hubmak Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Proszę o pomoc. Posiadam Redmi 4 Pro z Global ROM (zakupiony u pośrednika w PL). Poza automatycznymi aktualizacjami nie ingerowałem w system. Wszystko było w porządku do czasu próby instalacji aktualizacji MIUI V8.2.4.0: Po pobraniu, rozszyfrowaniu i ponownym uruchomieniu na pulpicie pojawia się komunikat "Aktualizacja nieudana. Spróbuj pobrać pełny ROM": Od tego czasu problem powtarza się przy okazji każdej kolejnej aktualizacji. Wiem, że podobny wątek został usunięty do kosza, gdyż podobno odpowiedź znajduje się już na forum, jednak nie potrafię jej znaleźć. Jeżeli problem był wyjaśniony, proszę przynajmniej o link/wskazówki jak znaleźć pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 przy recznym pobraniu z oficjalnej strony miui i przerzuceniu na fona a potem wskazaniu pliku zip masz ten sam komunikat? Послано из Mi5s плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubmak Posted September 30, 2017 Author Share Posted September 30, 2017 (edited) Właśnie spróbowałem: po rozszyfrowaniu aktualizacji pojawia się komunikat: a po ponownym uruchomieniu wyskakuje ten sam komunikat: "Aktualizacja nieudana. Spróbuj pobrać pełny ROM": Edited September 30, 2017 by hubmak Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 1 godzinę temu, hubmak napisał: a po ponownym uruchomieniu wyskakuje ten sam komunikat: "Aktualizacja nieudana. Spróbuj pobrać pełny ROM": W takich przypadkach najskuteczniejsze jest wgranie romu fastboot w trybie fastboot MiFlashem. Tylko do tego potrzebny jest odblokowany bootloader. Pobrałeś pełną wersję stąd? http://en.miui.com/download-320.html tam masz też starszą wersję, czyli 8.2.4. Może ta starsza przejdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubmak Posted September 30, 2017 Author Share Posted September 30, 2017 Starsza wersja aktualizacji również nie przechodzi. Pozostaje zatem 4 godziny temu, FromWP napisał: wgranie romu fastboot Dziękuję wszystkim za porady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 8 minut temu, hubmak napisał: Starsza wersja aktualizacji również nie przechodzi. Pozostaje zatem Dziękuję wszystkim za porady. Może jeszcze reset do ustawień fabrycznych by pomógł. Tak czy inaczej będziesz musiał zrobić jakąś kopię i danych, np systemową lokalną kopię Miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubmak Posted October 1, 2017 Author Share Posted October 1, 2017 Spróbowałem powrócić do ustawień fabrycznych ale bezskutecznie: po dwukrotnym potwierdzeniu, że chce wyczyścić wszystkie dane, telefon uruchamia się ponownie ale wszystko jest "po staremu". 2 razy próbowałem i skutek ten sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Odgrzeję trochę wątek, bo od dłuższego czasu mam problem z telefonem żony. Mianowicie nie mogę zaktualizować jej telefonu. Dalej siedzi na 8.2.1.0 a objawy jak u założyciela tematu.I tu pojawia się moje pytanie: czy da się wgrać jakoś nowszego globala bez odblokowania bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 6 godzin temu, si3wc4 napisał: I tu pojawia się moje pytanie: czy da się wgrać jakoś nowszego globala bez odblokowania bootloadera? MIPcSuite, MiFlash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 MIPcSuite, MiFlash.A to MiPCSuite działa już z Androidem 6? Bo dawno nie sprawdzałem.A pod MiFlasha to ściągnąć normalnie że strony najnowszy dostępny czy trzeba jakąś specjalną wersję?Sorry za te pytania ale już nie mam siły do tego telefonu, zważywszy na to że mam taki sam tylko w innym kolorze i aktualizuje się bez problemu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 MiPCSuite działa pod Androida 6, ale chińskie, nie angielskie. I z chińskiego można korzystać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 1 godzinę temu, si3wc4 napisał: A pod MiFlasha to ściągnąć normalnie że strony najnowszy dostępny czy trzeba jakąś specjalną wersję? Wszystko masz na stronie http://en.miui.com/a-234.html ale pamiętaj, że na zablokowanym BL wiąże się to z wyczyszczeniem telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Wszystko masz na stronie http://en.miui.com/a-234.html ale pamiętaj, że na zablokowanym BL wiąże się to z wyczyszczeniem telefonu.Wysłałem prośbę o odblokowanie bootloadera bo nie udało mi się wgrać na zablokowanym. Przy każdej opcji (flash and lock itd.) wywala błąd error flash tz czy jakoś tak... (Nie mam kompa pod ręką żeby dokładnie napisać) i wyczytałem że to przez zablokowany BL. Muszę odczekać 72h (do środy) żeby spróbować odblokować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts