 godzinę temu, Ola100 napisał: Wydaje mi się, że nie jest to wina aktualizacji, gdyż jak jeszcze niedawno miałam LG Spirit, to dzięki powiadomień był. Tylko jak inne aplikacje powiadamiają, to wina leży we współpracy Instagrama i YouTuba z Miui. Raczej wszystko co potrzebne już ustawiłaś, ewentualnie jeszcze ustawienia w samych aplikacjach. A, dzisiaj była nowa aktualizacja YouTuba.
electro69 Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Ten temat to cała kwintesencja "współpracy" MIUI z aplikacjami firm trzecich :). Banalnie prosta sytuacja brak dźwięku w powiadomieniach niespotykana u chyba żadnego innego producenta (chyba, że znacie jakąś inną firmę, która ma podobne problemy w swoich telefonach). Żeby wszystko ustawić "poprawnie" trzeba zaznaczyć kilka pozycji w ustawieniach telefonu do których to ustawień wcale nie jest tak prosto trafić (czasem jest też tak że po dniu zapominam, gdzie co się ustawiało i znów trzeba tego szukać). I jaki jest tego "efekt" ? ... a no taki, że dalej dźwięku nie ma :). Co z tego więc wynika ? ... no chyba tylko to, że "cudowne" MIUI jest tak specyficznym systemem (nakładką producenta), że spora część aplikacji nie potrafi poprawnie z nim "współpracować", co jest strasznie irytujące. Sam oprócz problemu z niedziałającą diodą powiadomień przy powiadomieniach z aplikacji, mam też kilka takich apek gdzie też nie mam dźwięku powiadomień. Podsumowując czy na tym właśnie ma polegać ta "magia" Xiaomi i wszechobecny hasztag w sieci #xiaomilepsze ;). Edytowane 21 Lutego 2018 przez electro69
wanarek Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 56 minut temu, electro69 napisał: Ten temat to cała kwintesencja "współpracy" MIUI z aplikacjami firm trzecich :). Może tak, może nie. Ja mam zainstalowany ROM CrDroid, nie MIUI i też nie mam dżwięku w powiadomieniach z YT.
Gość Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 3 godziny temu, electro69 napisał: Podsumowując czy na tym właśnie ma polegać ta "magia" Xiaomi i wszechobecny hasztag w sieci #xiaomilepsze ;). Też się właśnie nad tym zastanawiać. Mam nadzieję, że jakaś aktualizacja naprawi te problemy z dźwiękami powiadomień. A mam jeszcze jedno pytanie... Czy da radę wgrać na Redmi 4a czystego androida?
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 Da się. Jest dużo ROMów opartych na czystym Androidzie, działają one w zasadzie prawie całkowicie stabilnie Trzeba odblokować bootloader i wgrać TWRP, a przez niego ROM.
Rekomendowane odpowiedzi