makj1 Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Witam. Mam taki problem z telefonem( Xiaomi Redmi Note 4), że jak chcę coś sprawdzić i uruchamiam go poprzez dotyk na czytniku linii papilarnych, czy też poprzez naciśnięcie klawisza bocznego długo czekam na wyświetlenie się ekranu do 8 sek. Dzieje się to prawie za każdym razem. Telefon jest nowy po aktualizacji wersja MIUI Global 8.5 stabilna, Android 7.0 NRD90M. Reszta śmiga bez zarzutu. Co może być przyczyną takiego działania? Próbowałem w ustawieniach - bez rezultatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 restart telefonu nie pomógł? czy problem występował także przed aktualizacją do 8.5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 Pełny wipe i miflashem wgrać soft od nowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makj1 Posted August 30, 2017 Author Share Posted August 30, 2017 Restart nie pomógł. Powrót do ustawień fabrycznych też nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 @majki1 podwójne kliknięcie też długo wybudza ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 Nie chcę wprowadzać w blad ale wydaje mi się że @acid w jakimś temacie przy podobnym problemie wskazywał na możliwe uszkodzenie płyty głównej. Niestety nie mogę teraz odnaleźć tego tematu. Może spróbuj napisać na priw. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Global oryginalny?Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
makj1 Posted August 31, 2017 Author Share Posted August 31, 2017 22 godziny temu, mariusz.ur napisał: @majki1 podwójne kliknięcie też długo wybudza ? Też nie działa. Wysłałem do servisu zobaczymy co powiedzą. 1 godzinę temu, XiaoRén napisał: Global oryginalny? Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
user1 Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Wiem, że od czasu założenia tematu minęło sporo czasu ale miałem podobne objawy w Redmi 4 Pro. Może przyda się komuś w przyszłości. W moim przypadku pomogło wyjęcie karty SD z czytnika w telefonie. Nie było z nią nigdy problemu. W innym telefonie działała poprawnie a tu powodowała opóźnienia. Nie było na niej nic specjalnego. Trochę zdjęć i kilka nagranych telefonem filmów. A co powiedzieli w serwisie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Temat kart był poruszany już kilka razy i nikt nie znalazł rozwiązania.U mnie dopiero po wymianie trzeciej z kolei karty telefon chodzi tak samo płynnie jak bez niej.Dodam że miałem wszystkie karty firmowe, kupowane w sklepie stacjonarnym i wszystkie klasy 10.Dwie były samsunga 32gb i ostatnia Kingstona też 32gb.Dopiero ta ostatnia nie powodowała zamulania telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts