Jump to content

MI6 - pytania ogólne - watek zbiorczy

BarthezzVTi

Recommended Posts

ma ktoś z was też tak, że podczas rozmowy w mi6 dzwięk rozmówcy wydobywa mi sie również/bądź też tylko z głosnika na dole? irytuje mnie to bo każdy dookoła słyszy co mój rozmówca do mnie mówi
Nigdy tak nie miałem

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

18 godzin temu, Painless napisał:

ma ktoś z was też tak, że podczas rozmowy w mi6 dzwięk rozmówcy wydobywa mi sie również/bądź też tylko z głosnika na dole? irytuje mnie to bo każdy dookoła słyszy co mój rozmówca do mnie mówi

Jaki rom i wersja fw? Instalowałeś jakieś modyfikacje albo moduły magisk?

Mam normalnie rozmowe bez głośnomówiącego, posprawdzam te moduły czy któryś tego nie robi.

ps. ten modul z mixa 2 naprawia mi nagrywanie audio bo mega cicho nagrywalo, ale w sumie możliwe ze to ten moduł, później to sprawdzę i dam znać

Screenshot_2019-04-17-11-21-15-591_com.topjohnwu.magisk.png

Screenshot_2019-04-17-11-21-47-390_com.android.settings.png

polecasz te wersje gcama? bo mam sprawdzona i stabilną więc nie wiem czy zamieniać
dzięki za pomoc
edit: ogólnie to usunąłem ten moduł i nic nie pomogło
Dla mi6 albo ta wersja albo od Fu24

no i nie wiem, dalej mam nawet na najnizszym poziomie głośności podczas rozmowy ten głośnik, bez znaczenia jak mocno przycisze to ten glosnik na całkiem wysokim poziomie głośności wciąż wydobywa dzwiek

Edited by Painless

38 minut temu, Painless napisał:

no i nie wiem, dalej mam nawet na najnizszym poziomie głośności podczas rozmowy ten głośnik, bez znaczenia jak mocno przycisze to ten glosnik na całkiem wysokim poziomie głośności wciąż wydobywa dzwiek

Wgraj przez mi flasha nowy rom i zobacz wtedy. 

4 godziny temu, Kamil Kupiec napisał:

Działa Ci na 7.6b ręczna ostrość? 

A nie wiem, nie używam.

3 godziny temu, Painless napisał:

polecasz te wersje gcama? bo mam sprawdzona i stabilną więc nie wiem czy zamieniać

dzięki za pomoc

edit: ogólnie to usunąłem ten moduł i nic nie pomogło

Polecam, aktualizuję co wersję.

1 godzinę temu, Painless napisał:

Co do modułu to miałem ten sam problem z nim i mi usunięcie pomogło. Może rzeczywiście musisz postawić system od nowa.

w sumie myśle, żeby przerzucić się na jakiś custom, co myślicie o los na mi6? i to normalnie moge z xiaomi.eu w twrp flashowac czy trzeba sie w cos bawic zeby takiego losa na mi6 postawic?

Mam Los 16 od sbwml, wipe dalej firmware ja wygrywałem 9 coś ale polecają 8.4.19 następnie Rom i gapps. Rom działa bardzo dobrze.

Jedyne co nie działa to asystent Google

Używam AEX od sbwml od dłuższego. Tej najnowszej jeszcze nie instalowałem i powiem tak, zadka nie urywa. Stabilnie jest, ale bateria jako tako. Dzisiaj lub jutro może przeniosę się na coś innego. Myślę o powrocie do MIUI lub spróbować RR bo mam bardzo dobre wspomnienia z tego romu ze starych telefonów.

• 3 weeks later...