Problemy techniczne
370 topics in this forum
-
- 1 follower
- 26 replies
- 5.4k views
Mam problem jak w temacie - Redmi Note 4 i problem z GPS - strasznie długo GPS zajmuje zlokalizowanie mojego telefonu, tak samo podczas nawigacji jest problem ze znalezieniem gdzie jestem jako punkt początkowy, czasami mnie lokalizuje ale z dokładnością do 50 metrów. Ale czasami wszystko jest ok i dobrze działa. Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i na początku wszystko działało ale, moim subiektywnym zdaniem, wraz z wgrywaniem nowych aplikacji i aktualizacji problem powrócił...Rozmawiałem z serwisem i powiedzieli mi, że jeżeli reset ustawień fabrycznych nic nie da to trzeba wgrać nowy ROM i może to coś da. I mój problem teraz jak wgrać ten nowy ROM. Rozumiem…
Last reply by Netoper, -
-
- 1 follower
- 3 replies
- 6.2k views
Witam, pacjent - xiaomi redmi note 7 kiedy wcisnę którykolwiek przycisk głośności, telefon reaguje tak jakbym cały czas ten przycisk wciskał. problem nie leży chyba po stronie systemu - kiedy uruchamiam telefon ponownie otwiera mi się to takie menu, czyli że telefon bez przerwy myśli że przycisk jest wciśnięty dodam, że telefon nigdy nie upadł ani nie został zalany stąd też pytanie - co się tu tak naprawdę stało i jak to naprawić?
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 526 views
Witam. Pacjent Xiaomi Redmi Note 4 (zrootowany). Telefon sam sie restartuje w pętli. Nawet nie zdążę hasła wpisać i już restart. Postanowiłem Postawić system na nowo i przywrócić DATA (excl.storage) lecz to nie pomogło. Jednak gdy postawie system na czysto to wszystko gra.
Last reply by Netoper, -
- 2 replies
- 2.6k views
Witam, zakupiłem telefon Xiaomi Redmi Note 8T 4/64 który używam 2 dzień. Najnowsza stabilna wersja miui 11 jest zainstalowana i od samego rana telefon kiedy leży sam z siebie wyłącza się co około 30-40 min. Wina softu czy raczej może to być wina baterii bądź jakiegoś styku wewnątrz telefonu. Dodam że kiedy używam telefon nie wyłączył on się ani razu, oraz gdy nim mocniej machnę to również się nic nie dzieje. Oraz telefon dostaje jakiś dziwnych lagów.
Last reply by Marcin Kaufman, -
- 0 replies
- 607 views
Witam, Parę dni temu pojawił się problem w moim telefonie. Mianowicie powiadomienia w pasku powiadomień przestały być widoczne ponieważ są na ciemnym tle, mimo ustawienia motywu klasycznego który w podglądzie ma białe tło paska powiadomień, wszystko pozostaje bez zmian (poza tapetami i stylem ikon). Może ktoś wie jak to zmienić? Poniżej zamieszczam zdjęcia poglądowe wraz z informacjami o telefonie. Serdecznie proszę o pomoc.
Last reply by Biaman, -
- 0 replies
- 536 views
Witam, po resecie Xiaomi Redmi Note 4 otrzymuję informację o zablokowaniu telefonu. Po wpisaniu wszystkich danych oraz wcześniejszym połączeniu się z siecią otrzymuję informację "Unfortunatelly, Provision has stopped" oraz inforamację, że raport zostanie wysłany do analizy. Czy ktoś spotkał się z takim problemem?
Last reply by frytkens, -
- 0 replies
- 613 views
Witam, Posiadam telefon xiaomi redmi note 4 od +/- 3 lat. Od dłuższego czasu miałam problem z przyciskiem power, aż w końcu wysiadł (nie reaguje). Nie przeszkadzało mi to zbytnio do dziś kiedy muszę zrestartować telefon i teraz pytania: 1. Da się jakoś uruchomić ponownie system bez tego przycisku? 2. Opłaca się go wymieniać?
Last reply by Xiauniaaa, -
- 1 reply
- 2.9k views
Witam Mam problem z Xiaomi redmi note 4 Moja żona posiada owy telefon i jeżeli do niej ktoś zadzwoni a ona nie może w tym momencie odebrać i ktoś się rozłączy to telefon ma jakieś przypomnienie dzwiękowe o nie odebranym połaczeniu i jest to inny dzwięk niż dzwięk dzwonka jak się do niej dzwoni Jak to wyłączyć ????
Last reply by Grzegorz_A, -
- 1 reply
- 676 views
Witam zablkowałam swój Redmi Note 4. Kupiłam ostatnio Redmi note 8 pro, przeniosłam sobie na niego wszystkie potrzebne dane, ręcznie pousuwałam to co niepotrzebne z 4ki. Później - z poziomu RN8 usunęłam moją 4 z konta Xiaomi i... 4ka mi się zablkowała. Wyświetla mi się, że chce hasłado konta MIUI (mojego, bo wdidniejący fragment ciągu cyfr się zgadza) - wpisuję hasło i mam informację, że jest nieprawidłowe. Z kolei z poziou RM8 nie widzę już mojej 4ki podpiętej do konta. POMOCY.
