Mielcar Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 (edited) Cześć, instalował ktoś już rom xiaomi.eu na Mi Mix 2? Wgrałem TWRP_chiron i ROM xiaomi.eu_multi_MIMix2_7.9.22_v9-7.1 telefon po reboocie od godziny wisi na ekranie startowym. Czarny ekran MI mi.com na środku, powered by android na dole. Rozwiązane, trzeba zrobić FORMAT Data przed instalacja romu. Edited September 30, 2017 by Mielcar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Tak, instalowałem I obowiązkowy jest FORMAT DATA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miswiezak Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 (edited) cześć mam problem z moim mi mix 2 . Po odblokowaniu bootloadera przystąpiłem do instalacji ROM'u xiaomi.eu_multi_MIMix2_7.11.23_v9-7.1 przez funkcję install w TWRP Rom niby się zainstalkował, telefon zoribł reset i od tamtej pory wisi na oknie uruchamiania systemu z logiem Mi naśrodku i logiem Android poniżej. Kropki podświetlają się tak jakby system się ładował niestety nic nie dzieje się dalej. po wyłączeniu ciągle mogę włączyć w opcji fast boot jednak próbowałem wgrywać także wcześniejszą wersję ROMu o nazwie xiaomi.eu_multi_MIMix2_7.11.9_v9-7.1 - również bez powodzenia. Na moim komputerze nie działa poprawnie MiFlash - nie mogę przez niego załadować softu. Czy ktoś mógłby mi poradzić co mam teraz zrobić żeby w jakikolwiek sposób postawić system na telefonie ? Edited November 29, 2017 by Miswiezak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Zrobiłeś przy instalacji format data? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miswiezak Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 zrobiłem wipe przez TWRP ale nie format... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 To masz odpowiedź na swoje pytanie. Zrób format data z poziomu TWRP i reboot. Telefon powinien odpalić się normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miswiezak Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 w TWRP nie widzę opcji format data.... mam do wyboru install, wipe,backup, restore,mount, settings, anvanced i reboot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 wipe -> format data 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miswiezak Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 ok było tam gdzie napisałeś telefon powitał mnie logiem MIUI 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
10zer Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Hej, panowie, robie tak jak piszecie i mam proces updater zakończył z błędem 7 Niby nie zgadza sie suma md5 wiec ściągłem plik jeszcze raz alternatywny 1 i jeszcze alternatywny 2 i nadal to samo, jak to obejść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Nowsze TWRP jeśli masz starsze... O to pewnie chodzi.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
10zer Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 (edited) Dzięki, Poszukuję działającego twpra 3.2, nie wiem czemu po wgraniu tych polecanych nadal jest 3.1.1 lub poprostu zostaje stary? Trzeba najpierw: wymazanie partycji: fastboot erase nazwapartycji? sformatowanie partycji: fastboot format? Druga kwestia to taka, że przy wgrywaniu w konsoli ADB nic się nie dzieje tylko miga kursor, zwykle kilka lini wyświetlało się z statusami. Ktoś coś podpowie... Edited January 24, 2018 by 10zer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 3 godziny temu, 10zer napisał: Poszukuję działającego twpra 3.2, Jest od tego osobny temat z TWRP i instrukcją: https://miuipolska.pl/forum/topic/31911-twrp-32-gdzie-to-diabelstwo-znaleźć-a-jak-ktoś-znalazł-to-proszę-podlinkować/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vicodinox Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 (edited) @Orjon cześć, męczę się aktualnie z moim mi mix 2, instaluje przez twrp najnowszy rom. Wcześniej popełniłem błąd wipe'owałem, coś czego nie powinienem i nie miałem przez to nic w sdcard. Udało mi się chociaż tak, że mam folder TWRP gdzie wrzucam rom. Zrobiłem wipe data przed instalacją, potem instalacja, aktualnie jestem na logu mix'a i powered by android i tak już kilka razy instalowałem. Nie mam już pomysłu co dalej robić by go w końcu postawić :c Jakikolwiek pomysł? +raczej to nie wina romu, md5 się zgadza. Może ten mój błąd coś namącił... oby nie EDIT: Jestem idiotą, do wszystkich którzy kiedykolwiek będą mieli podobny problem, wipe data, to nie to samo co format data. Wszystko śmiga, dziękuję! Edited May 19, 2018 by Vicodinox 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekgothic Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 23 godziny temu, Vicodinox napisał: wipe data, to nie to samo co format data. Wczoraj również "stawiałem" wersję eu na podstawie tego poradnika - https://miuipolska.pl/forum/topic/29008-instalacja-xiaomieu-poradnik-małe-faq-dla-telefonów-2016-i-nowszych/ (dokładnie według poradnika). wszystko zajęło dosłownie 15 minut. Obyło się bez niespodzianek, ale miałem sporo czasu czekając na odblokowanie bl (72h), więc się odpowiednio przygotowałem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts