Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No moze ale to watpliwe. Przy Mi4c, Mi4s i Mi5c ani razu nie wyszedl. Tylko przy Mi4i i Mi5s wyszedl ale to od razu bylo zapowiedziane ze bedzie. Tutaj na en.miui.com nie ma zadnej informacji.

Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka

Mi4i było pierwszym telefonem na Indie. Już na samej prezentacji było wiadomo, że to telefon z Global. Mi5s natomiast to dziwolong. Chiński model z Globalem nie wiadomo po co i czemu ma służyć. Szczególnie, że przez długi czas oficjalnie z pierwszym i jedynym softem 8.0 (wraz z 5s+).

Wysłane z MI6

Opublikowano
Ogólnie to teraz kupie mi5x albo s7 edge. Tylko te zakrzywione krawedzie mnie wkurzaja
No masz problem. Przeciez jest zwykly s7 to moze kupic zwyklego zamiast edge.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No to kup. Gdyby ten telefon mial snapa 660 to sam bym sie nim zainteresowal. Bylaby to ciekawa i atrakcyjna propozycja. W cenie 280 dollarow snap 625 niestety ale to kompletnie nie oplacalne. Za ten telefon to mozna zaplacic okolo 200 dollarow.

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, tosshi2 napisał:

No to kup. Gdyby ten telefon mial snapa 660 to sam bym sie nim zainteresowal. Bylaby to ciekawa i atrakcyjna propozycja. W cenie 280 dollarow snap 625 niestety ale to kompletnie nie oplacalne. Za ten telefon to mozna zaplacic okolo 200 dollarow.

Potrzebuje coś nowego szybko bo siedze na jakims starym fonie. Tylko własnie nie wiem ile poczekać aby cena była w miarę optymalna tydzień może dwa tyg ?

Opublikowano
24 minuty temu, acidbrain napisał:

Potrzebuje coś nowego szybko bo siedze na jakims starym fonie. Tylko własnie nie wiem ile poczekać aby cena była w miarę optymalna tydzień może dwa tyg ?

Hahahaha. Raczej kilka miesięcy do pół roku.

Opublikowano
Nie wiem o czym tu więcej dyskutować. Wzięli Redmi Note, dołożyli drugie oczko aparatu i cena jak za flagowca. 
Zmian jest więcej ( niestety nie wszystkie na +) ale kompletnie nie uzasadniają wzrostu ceny o tyle.
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, tpawel napisał:
47 minut temu, galakty napisał:
Nie wiem o czym tu więcej dyskutować. Wzięli Redmi Note, dołożyli drugie oczko aparatu i cena jak za flagowca. 

Zmian jest więcej ( niestety nie wszystkie na +) ale kompletnie nie uzasadniają wzrostu ceny o tyle.

Dlatego je pominąłem, a główną zmianą jest aparat. Liczyłem że zrobią średniaka z flagowym aparatem w cenie pośredniej między Redmi a Mi, ale jak Mi5s wychodzi taniej to nie mam pytań.

No i nadal nie wiemy jak ten mi5x robi zdjęcia i filmy, bo może być aparat z mi6, a soft z Redmi i tyle z tego będzie ;) 

Opublikowano
8 minut temu, galakty napisał:

Hahahaha. Raczej kilka miesięcy do pół roku.

Wiesz chodzi mi o to, że może nagle zlecieć 30 $ w tydzień i się już zatrzymać.

Wczoraj rano było 295 dziś jest 275$

Opublikowano

Cóż, Mi5X może się podobać zważywszy na całkiem przyjemne wymiary jak na 5,5'' wyświetlacz, teoretycznie lepszy aparat i standardowo opcja 4/64.
Cena na pewno spadnie i to niedługo, a kto wie, czy nie pojawią się zaraz jakieś ciekawe kody rabatowe.

Mi5s to świetny wybór, ale pod warunkiem, że komuś nie przeszkadza kolor złoty - innego chyba teraz nie dostaniesz.

Opublikowano
Wiesz chodzi mi o to, że może nagle zlecieć 30 $ w tydzień i się już zatrzymać.
Wczoraj rano było 295 dziś jest 275$
Nie no bez przesady nie tydzien czy dwa. Raczej 2 miesiace. Mi5c tez na poczatku kosztowal na ali prawie 300 dollcow ale jak nie bylo zainteresowania cena poleciala w dol. Teraz kosztuje okolo 200 dollcow.

Opublikowano
Na telchina widziałem go za 216$ z kuponem u spemall ,może i to dobra cena a bez kodów https://www.spemall.com/Xiaomi-Mi-5X-xiaomi-mi-x5-Snapdragon-625-Octa-Core-Smartphone-4GB-RAM-64GB-ROM-Fingerprint-ID-FDD-5-5-FHD-MIUI-9-Dual-Camera_g.html

Wysłane z MI 5s Plus mokeedev

216 to jest cena po jakiej sprzedaje xiaomi. Jakim cudem posrednik sprzeda ci w tej cenie, zastanow sie.

Opublikowano
16 minutes ago, tpawel said:

???? Przecież to jeden z większych 5,5 calowcow ostatnio.

Paweł, 155,40 x 75,80 x 7,30 mm - owszem jest wyższy od wielu modeli z tego rozmiaru wyświetlaczem, ale jest cieńszy i  węższy (od Redmi Note 4 a już w ogóle od Note 4G ;) )

Opublikowano
6 minut temu, fieras1 napisał:

Paweł, 155,40 x 75,80 x 7,30 mm - owszem jest wyższy od wielu modeli z tego rozmiaru wyświetlaczem, ale jest cieńszy i  węższy

Zobacz sobie Q6/G6 i wtedy zrozumiesz o czym rozmawiamy z @tpawel 

Opublikowano
Zobacz sobie Q6/G6 i wtedy zrozumiesz o czym rozmawiamy z [mention=6589]tpawel[/mention] 
Te telefony to już skrajny przypadek, tak jak i typowe Chinole jak doogee mix. 155 mm to spokojnie pół cm za dużo, z resztą wystarczy popatrzeć na autostradę pod ekranem. Przegonili nawet ceglaste xperie
Opublikowano

Dla mnie liczy się głównie wrażenie z tego, jak telefon trzyma się w dłoni. W tym wypadku zapowiada się dość przyjemnie jak na tej wielkości urządzenie.
Natomiast zgodze się, że wysokość jest z lekka... przesadzona, bo już Redmi Note 4G przy 154 mm jest spory i ma się wrażenie trzymania kija w kieszeni.
Redmi Note 4 jest na tym polu zdecydowanie faworytem (tak nie mogę się jeszcze zdecydować).

Opublikowano

Mi5s plus ma Wymiary (wys. x szer. x grub.)
154,60 x 77,70 x 7,95 mm ale ma 5.7

Redmi note 4 Wymiary (wys. x szer. x grub.)
151,00 x 76,00 x 8,45 mm / redmi note 3 pro Wymiary (wys. x szer. x grub.)
150,00 x 76,00 x 8,65 mm ,więc różnica mala

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał:

W sumie warto, 630 to 630, zawsze nieco więcej taktowania.

Tyle, że RN5 będzie mieć raczej dobre wsparcie, a MI5X już raczej nie

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał:

Ale ja pisałem o RN5. Mi5x to kicha totalna dla nas.

RN5 ma być chyba w dwóch wersjach; 630 i 660. Oby miał QC3.0:-(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...