Tymcio Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 12 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Czemu strasznie? Fajny sikor. Bardziej chodzi o krzaczki
Tymcio Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) I wszystko cacy śmiga Edytowane 1 Września 2017 przez Tymcio
tomurbanowicz Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 U mnie już po angielsku i jak znajdę czas zrobię po PL
tomasznowak Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Jak wgrałeś angielski? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Opiszę procedurę po południu.
tomasznowak Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Ok. Będę czekać, a jakbyś dał radę dograć Polski język, to już w ogóle jesteś mistrzem, zresztą i bez tego jesteś Edycja :U mnie też już po angielsku wszystko. Czekam na wersję Pl
tomurbanowicz Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Instrukcja podmiany firmware na wersję angielską Cytat "We are not responsible for anything that may happen to your Bip as a result of installing custom FW. You do so at your own risk and take the responsibility upon yourself. " Co potrzebujemy: Firmware w naszym zegarku 0.0.8.74. GadgetBridge - https://github.com/Freeyourgadget/Gadgetbridge Przetłumaczony .fw oraz .res - POBIERZ Procedura: Odinstaluj Mi Fit. Zainstaluj GadgetBridge nadając wszystkie możliwe uprawnienia oraz dostęp do powiadomień. Uruchom GadgetBridge, wyszukaj urządzenie Amazfit BIT i sparuj. Po sparowaniu wyszukaj w telefonie z poziomu menadżera plików plik .fw uprzednio pobrany i klikając na niego skojarz z programem GadgetBridge, a następnie w programie tym zainstaluj. Amazfit po zainstalowaniu FW zrestartuje się. Następnie wyszukaj plik .res i również jak uprzednio wykonaj procedurę. W tym przypadku Amazfit nie zrestartuje się. Rozkoszuj się wersją angielską Źródło: https://www.facebook.com/notes/xiaomi-huami-amazfit-bip-international/guide-to-flash-translated-fw/1938574163072031/ Powrót do oryginału - POBIERZ Edytowane 2 Września 2017 przez tomurbanowicz
Tymcio Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Zrobię Polski jutro jak zdążę Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Ja wracam do oryginału - zapala mi się podświetlanie ni z tego, ni z owego przy wyłączonej opcji ruchu nadgarstka....
tomasznowak Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Ja miałem podobnie. Odłączylem Gadgetbridge, zainstalowałem Mifit - a i tam odznaczyłem włączanie się zegarka ruchem ręki. Teraz wszystko jest po staremu, prócz tego, że angielski jest nadal
tomurbanowicz Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 No, też do tego doszedłem - wł i wył nadgarstek i jest OK.
tomasznowak Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 W tej wersji z językiem angielskim zauważyłem, że jest jedna nowa tarcza zegarka. Da się dograć więcej tarcz, czy tylko można wgrywać nowe (o ile to możliwe) zastępując inne?
tomurbanowicz Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Widziałem, że ktoś zrobił nową tarczę, ale nie wnikałem zbytnio, bo tylko jedna tarcza mi odpowiada - ta, na której jest wszystko. Dla mnie wypas. Nie wiem jeszcze jak zmusić pogodę do EN, bo widziałem na grupie, że niektórzy mieli to przetłumaczone - to był jakiś mostek w Mi Fit do Google Translator.
tomasznowak Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Też tego nie wiem, ale z pogody mało korzystam i tak. Masz na myśli tę pierwszą czy drugą tarczę?
tomurbanowicz Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Oczywiście pierwszą - no, pogody tam nie ma. Edytowane 2 Września 2017 przez tomurbanowicz
Tymcio Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: Oczywiście pierwszą - no, pogody tam nie ma. Mi pogoda i tak nie działa (OnePlus 5) - trzeba mieć telefon Xiaomi xD
tomurbanowicz Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 8 godzin temu, Tymcio napisał: Mi pogoda i tak nie działa (OnePlus 5) - trzeba mieć telefon Xiaomi xD U mnie działa - mam Samsunga
Tymcio Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Hmm, a jaką masz pogodę na telefonie ?
