Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak: po nieudanym wczytaniu linii papilarnych na mokrym palcu kazało mi wstukać pattern, który jak każdy idiota zrobiłem tak ciężki że go już nie pamiętam. Z tego co wiem, Redmi Pro nie da się zflashować, a to potrzebowałbym. Próbując włączyć recovery mode pojawia się phablet z łączem USB-C. Podpinam do komputera i pisze że moje urządzenie nie jest zdolne do sflashowania. Pod kablem na ekranie telefonu jest link do mi pcsuite, które także nie łączy się z Redmi Pro. Jakieś propozycje?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teraz nie wiem jak odblokowac telefon. Zapomnialem wzoru.... ( tempy ch...j ze mnie ) . Slyszalem ze przez konto na xiaomi mozna to jakos zresetowac? Jest jakas inna opcja? 

Jesli jest jakas szansa prosze o opis lub jakis link.

Pamietajcie jestem laikiem ......

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@teo, wyłączasz tel po czym włączasz telefon kombinacją przycisków vol up + power. Jak poczujesz wibracje puszczasz power a vol up trzymasz nadal. Wchodzisz wtedy w recovery.

Edytowane przez santos
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Spróbuj zrobić reset przez chińską wersję mipcsuite http://zhushou.xiaomi.com.

Telefon w trybie recovery (ikonka telefonu z kabelkiem, vol+ i power ewentualnie wszystkie 3 przyciski), po instalacji mipcsuite podepnij go do kompa, mipcsuite go wykryje.

Dalej postępuj zgodnie z tym przetłumaczonym screenem (będą 4 opcje, ale skladnia bedzie mniej wiecej ta sama):

MiPc.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mam problem z xioami redmi pro a mianowicie wpisuje hasło i cały czas krzyczy że hasło niepoprawne i blokuje telefon, najpierw na 4 minuty a poźniej na 30 min, jak to naprawić?
Opublikowano

Jak masz twrp czyli też rom miuipolska to skasuj sobie hasło przez menedżer plików w twrp. Jest gdzieś info o tym na forum i w internecie. Trzeba skasować pewne pliki w /data/system.

Wysłane z MI 6

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dostałem do naprawy Xiaomi Redmi Pro. Co jest z nim nie tak? Właścicielka ustawiła w nim hasło i zapomniała go. Z początku chciałem zrobić hard reset, ale niestety telefon tego nie umożliwił. Postanowiłem więc wgrać nowe oprogramowanie za pomocą MiSuite. Problem jednak pojawił się przy próbie połączenia telefonu z komputerem. Mam zainstalowane MiSuite, wszystkie sterowniki (jakieś google, ADB, od mediateka i wszystko inne co możliwe) a telefon nie jest nawet przez komputer wykrywany. W trybie fastboot oraz recovery jest tak samo - po podłączeniu telefonu nic się nie pojawia, komputer go w ogóle nie wykrywa. Jak to naprawić? Brakuje jeszcze jakichś sterowników? Czy może to wina kabla (mam jakiś chiński kabel z marketu, nie wiem nawet czy obsługuje przesył danych, a są kable które właśnie go nie obsługują) czy też może tego, że debugowanie USB jest wyłączone? Co mogę z tym zrobić?

Opublikowano

Co do braku sterowników zainstaluj miflash. Tam podczas instalacji otrzymasz wszystkie potrzebne sterowniki. Ale pamiętaj że mi flash nie działa na telefonach z MTK, także on jest potrzebny tylko dla sterowników. SP flash tool działa tylko po wyłączeniu telefonu. Tzn podłącz go niech zainstalują się sterowniki tak dla pewności normalnie i w trybie fastboot. SP flash tool uruchamiaj w trybie administratora. Podłącz włączony telefon i wyłącz i zobacz czy masz wykryty telefon. zasadniczo najlepiej to widać w SP flash tool od v5.

Teraz są najważniejsze pytania jakie masz recovery bo jak TWRP to masz tu proste rozwiązanie.

https://www.download.net.pl/jak-usunac-ekran-blokady-w-androidzie-za-pomoca-twrp-recovery/n/9644/

Drugie pytanie a właściwie powinno być jako pierwsze ale może sposób powyżej wystarczy jaką masz wersję MIUI jak Miui Polska(EU) to na pewno masz TWRP

Jak nie to musisz postawić system za pomocą SP flash tool albo China albo dev

• Nezumi zablokował(a), zablokował(a), zablokował(a) i zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...