Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry wieczór,

Po ostatniej aktualizacji (4-5 dni temu) telefon zwariował i po zaktualizowaniu softa wyłączył się z błędem "your device software cant be checked for corruption". Zaczął on się wyłączać, włączać i zatrzymywał na tym błędzie po czym powtarzał kółko. Zdecydowałem się na format poprzez miflasha. Telefon stał się "cegłą", teraz jakiekolwiek skroty klawiszowe tj. power+volume up i inne powoduja wibracje i nic więcej. Na PC w menadżerze urządzeń jest wykrywany jako "Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E (COM4)". MiFlash go nie widzi, ADB podobnie. Mimo, że telefon ma dopiero 3 tydzień, to okazało się, że gwarancja tego nie obejmuje i albo płacę 140zl, albo naprawiam telefon sam. Więc chętnie skorzystam z każdego Waszego sposobu i pomysłu.

Edytowane przez sulliwan
Opublikowano

Z gwarancji trzeba było korzystać przed ugotowaniem go na cacy :D

A tak na serio to niech się wypowie ktoś od flashowania ;) ostatnie co flashowałem to był SE K750 :P

Opublikowano

Telefon jest w EDL, powinno dać się go MiFlashem przeinstalować. Nie wiem gdzie brałeś telefon, ale każdy normalny sklep coś takiego przyjmuje na gwarancję. Na forum i u wujka google znajdziesz poradniki co robić dalej.

Opublikowano

Nie potrzebnie się przyznawałeś że uwaliłeś bo tak domniemywam z opisu 140zł ... było powiedzieć że po aktualizacji przez 3 dni działał tragicznie  i w końcu padł.

Opublikowano

@sulliwan

Taki tryb sam z siebie nie wchodzi i jest duże ryzyko że masz uszkodzoną płytę główną. Możesz rozebrać telefon (poradniki na YT) i odłączyć baterie a następnie spróbować go ożywić przez EDL. 

Opublikowano (edytowane)

Cholewka , dawniej wystarczyło użyć kabla "deepflash" aby wymusić tryb edl , a tu teraz tylko testpoint lub odpinanie baterii ? Może warto sprawdzić czy kabel zadziała na tym telefonie .

Edytowane przez mariusz.ur
Opublikowano

@mariusz.ur

W najnowszych MIUI zablokowano EDL z poziomu deep flash cable, fastboot > komenda = EDL. 

Ja w swoim poście pisząc o odłączeniu baterii miałem na myśli to żeby najpierw odłączyć baterie a później co było dla mnie zrozumiałe to podłączyć ją i użyć test point aby wprowadzić go w EDL.

Jeśli ktoś jest ciekaw czy można zainstalować system w EDL z odłączoną baterią, to jest to możliwe bez problemów. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...