sulliwan Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Dzień dobry wieczór, Po ostatniej aktualizacji (4-5 dni temu) telefon zwariował i po zaktualizowaniu softa wyłączył się z błędem "your device software cant be checked for corruption". Zaczął on się wyłączać, włączać i zatrzymywał na tym błędzie po czym powtarzał kółko. Zdecydowałem się na format poprzez miflasha. Telefon stał się "cegłą", teraz jakiekolwiek skroty klawiszowe tj. power+volume up i inne powoduja wibracje i nic więcej. Na PC w menadżerze urządzeń jest wykrywany jako "Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E (COM4)". MiFlash go nie widzi, ADB podobnie. Mimo, że telefon ma dopiero 3 tydzień, to okazało się, że gwarancja tego nie obejmuje i albo płacę 140zl, albo naprawiam telefon sam. Więc chętnie skorzystam z każdego Waszego sposobu i pomysłu. Edytowane 31 Stycznia 2018 przez sulliwan
Moreee Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Z gwarancji trzeba było korzystać przed ugotowaniem go na cacy A tak na serio to niech się wypowie ktoś od flashowania ostatnie co flashowałem to był SE K750
Nezumi Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Telefon jest w EDL, powinno dać się go MiFlashem przeinstalować. Nie wiem gdzie brałeś telefon, ale każdy normalny sklep coś takiego przyjmuje na gwarancję. Na forum i u wujka google znajdziesz poradniki co robić dalej.
gawllo Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Nie potrzebnie się przyznawałeś że uwaliłeś bo tak domniemywam z opisu 140zł ... było powiedzieć że po aktualizacji przez 3 dni działał tragicznie i w końcu padł.
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Nie EDL, tylko tryb diagnostyczny Qualcomma...tapnięte z Redmi 4a
majdan12 Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 @sulliwan Taki tryb sam z siebie nie wchodzi i jest duże ryzyko że masz uszkodzoną płytę główną. Możesz rozebrać telefon (poradniki na YT) i odłączyć baterie a następnie spróbować go ożywić przez EDL.
Nezumi Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 13 godzin temu, Orjon napisał: Nie EDL, tylko tryb diagnostyczny Qualcomma... Racja, mój błąd.
mariusz.ur Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) Cholewka , dawniej wystarczyło użyć kabla "deepflash" aby wymusić tryb edl , a tu teraz tylko testpoint lub odpinanie baterii ? Może warto sprawdzić czy kabel zadziała na tym telefonie . Edytowane 1 Lutego 2018 przez mariusz.ur
majdan12 Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 @mariusz.ur W najnowszych MIUI zablokowano EDL z poziomu deep flash cable, fastboot > komenda = EDL. Ja w swoim poście pisząc o odłączeniu baterii miałem na myśli to żeby najpierw odłączyć baterie a później co było dla mnie zrozumiałe to podłączyć ją i użyć test point aby wprowadzić go w EDL. Jeśli ktoś jest ciekaw czy można zainstalować system w EDL z odłączoną baterią, to jest to możliwe bez problemów.
mariusz.ur Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) @majdan12 tak wiem , że zablokowali . Chyba od redmi 4 to się zaczeło . Edytowane 2 Lutego 2018 przez mariusz.ur
Rekomendowane odpowiedzi