Last reply by TauMi, -
- 1 reply
- 721 views
Jeżeli telefon cały czas pokazuje logo mi mi.com i na dole unlocked i się nie włącza to da się coś z tym zrobić? Bo robiłem wipe w twrp i chyba zaznaczyłem za dużo.
Last reply by TauMi, -
- 1 reply
- 682 views
Witam mam dość duży problem, a mianowicie wyłączyłem telefon, gdy go włączyłem i telefon kazał mi podać wzór nie mogę go wpisać ponieważ coś stało mi się z ekranem i nie działa dotyk w pewnym miejscu uniemożliwiając wpisanie wzoru. Jest szansa na odblokowanie go nie tracąc przy tym danych? Nie mogę użyć odcisku palca bo telefon po włączeniu każe użyć wzoru. :c
Last reply by TauMi, -
- 1 reply
- 681 views
witam,czy ktoś robił w swoim redmi note 4 zerowanie?? chciałbym sie zapytać czy po zerowaniu wszystko działa jak powinno,i czy warto to robić.??
Last reply by TauMi, -
- 21 replies
- 2.2k views
Cześć, Dla zabawy wgrałem sobie LineageOS 17 .1 ale chciałbym wrócić do org. Androida jaki był na nim . Nie wgrywałem tylko jeszcze Gapps ( chyba nie są mi potrzebne apki Google). Nie chce wszystkiego przepisywać/kopiować więc wkleję to co robiłem na innym forum aby było wiadomo co robiłem. https://forum.dobreprogramy.pl/t/nowy-rom-dla-xiaomi-redmi-note-4/627927/97 To co musztarda po obiedzie i zostaje mi tylko lineageOS 17.1 ?
Last reply by TauMi, -
- 2 replies
- 555 views
Witam serdecznie Mój note 4 podczas ładowania baterii wyłączył się i przestał reagować na przycisk "on/off", pod ładowarką nie zapala się dioda, a po podłączeniu telefonu do komputera, laptop daje sygnał dźwiękowy podłączenia, a za kilka sekund rozłączenia urządzenia. Dodam, że telefon ma ok 2,5 roku, a bateria trzymała max kilka godzin. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia czy redmi jest martwy czy może to tylko wina baterii? Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi. Pozdrawiam
Last reply by Patrycjusz1Z, -
- 2 replies
- 968 views
Mam problem z baterią po aktualizacji do miui11 Konkretnie szybko się rozładowuje po podłączeniu ładowarki (oryginalnej)w kilka sekund potrafi naładować się o kilkanaście % według wskazania i przestaje ładować Ponowne podpięcie ładuję dalej Patrząc w ustawienia o baterii ekran i system pokazuje zużycie na poziomie 25% jedno i drugie Rozumiem wynik ekranu ale system? Trochę za długo żeby 11 się "układała" a może już czas baterii dobiegł końca telefon ma 2,5 roku Czy zabieg marketingowy od Xiaomi kup chłopie nowy telefon Dodam że przed aktualizacją o godzinie 8 rano było 100% o 19 około 65%
Last reply by sasza100, -
- 1 reply
- 543 views
Witam Jak w temacie po podłączeniu Redmi do laptopa Lenovo T430s przechodzi on w stan ładowania i w żaden sposób nie da się zgrać zdjęć. Proszę o pomoc. Dziękuję.
