Loo Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 (edytowane) Witam. Przy okazji zmian telefonu kopiowałem zdjęcia z telefonu na laptop. Z pomocą przyszła mi aplikacja jak w tytule https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smarterdroid.wififiletransfer&hl=pl Jest to niezła alternatywa dla kopiowania po kablu - prosta i skuteczna apka. Jedyna rzecz która mi się nie spodobała to konieczność potwierdzania zapisu każdego zdjęcia (w przypadku wyboru wielu pojedynczych zdjęć). Opcjonalnie można kopiować folder i wtedy zapisywany jest w postaci archiwum. (max - chyba 5GB) Jeśli ktoś wie jak przeskoczyć konieczność potwierdzania zapisu każdego pliku z osobna - z chęcią poznam rozwiązanie. Edytowane 7 Września 2017 przez Loo
Acid Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 A widziałeś że aplikacja Pliki w MIUI ma... Serwer FTP? Wysłane z MI6 1
Vergiliusz Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 6 godzin temu, Loo napisał: Witam. Przy okazji zmian telefonu kopiowałem zdjęcia z telefonu na laptop. Z pomocą przyszła mi aplikacja jak w tytule https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smarterdroid.wififiletransfer&hl=pl Jest to niezła alternatywa dla kopiowania po kablu - prosta i skuteczna apka. Jedyna rzecz która mi się nie spodobała to konieczność potwierdzania zapisu każdego zdjęcia (w przypadku wyboru wielu pojedynczych zdjęć). Opcjonalnie można kopiować folder i wtedy zapisywany jest w postaci archiwum. (max - chyba 5GB) Jeśli ktoś wie jak przeskoczyć konieczność potwierdzania zapisu każdego pliku z osobna - z chęcią poznam rozwiązanie. 3 godziny temu, Acid napisał: A widziałeś że aplikacja Pliki w MIUI ma... Serwer FTP? Wysłane z MI6 Podchodziłem do tego niepewnie ale przyznam że działa rewelacyjnie, można uruchomić na Xiaomi serwer FTP a wtedy kiedy ma się na PC dowolnego klienta FTP to nie tylko pobierać ale i przesyłać na telefon bez problemu pliki. Zadna zewnetrzna aplikacja nie jest potrzebna
Acid Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 A jeszcze wygodniejszym rozwiązaniem jest KDE Connect. Apka jest w Google Play. Jednak by wszystko było idealnie zgrane to na kompie trzeba mieć Kubuntu. Wtedy już nic nie robisz z telefonem bo jest do niego dostęp z komputera cały czas (o ile są w tej samej sieci Wi-Fi). Są też dodatkowe bajery jak stan baterii czy powiadomienia z telefonu na komputer - a nawet odpisywanie na SMS. 1
Vergiliusz Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) 12 godzin temu, Acid napisał: A jeszcze wygodniejszym rozwiązaniem jest KDE Connect. Apka jest w Google Play. Jednak by wszystko było idealnie zgrane to na kompie trzeba mieć Kubuntu..........."" Fajnie, a nie wiesz czy jest może jakiś emulator na Widnowsa tego środowiska? Wiem że 10 niby wspiera linuxa to może coś alternatywnego zrobili. Szkoda że to tylko na linuksa jest Edytowane 8 Września 2017 przez Vergiliusz
Loo Opublikowano 8 Września 2017 Autor Opublikowano 8 Września 2017 18 godzin temu, Acid napisał: A widziałeś że aplikacja Pliki w MIUI ma... Serwer FTP? Wysłane z MI6 heh - rzeczywiście - dzięki za info. ...co do KDE Connect - z Windowsem w ogóle współpracuje?
bmbl80 Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 Ja osobiście uzywam Dropboxa. Wysyła zdjecie na serwer zaraz po zrobieniu go telefonem
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Września 2017 Opublikowano 13 Września 2017 O, o KDE Connect nie wiedziałem. Dzięki za informację. Współpracuje to z jakimiś innymi kompozycjami graficznymi? Mam Minta 18.2 z XFCE.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
Acid Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 Wybaczcie ale nie udzielę informacji na te pytania. Nie korzystam z Windows od wielu lat (prócz MiFlash w serwisie) i nie wiem jak tam cokolwiek działa. U siebie mam Kubuntu aktualnie i KDE Connect jest tylko tu. Nie wiem może na Ubuntu jeszcze działa ale nie sprawdzałem. Wysłane z MI6
Rekomendowane odpowiedzi