Jump to content

Recommended Posts

Posted
ma ktoś z was też tak, że podczas rozmowy w mi6 dzwięk rozmówcy wydobywa mi sie również/bądź też tylko z głosnika na dole? irytuje mnie to bo każdy dookoła słyszy co mój rozmówca do mnie mówi
Nigdy tak nie miałem

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted
18 godzin temu, Painless napisał:

ma ktoś z was też tak, że podczas rozmowy w mi6 dzwięk rozmówcy wydobywa mi sie również/bądź też tylko z głosnika na dole? irytuje mnie to bo każdy dookoła słyszy co mój rozmówca do mnie mówi

Jaki rom i wersja fw? Instalowałeś jakieś modyfikacje albo moduły magisk?

Posted

Mam normalnie rozmowe bez głośnomówiącego, posprawdzam te moduły czy któryś tego nie robi.

ps. ten modul z mixa 2 naprawia mi nagrywanie audio bo mega cicho nagrywalo, ale w sumie możliwe ze to ten moduł, później to sprawdzę i dam znać

Screenshot_2019-04-17-11-21-15-591_com.topjohnwu.magisk.png

Screenshot_2019-04-17-11-21-47-390_com.android.settings.png

Posted

Czemu używasz all in one a nie modułu od Alexey? Alexey lepszy jest o wiele i nie powinno się ich łączyć i go updejtuj

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Posted
1 godzinę temu, RSL napisał:

@Painless wyrzuć moduł Mi Mix 2 Audio Quality & Volume Fix to on powoduje ten problem.

Aplikacja v7.6b i moduł v6 - https://t.me/alexey070315/325

polecasz te wersje gcama? bo mam sprawdzona i stabilną więc nie wiem czy zamieniać

dzięki za pomoc

edit: ogólnie to usunąłem ten moduł i nic nie pomogło

Posted
polecasz te wersje gcama? bo mam sprawdzona i stabilną więc nie wiem czy zamieniać
dzięki za pomoc
Dla mi6 albo ta wersja albo od Fu24

Posted (edited)

no i nie wiem, dalej mam nawet na najnizszym poziomie głośności podczas rozmowy ten głośnik, bez znaczenia jak mocno przycisze to ten glosnik na całkiem wysokim poziomie głośności wciąż wydobywa dzwiek

Edited by Painless
Posted
38 minut temu, Painless napisał:

no i nie wiem, dalej mam nawet na najnizszym poziomie głośności podczas rozmowy ten głośnik, bez znaczenia jak mocno przycisze to ten glosnik na całkiem wysokim poziomie głośności wciąż wydobywa dzwiek

Wgraj przez mi flasha nowy rom i zobacz wtedy. 

Posted
4 godziny temu, Kamil Kupiec napisał:

Działa Ci na 7.6b ręczna ostrość? 

A nie wiem, nie używam.

3 godziny temu, Painless napisał:

dzięki za pomoc

Polecam, aktualizuję co wersję.

1 godzinę temu, Painless napisał:

Co do modułu to miałem ten sam problem z nim i mi usunięcie pomogło. Może rzeczywiście musisz postawić system od nowa.

Posted
4 godziny temu, Kamil Kupiec napisał:

Które apki można bezpiecznie zamrozić na miui global? 

nie rozpędzaj się tak z tym globalem, bo chyba znalazłem idealnego customa.

Posted

w sumie myśle, żeby przerzucić się na jakiś custom, co myślicie o los na mi6? i to normalnie moge z xiaomi.eu w twrp flashowac czy trzeba sie w cos bawic zeby takiego losa na mi6 postawic?

Posted
w sumie myśle, żeby przerzucić się na jakiś custom, co myślicie o los na mi6? i to normalnie moge z xiaomi.eu w twrp flashowac czy trzeba sie w cos bawic zeby takiego losa na mi6 postawic?

Mam Los 16 od sbwml, wipe dalej firmware ja wygrywałem 9 coś ale polecają 8.4.19 następnie Rom i gapps. Rom działa bardzo dobrze.

Jedyne co nie działa to asystent Google

Posted (edited)

AEX od Shev dalej fantastycznie działa, ale mam ogromną ochotę coś wrzucić innego (AEX 6.5 od sbwml), to się nazywa uzależnienie. @Kamil Kupiec może wrzuć to sobie jak masz problemy z wersją od Shev a AEX Ci się spodobał.

Edited by RSL
Posted

Poczekam jeszcze kilka dni na jakąś aktualizację do 6.5 od Shev, jak się nie pojawi to wrzucę tę od sbwml.

Posted

Używam AEX od sbwml od dłuższego. Tej najnowszej jeszcze nie instalowałem i powiem tak, zadka nie urywa. Stabilnie jest, ale bateria jako tako. Dzisiaj lub jutro może przeniosę się na coś innego. Myślę o powrocie do MIUI lub spróbować RR bo mam bardzo dobre wspomnienia z tego romu ze starych telefonów.

Posted

RR na Mi5 było fantastyczne. Na Mi6 od żadnego deva nie niestety nie powala.

@Pietr Szkoda, że AEX sbwml jest słaby. Spróbuj jeszcze wrzucić aktualizację i opisz nam co i jak.

• 3 weeks later...
Posted
Co zaznaczanie tworząc kopie zapasowe w twrp? 
To co sam zaznacza wystarczy. Nic więcej nie dodawaj

Posted
1 godzinę temu, simcold napisał:

To co sam zaznacza wystarczy. Nic więcej nie dodawaj

I wtedy będzie kopia systemy i aplikacji czy samego systemu?