lisekk Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 Witam wszystkich, Pytanie dla posiadaczy MI5, czy w waszych tel. ekran jest na równi z ramką? czy delikatnie poniżej? Właśnie odebrałem z reklamacji wymiany przepalonego wyświetlacza z TECHNOS i ekran jest poniżej ramki( w jednym miejscu bardziej z drugiej mniej) co czuć pod kciukiem podczas użytkowania, irytuje mnie to niezmiernie. Tak poza pytaniem, biały ekran czarnym silikonem zamocowali i nie doczyścili dokładnie wychodzi spod ekranu prawie po całym obwodzie doczyści się to czy tak pięknie zostanie ? Dzięki pzdr.
Poohacz79 Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 Oryginalnie jest idealnie z ramką. Z opisu wynika, że raczej robota słabo wykonana.... i jeszcze ten silikon. Reklamuj tą naprawę.
tpawel Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 To czarne to nie silikon tylko pewnie klej.
Acid Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 Ja bym zluzował. Aktualnie ciężko o ekran z ramką do wymiany na gwarancję, więc pozostaje klejenie ekranu do starej ramki. A klejenie w Mi5 jest niestety bardzo precyzyjne. Serwisy nie mają skąd wziąć oryginalnej naklejki pod LCD więc trzeba kleic specjalnym silikonem do LCD. A z powodu cienkich ramek w tym modelu łatwo o wyciek kleju. Niestety realia są jakie są i lepiej się z tym pogodzić. Wysłane z MI6
Gość tranzystor82 Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 Ja bym zluzował. Aktualnie ciężko o ekran z ramką do wymiany na gwarancję, więc pozostaje klejenie ekranu do starej ramki. A klejenie w Mi5 jest niestety bardzo precyzyjne. Serwisy nie mają skąd wziąć oryginalnej naklejki pod LCD więc trzeba kleic specjalnym silikonem do LCD. A z powodu cienkich ramek w tym modelu łatwo o wyciek kleju. Niestety realia są jakie są i lepiej się z tym pogodzić. Wysłane z MI6No to tego typu naprawę raczej można porównać do naprawy w komisie. Sorry ale oficjalny serwis do czegoś zobowiązuje wymieniony powinien zostać cały element ja bym to reklamował .Wychodzi na to ze jak coś się zepsuje w tym telefonie to lepiej zrobić niezgodność towaru z umowa niż serwis Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tpawel Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 Ale o jakim oficjalnym serwisie piszesz? Że niby u Technosa jest?
Gość tranzystor82 Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 Ale o jakim oficjalnym serwisie piszesz? Że niby u Technosa jest? No niby tak się sygnują, ale to właśnie widzę minus chińczyków o ile sprzęt jest tańszy i wydajniejszy o tyle z gwarancja jak w kalejdoskopie ja swojego mi5 tez oddałem na gwarancje problem z lub lub płyta bo postanowiłem go nie otwierać ale wysłałem jako niezgodność towaru z umowa odpowiednio umotywowalem także czekam na info co wymyślają choć nic nie wymyśla gdyż ich błędem było ze dokładali do pudełka adapter do ładowarki w związku z czym można było zarzucić iż choć sprzęt był zapakowany to jednak folia producencka była zdjęta w związku z czym noe jestem w stanie ustalić ze w 100 procentach była to nowa sztuka No i drugi dupochron o częstotliwości Lte800 na aukcji była wpisana natomiast nie obsługujeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nezumi Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 Chwalisz się, czy żalisz? Taki urok kupowania telefonu "byle najtaniej"...
Gość tranzystor82 Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Żale i chwałę .... Pokazuje problem Chińczycy jak chcą wyjść na Europę muszą popracować nad supportemWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Ale wyszli i mają support, tylko trzeba kupić z oficjalnej dystrybucji a nie z importu
Gość Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Tak jak kolega wyzej pisze, kup od kogos kto ma z hurtowni polskiej oraz od dystrybutora a nie od firm ktore robia import i maja "wlasne profesjonalne i oficjalne" serwisy:) Kraj pochodzenia nie ma nic do rzeczy, podobnie moze byc z Samsungiem czy innymi znanymi markami.
Gość tranzystor82 Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Ale wyszli i mają support, tylko trzeba kupić z oficjalnej dystrybucji a nie z importuMiało być weszli No niby tak ale jako ze po europejsku jeszcze nie zarabiamy to miło jest zaoszczędzić te 200-300zl bo tyle chyba zostało w kieszeni Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi