Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Ostatnimi czasy moje MI5 robi zdjęcia zbyt zielone. Na początku było wszystko ok z kolorami a teraz mam za dużo zielonego koloru na zdjęciach. 

Zastanawiam się czy to problem sprzętowy czy programowy. Może są jakieś opcje regulacji na poziomie serwisowym ?

Jakieś rady ?

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję za odpowiedź.

Jeżeli myślisz o filtrach w ustawieniach aparatu to już wszystko sprawdzałem i na każdym filtrze za dużo zielonego koloru. Twarze zamiast koloru skóry, mają odcień zielonkawy :(

Chciałbym jeszcze dodać że obie kamery robią zielone fotki :)

Edytowane przez Marre
Opublikowano
10 godzin temu, Nezumi napisał:

Sofcik?

proponujesz zmianę softu ? Też tak sobie myślę że to po jakiejś aktualizacji się zdarzyło, bo dziwne żeby obie kamery przekłamywały kolory. Jeżeli dobrze wyczytałem to MI5 dostanie aktualizacje do MIUI9, może to coś zmieni.

Opublikowano (edytowane)

obecnie mam miui global 8.1   8.1.2.0 (MAAMIDI)

Telefon mam nadal zablokowany, próbowałem już dwa razy odblokować i nic z tego. Dlatego ewentualnie łudzę się jakąś aktualizacją od xiaomi :)

Chciałem odblokować i wrzucic polski soft ale nie odblokowali mi telefonu.

Edytowane przez Marre
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, galakty napisał:

Daj zrzut ekranu z tego softu najlepiej. 

Bardzo proszę, aktualizacji systemu nie ma jak próbuję sprawdzić. 

Screenshot_2017-08-11-21-11-40-886_com.android.settings.png

Edytowane przez Marre
Opublikowano
4 minuty temu, Marre napisał:

Ok, dziękuję za pomoc i wsparcie. Pozdrawiam :)

A jeszcze jedno pytanie, jakie dane stracę ? Kontakty, wiadomości itd...  ?

Przy aktualizacji z pliku global stable żadnych.

P.S. Ci zieloni na zdjęciach to może Marsjanie?

Opublikowano
Przed chwilą, majdan12 napisał:

@Marre

Zmień region na Indie a aktualizacja do najnowszego Global będzie do wyszukania. 

A gdzie sie zmienia region ? :)

1 minutę temu, FromWP napisał:

Przy aktualizacji z pliku global stable żadnych.

P.S. Ci zieloni na zdjęciach to może Marsjanie?

hehe, gwarantuje że to przeważnie ja i moja żona :)

Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał:

Daj zrzut ekranu z tego softu najlepiej. 

nic nie wyszukuje, wpisywalem "region" " ustawienia regionalne" i nic

1 minutę temu, majdan12 napisał:

Wpisz w wyszukiwarkę która jest w ustawieniach. 

Opublikowano
1 minutę temu, Nezumi napisał:

Po prostu ściągnij z en.miui.com i problem z głowy, zmiana regionu nie zawsze działa, a często wiąże się z innymi problemami...

no tak ale ktos powyzej napisal ze wiaze sie to z utrata danych a tego bym nie chciał, chyba ze cos zle rozumiem :)

Opublikowano
1 minutę temu, majdan12 napisał:

@Marre

Settings > Additional settings > Locala > Ustaw Indie.

Ok, znalazłem. Póki co jakaś aktualizacja mi się ściąga. Jak to nie pomoże to zmienie ustawienia na indie. Dzięki za pomoc

Opublikowano
8 minut temu, Marre napisał:

hehe, gwarantuje że to przeważnie ja i moja żona :)

No właśnie, "kobiety są z Marsa". Zmiana reginu nie powoduje utraty danych. Najlepiej odblokuj bl i wgraj przynajmniej global dev, najlepiej fastboot Mifleshem. Dane to nie problem, zrobisz lokalną kopię Miui i co najmniej 90% odzyskasz, na pewno wszystkie istotne. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim problemem, tymczasem zmykam i rozpoczynam weekend :)  Miłego weekendu życzę również Wam wszystkim ! :)

Edytowane przez Marre
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Marre napisał:

no tak ale ktos powyzej napisal ze wiaze sie to z utrata danych a tego bym nie chciał, chyba ze cos zle rozumiem :)

Bzdura, żadnej utraty danych nie ma... Nawet przechodząc na xiaomi.eu nie stracisz danych... Nie zawsze, niekiedy jest to konieczne, ale w większości wypadków nie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No i tak, zaktualizowało mi się do androida 7 i  MIUI 8.2 stabilna, ale ani rusz dalej do MIUI 8.5, ale z tego co wyczytałem dla MI5 będzie dostępny od 25 października. Chociaż muszę przyznać ze telefon znowu odżył, pomimo że wcześniej nie był powolny to teraz śmiga żwawiej :) . 

Screenshot_2017-08-12-08-44-47-741_com.android.settings.png

Ok, znalazłem problem koloru zielonego :) Podzielę się informacją bo może komuś się to przyda w przyszłości.

dodatkowe ustawienia - ułatwienia dostępu - inwersja kolorów musi być off i korekcja kolorów off. Teraz już nie mam zielonych zdjęć :)

Pisze że jest to wersja eksperymentalna i może powodować problemy. Wygląda na to że to było moim problemem :)

kolory.png

Edytowane przez Marre
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...