Marre Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Hej, Ostatnimi czasy moje MI5 robi zdjęcia zbyt zielone. Na początku było wszystko ok z kolorami a teraz mam za dużo zielonego koloru na zdjęciach. Zastanawiam się czy to problem sprzętowy czy programowy. Może są jakieś opcje regulacji na poziomie serwisowym ? Jakieś rady ?
Marre Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź. Jeżeli myślisz o filtrach w ustawieniach aparatu to już wszystko sprawdzałem i na każdym filtrze za dużo zielonego koloru. Twarze zamiast koloru skóry, mają odcień zielonkawy Chciałbym jeszcze dodać że obie kamery robią zielone fotki Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez Marre
Marre Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 10 godzin temu, Nezumi napisał: Sofcik? proponujesz zmianę softu ? Też tak sobie myślę że to po jakiejś aktualizacji się zdarzyło, bo dziwne żeby obie kamery przekłamywały kolory. Jeżeli dobrze wyczytałem to MI5 dostanie aktualizacje do MIUI9, może to coś zmieni.
galakty Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Podaj jaki masz soft obecnie, a jak stary to zaktualizuj do najnowszego. MIUI9 nic nie zmieni bo nie ma czego.
Marre Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) obecnie mam miui global 8.1 8.1.2.0 (MAAMIDI) Telefon mam nadal zablokowany, próbowałem już dwa razy odblokować i nic z tego. Dlatego ewentualnie łudzę się jakąś aktualizacją od xiaomi Chciałem odblokować i wrzucic polski soft ale nie odblokowali mi telefonu. Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez Marre
galakty Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 O panie... W globalu na aktualizację stabilnej to się czeka
Marre Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 ja nie mam możliwości aktualizacji do 8.5 Dlaczego ?
galakty Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Daj zrzut ekranu z tego softu najlepiej.
Marre Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) 57 minut temu, galakty napisał: Daj zrzut ekranu z tego softu najlepiej. Bardzo proszę, aktualizacji systemu nie ma jak próbuję sprawdzić. Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez Marre
galakty Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 I nie masz na nim OTA? Dziwne... Ale to MIUI, tego nie pomalujesz. Proadziłbym zmianę softu na xiaomi.eu, ale stracisz dane.
Nezumi Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Spróbuj sobie wrzucić albo najnowszy stable z en.miui.com/download, albo leć w dev (cotygodniowe aktualizacje).
Marre Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 ale wtenczas muszę mieć odblokowany telefon ?
galakty Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Do globala nie musisz bo wrzucasz nie z TWRP.
Marre Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Ok, dziękuję za pomoc i wsparcie. Pozdrawiam A jeszcze jedno pytanie, jakie dane stracę ? Kontakty, wiadomości itd... ?
majdan12 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 @Marre Zmień region na Indie a aktualizacja do najnowszego Global będzie do wyszukania.
FromWP Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 4 minuty temu, Marre napisał: Ok, dziękuję za pomoc i wsparcie. Pozdrawiam A jeszcze jedno pytanie, jakie dane stracę ? Kontakty, wiadomości itd... ? Przy aktualizacji z pliku global stable żadnych. P.S. Ci zieloni na zdjęciach to może Marsjanie?
Marre Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Przed chwilą, majdan12 napisał: @Marre Zmień region na Indie a aktualizacja do najnowszego Global będzie do wyszukania. A gdzie sie zmienia region ? 1 minutę temu, FromWP napisał: Przy aktualizacji z pliku global stable żadnych. P.S. Ci zieloni na zdjęciach to może Marsjanie? hehe, gwarantuje że to przeważnie ja i moja żona
majdan12 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Przed chwilą, Marre napisał: A gdzie sie zmienia region ? Wpisz w wyszukiwarkę która jest w ustawieniach. Może to uszkodzenie w stylu
Marre Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, galakty napisał: Daj zrzut ekranu z tego softu najlepiej. nic nie wyszukuje, wpisywalem "region" " ustawienia regionalne" i nic 1 minutę temu, majdan12 napisał: Wpisz w wyszukiwarkę która jest w ustawieniach.
Nezumi Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Po prostu ściągnij z en.miui.com i problem z głowy, zmiana regionu nie zawsze działa, a często wiąże się z innymi problemami...
Marre Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 1 minutę temu, Nezumi napisał: Po prostu ściągnij z en.miui.com i problem z głowy, zmiana regionu nie zawsze działa, a często wiąże się z innymi problemami... no tak ale ktos powyzej napisal ze wiaze sie to z utrata danych a tego bym nie chciał, chyba ze cos zle rozumiem
majdan12 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) @Marre Ustawienia > Dodatkowe ustawienia > Region > Ustaw Indie. Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez majdan12
Marre Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: @Marre Settings > Additional settings > Locala > Ustaw Indie. Ok, znalazłem. Póki co jakaś aktualizacja mi się ściąga. Jak to nie pomoże to zmienie ustawienia na indie. Dzięki za pomoc
FromWP Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 8 minut temu, Marre napisał: hehe, gwarantuje że to przeważnie ja i moja żona No właśnie, "kobiety są z Marsa". Zmiana reginu nie powoduje utraty danych. Najlepiej odblokuj bl i wgraj przynajmniej global dev, najlepiej fastboot Mifleshem. Dane to nie problem, zrobisz lokalną kopię Miui i co najmniej 90% odzyskasz, na pewno wszystkie istotne. 1
Marre Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim problemem, tymczasem zmykam i rozpoczynam weekend Miłego weekendu życzę również Wam wszystkim ! Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez Marre 1
Nezumi Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 15 minut temu, Marre napisał: no tak ale ktos powyzej napisal ze wiaze sie to z utrata danych a tego bym nie chciał, chyba ze cos zle rozumiem Bzdura, żadnej utraty danych nie ma... Nawet przechodząc na xiaomi.eu nie stracisz danych... Nie zawsze, niekiedy jest to konieczne, ale w większości wypadków nie. 1
Marre Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) No i tak, zaktualizowało mi się do androida 7 i MIUI 8.2 stabilna, ale ani rusz dalej do MIUI 8.5, ale z tego co wyczytałem dla MI5 będzie dostępny od 25 października. Chociaż muszę przyznać ze telefon znowu odżył, pomimo że wcześniej nie był powolny to teraz śmiga żwawiej . Ok, znalazłem problem koloru zielonego Podzielę się informacją bo może komuś się to przyda w przyszłości. dodatkowe ustawienia - ułatwienia dostępu - inwersja kolorów musi być off i korekcja kolorów off. Teraz już nie mam zielonych zdjęć Pisze że jest to wersja eksperymentalna i może powodować problemy. Wygląda na to że to było moim problemem Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez Marre
Nezumi Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi