Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Właśnie kupiłam redmi 4a (android 6.0.1, MIUI Global 8.1). Wszystko jak na razie całkiem fajne, ale mimo ustawieniu funkcji autoobracania ekranu, klawiatura przy pisaniu sms nie obraca się.

W innych funkcjach normalnie działa. Co powinnam zrobić?

Opublikowano

Z tego co wiem, to Global nie posiada rotacji apki SMS.

49 minut temu, skay77 napisał:

Wejdz ustawienia/jezyk klawiatura /

Powiesz mi co ma klawiatura do rotacji aplikacji SMS? Bo szukam jakiegokolwiek połączenia i za cholerę dorwać nie mogę... 

Opublikowano
43 minuty temu, skay77 napisał:

Mezumi a to sie nie przewraca klawa jak przekrecisz ekran w sms? Na aplikacjach tez to dziala! Nie wiem czy o to chodzi?

Nah... Przeczytaj dokładnie. Autorowi tematu nie obraca się APLIKACJA SMS, a cała reszta działa normalnie, więc klawiatura w apkach tj. internet, notatnik etc działa prawidłowo, obraca się. Global nie posiada autoobracania aplikacji SMS, bo widocznie w Chinach tak się pisze (ostatnio oglądam pewne mistrzostwa e-sportowe w Chinach i bardzo wiele osób z widowni jak coś pisze, to właśnie z telefonem w pionie, a nie w poziomie).

Opublikowano
Dzień dobry,
Właśnie kupiłam redmi 4a (android 6.0.1, MIUI Global 8.1). Wszystko jak na razie całkiem fajne, ale mimo ustawieniu funkcji autoobracania ekranu, klawiatura przy pisaniu sms nie obraca się.
W innych funkcjach normalnie działa. Co powinnam zrobić?
8.1? Ten model dawno powinien być na 8.5 jeśli soft jest prawdziwy.

Wysłane z MI6

Opublikowano

Na sofcie 8.5.1.0 również przy SMS klawiatura się nie obraca, wiec pewnie jest tak jak pisze Nezumi:

3 godziny temu, Nezumi napisał:

...Global nie posiada autoobracania aplikacji SMS, bo widocznie w Chinach tak się pisze (ostatnio oglądam pewne mistrzostwa e-sportowe w Chinach i bardzo wiele osób z widowni jak coś pisze, to właśnie z telefonem w pionie, a nie w poziomie).

• mrosi zmienił(a) tytuł na Rotacja klawiatury w sms
Opublikowano

Mi akurat za bardzo nie przeszkadza to nieobracanie klawiatury w SMS. Częściej wiadomości wysyłam Messengerem, a tam już to obracanie jest.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...