tomurbanowicz Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 9 minut temu, Tymcio napisał: Hmm, a jaką masz pogodę na telefonie ? To jest pogoda z AccuWeather podajże. Mam ustawione ręcznie wyszukane miasto.
tomasznowak Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 U mnie po zainstalowaniu angielskiej wersji Mifit, pogoda jest po angielsku.Jednak wolałbym mieć Mifita w wersji Polskiej z pogodą w języku angielskim , ale nie wiem jak go ustawić.
tomurbanowicz Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 A jaka to wersja jest Mi Fit? Podaj linka. Edycja Zmieniłem język w telefonie na EN I mam już EN pogodę po kolejnej zamianie na PL w fonie
Tymcio Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Ja mam najnowsze mi fit i pogoda w zegarku na OP5 mi nie działa Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Września 2017 przez Tymcio
Tymcio Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: Co to daje?
tomurbanowicz Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) 1 minutę temu, Tymcio napisał: Co to daje? Już tyle razy było wałkowane... Edytowane 4 Września 2017 przez tomurbanowicz
tomurbanowicz Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Mi Fit 3.0.6 pojawił się w chińskim e-sklepie. Posiada on FW 0.0.8.88, ale podobno są problemu z aktualizacją firmware. U mnie przynajmniej z automatu aktualizacja nie poszła, a i średnio uśmiecha mi się zmiana FW którą mam...
tomasznowak Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 A co daje to nowe firmware? Są jakieś ulepszenia?
tomurbanowicz Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 1 godzinę temu, tomasznowak napisał: A co daje to nowe firmware? Są jakieś ulepszenia? Podobno to błąd adminów - w 3.0.6 jest ten sam co w 3.0.5.
tomasznowak Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Acha. Pracujesz nad Polskim wydaniem firmware? Bo jak coś to bym też coś spróbował przetłumaczyć, ale nie wiem jak się za to zabrać. Coś tam poczytałem w internecie, że trzeba mieć do tego odpowiednie narzędzia. Niby angielski mi wystarcza, ale jednak nie ma to jak nasz ojczysty język
Tymcio Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) Polskie tłumaczenie już jest gotowe i dorzucone do githuba twórców tego FW Muszą tylko wygenerować nowy plik fw i res... Wtedy jeszcze ewentualnie poprawię niektóre teksty, które mogą być przydługawe Edytowane 4 Września 2017 przez Tymcio
tomurbanowicz Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Polskie tłumaczenie już jest gotowe i dorzucone do githuba twórców tego FW Muszą tylko wygenerować nowy plik fw i res... Wtedy jeszcze ewentualnie poprawię niektóre teksty, które mogą być przydługawe Można samemu skompilować np../zh-cn2en.py -p -f Mili_chaohu.fw -i zh-cn2pl.txt
Tymcio Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: Można samemu skompilować np. ./zh-cn2en.py -p -f Mili_chaohu.fw -i zh-cn2pl.txt No mi się nie udaje Jakiś błąd składni w zh-cn2en.py mi wywala Tak w ogóle, to cn2pl.txt już dawno jest zrobiony na bazie tego en Tylko teraz trzeba to wszystko ładnie skleić w .fw i res Edytowane 4 Września 2017 przez Tymcio
tomasznowak Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 To poprawiaj i podaj link, bo ja to bym chyba za kilka tygodni nie skompilował oprogramowania z naszym językiem.
Tymcio Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 No ja już zrobiłem tłumaczenie tylko ktoś musi mi to zrobić na .fw i .res, żebym wrzucił na zegarek i sprawdził czy wszystko wszędzie gra
tomasznowak Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Rozumiem. Ja niestety mimo skończonej informatyki jestem słaby w programowaniu Jednak testować mogę to nowe oprogramowanie jak już je skompilujesz
Rekomendowane odpowiedzi