Skocz do zawartości
  • 0

Problem z chmura Xiaomi

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam problem z chmura. Synchronizuje wszystko oprócz SMSow i historii połączeń. Dotychczas wszystko było ok ale od paru dni klapa. Ktoś ma jakieś rozwiązanie? Używam Mi3. Pozdrawiam.

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

W tej sytuacji pomaga przywrócenie ustawień fabrycznych, a później przywrócenie z kopii tylko aplikacji i niektórych ustawień. Resztę samemu spersonalizować ;) Jednak w moim przypadku było tak, że sposób ten zadziałał, ale po aktualizacji romu do najnowszej wersji problem powrócił, bez komunikatu o zmianie karty SIM i musiałem znowu wykonać przywracanie ustawień fabrycznych z usunięciem aplikacji :|

• 0
Opublikowano

Hmm, dziwne. U mnie poprzednio, tak i teraz podziałało. Przy najbliższej aktualizacji zobaczę, czy znowu będę musiał robić powrót do ustawień fabrycznych...

• 0
Opublikowano

Haha, nie zgadniecie co już powoduje brak synchronizacji smsów i rejestru... Zwykłe, najzwyklejsze uruchomienie ponownie telefonu! Dzisiaj zrobiłem taki test - efekt mnie rozwalił. Co może być tego przyczyną? Może jakiś proces jest blokowany, który odpowiada za synchro tych 2 rzeczy i nie może być uruchomiony?

• 0
Opublikowano

Fajnie by było, jakby ktoś się wypowiedział. Jeśli ktoś miał problem ze synchronizacją rejestru i smsów, to czy po ponownym uruchomieniu telefonu synchro przestaje działać, czy też nie. Chyba że ktoś zna dokładny tego powód i rozwiązanie?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Sprawdzam

...

restart

...

czekam

...

i kupa

...

nie da się przełącznika przełączyć na "wł"

EDIT

ale po chwili

...

przełącznik się włącza i niby synchro jest. Zobaczymy na jak długo

Edytowane przez GeoT
  • 0
Opublikowano

To jest zmyła, że niby jest synchronizacja rejestru i smsów. Dzisiaj myślałem, że faktycznie zaczęła działać synchronizacja, ale gdy zobaczyłem na MiCloud, że nic się nie zmieniło to... resztę samemu można dopowiedzieć :rolleyes:

Taki myk obczaiłem. Udana synchronizacja pojawiała się, gdy mając uruchomiony internet (miałem włączone Wi-Fi) zrobiłem restart telefonu. Po pojawieniu się okna z wpisaniem PINu, wysunąłem belkę i nacisnąłem przycisk od synchronizacji. Kiedy strzałki przestały się kręcić wpisałem PIN i dałem OK. Można również zrobić to poprzez włącznie na chwilę Trybu samolotowego, choć po jego wyłączeniu nie mogłem wysunąć belki i nacisnąć synchronizację :huh: Przed przełączeniem trybu trzeba mieć włączonego neta. Później, gdy się weszło do Chmury, nie było już żadnych "stojących strzałek", tylko jednakowe godziny synchronizacji. I, tak jak na początku wspomniałem, jest to zmyła ze strony MIUI, a już miałem nadzieję, że to faktycznie zadziała... <_<

• 0
Opublikowano

Również mam problemy z synchor z xiaomi.

Identyczne jak wyzej - rom stable 4.4  *17 wieczorem sprawdze czy faktycznie reset przy wifi dziala. 

• 0
Opublikowano

Wiadomo coś nowego w sprawie synchronizacji smsów i rejestru? U mnie sytuacja bez zmian - nadal brak synchro... :(

• 0
Opublikowano

faktycznie, synchro sie robi jak sie nie odpali modulu telefonu... 

jak tylko poda sie pin to sychnro sms i rejestru polaczen zatrzymuje sie....

• 0
Opublikowano

Wydaje mi się, że to nie jest problem romu, ale błąd leży po stronie Xiaomi dla niektórych kont. Jeśli Tobie, @Eru, działa bez problemów, a @Edkowi i mnie nie bardzo... :mellow: Przywracanie do ustawień fabrycznych działa do czasu (ponownego uruchomienia tel). Nawet wyczyściłem tel MiFlash'em, zainstalowałem wtedy MIUI 4.7.4 i powtórka z rozrywki :wacko: Czyżbym musiał stworzyć nowe konto Xiaomi? :huh:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...