Skocz do zawartości

Wprowadzanie tekstu z klawiatury w czasie trwania rozmowy telefonicznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam pytanie. W czasie dzwonienia ze smartfona (Redmi 4A)  np do helpdesku podczas weryfikacji konieczne jest np w moim przypadku, wprowadzenie nr klienta i poszczególne cyfry i litery z telehasła. Z wprowadzeniem cyfr problemu nie ma, ale jak wprowadzić literę? Przeszukałem różne fora, próbowałem na różnych telefonach (z androidem) i mimo, że na klawiaturze numerycznej są napisane przy każdej cyferce litery (tak jak w starych telefonach z przyciskami) to nie  umiem wybrać żadnej litery. Czy to jest "przypadłość" mojego telefonu czy generalnie jest to "przypadłość" androida.

pozdrawiam

Opublikowano

Wydawało mi się, że na starych telefonach można było. W takim razie po co generować telehasło literowo-cyfrowe? Próbowałem też z telefonu stacjonarnego z możliwością wpisywania tekstu i podobna sytuacja. Dizwne jest też że np na niektórych stronach podawane są nr na infolinię cyfrowo-literowe (np samsung) 

Opublikowano

A to nie jest tak że litera w tym numerze to w rzeczywistości jest cyfra która zawiera w sobie tą literę? 

Redmi4a = 7336442?

• Like 1
Opublikowano

Niestety, też tak myślałem ale wprowadzona cyfra to cyfra, próbowałem trzymać dłużej albo szybko klikać i nic to nie daje za każdym razem była to cyfra i cyfra była cyfrą :) . Skontaktowałem się w końcu z helpdeskiem i okazalo się że to co miałem to  bylo stare telehasło. W chwili obecnej generowane telehasla są wyłącznie cyfrowe i musiałem wygenerować nowe telehasło. Generalnie na różnych forach doczytałem się, że faktycznie nie da się wprowadzić litery w czasie rozmowy telefonicznej. Tak, że dziękuję wszystkim za rady i temat zamykam. 

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, przemo65 napisał:

Niestety, też tak myślałem ale wprowadzona cyfra to cyfra, próbowałem trzymać dłużej albo szybko klikać i nic to nie daje za każdym razem była to cyfra i cyfra była cyfrą :)

Koledze @uazar chodziło raczej o to, że zwyczajem amerykańskim numer telefonu można podać łatwym do zapamiętania wyrazem. Jednak wykonanie telefonu na numer 0-700-Redmi4a to tak na prawdę 0-700-7336442 (litera R jest na klawiszu 7, E na klawiszu 3, D na klawiszu 3 i itd.).

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...