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam, od kilku już lat posiadam Redmi Note 4 (MTK). Z samego telefonu jestem bardzo zadowolony i pomimo kilku lat na karku nie mam zamiaru go zmieniać w najbliższej przyszłości. Niestety skazą na tym obrazku jest sytuacja z którą od niedawna się borykam. Otóż kupiłem sobie słuchawki bezprzewodowe (Nad Viso HP 70). Wszystko pięknie poza faktem, że co kilkanaście minut (najczęściej koło 20, czasami mniej czasami więcej) słuchawki nagle zaczynają potwornie "lagować". Nie pomaga wyłączenie i włączenie słuchawek ani bluetooth'a w telefonie. Ratunkiem jest restart telefonu - jak tylko telefon się włączy ani jeden lag nie występuje... do czasu kolejnej "zwiechy" c…
Last reply by Qita, -
- 1 reply
- 660 views
Hejho, otóż mam problem, Jestem dumną posiadaczką telefonu xiaomi redmi note 4, który od kilku dni zwariował - w dosłownym znaczeniu tego słowa. Gdy tylko podłączam się pod sieć WiFi pozostali domownicy mogą zapomnieć o korzystaniu z internetu. To znaczy : ja się połączę z WiFi, a ping internetu automatycznie skacze do 3k (?!), zaraz po odłączeniu mojego telefonu ping spada - był restart telefonu, ponowna aktualizacja systemu w telefonie, nic nie pomogło. Czym to może być spowodowane? Nadmienię, że znalazłam fajną opcję sprawdzania prędkości łącza w telefonie (te cyferki przy zasięgu sieci) i jak włącze lte - to stoją mniej więcej na 0,0kb/s, natomiast …
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam, Mam dziwny problem z smsami. Ten problem pojawia się obecnie tylko z jedną osobą z nikim innym. Problem ten nie występuje nonstop przy każdym smsie, tylko raz na jakiś czas i nie ma na to reguły kiedy i dlaczego. Potrafi to być krótki sms i długi. SMS łączą się i wychodzi jakiś stek bzdur. Posiadam Xiaomi Redmi Note 4, SIM w Plusie na kartę. System ANDROID 7.0 z wersją MIUI 11.0.2 Pytanie czy gdzieś coś w opcjach systemowych jest włączone czy może coś z siecią i głębszych ustawieniach. Wymieniłem kartę SIM ale nie numer w punkcie obsługi. Zrobiłem WIPE telefonu maks 2 mies było dobrze ale problem powrócił. Nie bedę przecież robił co 2 mies WIPE. Używałem …
Last reply by Diveyt, -
- 2 replies
- 502 views
Witam. Na wstępie powiem ,że jestem "wcześniej urodzony" i większość fachowych nazw używanych, jest mi mało znana.Dlatego też proszę jeżeli ktoś będzie chciał udzielić odpowiedzi to proszę podać tak jak dziecku. Mam redmi note 4. co jakiś czas ze względu na słabe wifi potrzebuję się posilić internetem mobilnym i dodatkowo chcę skorzystać z tego internetu w laptopie. W jaki sposób wykonać ustawienia telefonu, aby strumień internetowy był przekazany z telefonu do laptopa. Jeżeli ktoś pokusi się o udzielenie odpowiedzi , będę wdzięczny. Pozdrawiam.
Last reply by zwirzyk, -
- 2 replies
- 547 views
Witam, moj redmi note 4 (juz kilku letni, po przejściach) zaczął mieć kolejny problem... Dwa miesiące temu bateria była wymieniana na nową, nagle od piątku bateria praktycznie nie trzyma. Wystarczy 10 minut pracy na telefonie, a bateria leci w dół. Dzisiaj jechalem w trase i z telefonem było wszystko ok, pracował jedynie google maps, ale pod koniec trasy próbując zejść do głownego menu pojawiał się czarny ekran. Po restarcie telefonu pojawia się komunikat "system laucher isn't responding. Do you want close it?". Widać normalnie tapetę na telefonie oraz górny pasek (godzina, bateria itp.), nie ma za to żadnych ikonek i za każdym razem pojawia się wyżej wymieniony komunikat…
Last reply by knxwledge, -
- 0 replies
- 646 views
Witam, mój Xiaomi Redmi Note 4 ciągle się resetuje do ekranu z mi.com i nie chce się włączyć. Wciskanie przycisku power nic nie daje. Próbowałem wejść w tryb fastboot ale bez skutku, więc nie mam możliwości zmiany softu. Proszę o pomoc.
Last reply by emeles, -
- 1 reply
- 807 views
Witam, 2 tygodnie temu mój telefon najprawdopodobniej upadł. Skutkiem upadku jest niedziałający wyświetlacz - działa dotyk oraz świeci się, lecz na czarno. Co jakiś czas - co kilka włączeń i wyłączeń telefonu ekran zaczyna normalnie działać, jednak po kilkudziestu sekundach znowu staje się czarny. Widziałem już o tym kilka tematów jednakże na innych modelach, a przedstawione metody nie pomagały. Wyświetlacz wymieniłem i dalej to samo. Co może być problemem? Płyta główna?
Last reply by Ricolos, -
- 0 replies
- 545 views
Witam Moim problemem w moim Note 4 jest niby działający poprawnie hotspot, komputer łączy się bez problemu, ale średnio po 10 minutach to połączenie zrywa i muszę co ten okres odblokowywać telefon i wtedy dane pakietowe załączają się z powrotem i zaczyna znowu śmigać. Czy jest jakaś możliwość żeby się tego pozbyć? Szukałem tego po opcjach oszczędzania baterii i w ogóle wszystkich możliwych w Ustawieniach, ale niestety nie było mi dane odnaleźć takiej opcji. Z góry dzięki za pomoc
Last reply by mocarz274, -
- 0 replies
- 501 views
Mam problem z działaniem słuchawek w Redmi Note 4. Po dosłownie trzech sekundach od włożenia słuchawek do gniazda, ikona znika, a słuchawki się rozłączają. Dodam, że kilka godzin wcześniej wszytsko działało jak należy, a słuchawki tylko sobie leżały przed włożeniem. Myślałam że po ponownym włączeniu telefonu problem zniknie, ale nadal wygląda to tak samo.
Last reply by paulinalaba,