Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba wszyscy juz robią czystki na wersje 16gb.

czuc ze nowy model zbliza się wielkimi krokami, nawet na oficjalnym fanpage Ibuygou napisali:

"Mr Mitu will give you all 3 keywords today : 

1. Mi3s, Mi4, RedMi Note LTE
2. in July
3. either ... or ..."

Opublikowano

Hej!

Jestem nowy na forum. Właśnie zamówiłem telefon Mi3 z tej strony, wszystko przebiegło sprawnie i bezproblemowo. Z zacisniętymi kciukami czekam na przesyłkę.

Opublikowano

Osobiście kupując rzeczy z Chin i zawsze wybierając DHL nie spotkałem się z naliczeniem VATu. Moi znajomi również nie mieli takich nieprzyjemności więc myślę, że w dzisiejszych czasach bardziej opłaca się wybrać DHL jako wysyłkę. Rok temu i wcześniej natomiast bardziej opłacało się brać przesyłki pocztowe - Hong Kong Post, Singapore Post i podobne, a DHL z tego co czytałem był czasami trzepany.

Opublikowano (edytowane)

I jak tam, na razie wszystko przebiega sprawnie? Też zastanawiam się nad kupnem z tej stronki :)

Edytowane przez d4m4in
Opublikowano (edytowane)

Kalkulatora brak, czy tez w pamięci nie da rady odjąć? ~13 dolarów dla 16GB

Edit a dokładniej 11,1$

Edytowane przez Edek
Opublikowano

Nie to że nie umiem obliczyć tylko wolny mobilny internet działa z tapatalkiem ale strony otwierają się w nieskończoność, a co do 11 $ to chyba lepiej dołożyć w sprawdzonym sklepie i mieć potem jako takie wsparcie gwarancyjne

Wysłane z mojego MI 3W

Opublikowano

jesli na  wersje 16GB teraz robią juz upusty ~30$ to myslę ze niebawem i 64GB stanieje MI3, a potem dopiero pokaze sie MI3S/MI4 (pewnie w sierpniu/wrzesniu)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam. Właśnie przed chwilką się zarejestrowałem bo bardzo interesuję mnie zakup Mi3 ewentualnei Mi4.

@mpoplawski ile dałeś za Mi3z przesyłką? W polsce Mi3 kosztuję ponad 1250zł(allegro) dlatego ciekawi mnie czy nie lepiej zamówić z zagranicznego sklepu.

Opublikowano (edytowane)

Drogawo. Sam telefon w przeliczeniu na złotówki to ~880zł(spemall.com), jeśli prawdą jest to co mówisz to transport to prawie 1/2 telefonu

Edit: Ups, to wersja 16Gb, 64Gb pewnie 200zł drożej.

Edytowane przez dixer6
Opublikowano (edytowane)

Właśnie pisałem o wersji 64GB bo taka kupiłem. Na allegro poniżej 1700 nie widzialem

A przesyłka DHL z ibuygou to około 20$

Edytowane przez Rafi
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Tak nawiasem to chciałbym się zapytać przy okazji gdzie znajdę jakiś poradnik zakupowy, wszyscy o tym piszą w różnych topikach a ja nie mogę tego znaleźć więc albo jestem ślepy albo szukam nie tutaj gdzie trzeba :) Sorry, za OFT

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za odpowiedzi. Tak nawiasem to chciałbym się zapytać przy okazji gdzie znajdę jakiś poradnik zakupowy, wszyscy o tym piszą w różnych topikach a ja nie mogę tego znaleźć więc albo jestem ślepy albo szukam nie tutaj gdzie trzeba :) Sorry, za OFT

http://miuipolska.pl/kupno-mi-2-na-ibuygou-com/

Ja kupiłem na spemall i za Mi3 z 16GB zapłaciłem razem z przesyłką (DHL) 980zł. Obyło się bez VAT. Paczka opisana "repaired communication device, price: 27,40$".

Edytowane przez Klapslock
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Zamówiłem niedawno mi3 z tej aukcji, ale mam pewne obawy. Przed wysyłką zapomniałem napisać do sprzedawcy maila żeby wysłał paczkę o obniżonej wartości, jako gift itp. Czy teraz na 100% będę musiał płacić VAT?

Przesyłka expresowa DHLem.

Edytowane przez staasz
Opublikowano

Oczywiście, że nie odbierzesz ;)

Musisz opłacić telefon + VAT + koszty transportu, tj: różne opłaty DHL, które są pobierane za załatwienie wszystkich formalności i dostarczenie paczki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...