Vergiliusz Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 Witam, czy ktoś spotkał się może z czymś takim że dla urządzeń z czytnikiem linii papilarnych nie chce działać aplikacja mBank na stockowym ROMie? Dokładnie chodzi mi o urządzenie Redmi 4 Pro i apkę mBank. Kiedy sama apka wykryje że telefon obsługuje czytnik linii, pyta czy chcemy by odblokowanie było za pomocą PIN czy za pomocą palucha. Kiedy w tym przypadku ja, wybieram palucha, to po komunikacie by go przyłożyć do czytnika pojawia się komunikat kolejny ale tym razem z błędem odczytu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 Ja miałem podobny problem. Po włączeniu apki i zatwierdzeniu, że chcę używać odcisku palca pytanie pojawiało się w nieskończoność. Kliknąłem NIE i później wszedłem w ustawienia i tam ustawiłem odcisk. Działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 49 minut temu, rock'n'rolla napisał: później wszedłem w ustawienia i tam ustawiłem odcisk. Działa. A pamiętasz gdzie to było w ustawieniach? Nie mogę opcji dodania odciku znaleźć, a przy pierwszej konfiguracji pominąłem. U mnie jak działało, to po pierwszym błędnym dotknięciu już prawidłowego nie przyjmowało, tylko pin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 (edited) @FromWP Klikasz trzy kreski w lewym górnym rogu, potem zębatkę w prawym górnym rogu. Zjeżdżasz w dół i masz "logowanie odciskiem palca" . Edited June 29, 2017 by rock'n'rolla 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 11 minut temu, rock'n'rolla napisał: Zjeżdżasz w dół i masz "logowanie odciskiem palca" . Dzięki, niestety tym razem aplikacja nie widzi że tel ma czytnik linii. Nie mam tego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted June 29, 2017 Author Share Posted June 29, 2017 @FromWP @rock'n'rolla U mnie też teraz nie widzi czytnika linii. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 1 minutę temu, Vergiliusz napisał: @FromWP @rock'n'rolla U mnie też teraz nie widzi czytnika linii. Raz widzi, raz nie widzi. Jak zobaczy przy pierwszym uruchomieniu to potem już widzi. Podobnie z iKO, przestałem się tym przejmować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted June 29, 2017 Author Share Posted June 29, 2017 4 minuty temu, FromWP napisał: Raz widzi, raz nie widzi. Jak zobaczy przy pierwszym uruchomieniu to potem już widzi. Podobnie z iKO, przestałem się tym przejmować. U mnie widziało za pierwszym uruchomieniem ale jak się nie udało dodać skanu palca to już się nie pojawia. Teraz na Redmi 4 Pro na Globalu nie mam roota więc zabezpieczenia aplikacji nie powinny na to wpływać. Dobra tam, nie jest to niezbędne do życia żeby się martwić 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 1 minutę temu, Vergiliusz napisał: Dobra tam, nie jest to niezbędne do życia żeby się martwić Jak postawisz od nowa system, albo zrobisz lokalną kopię zapasową, to i tak od nowa będziesz musiał konfigurować aplikację mBanku. Wtedy może zobaczy, z rootem to akurat chyba nie ma nic wspólnego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 Działa bez problemu - zapytało , zgodziłem i jest OK . RN4 I Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 U mnie ten problem wystąpił po aktualizacji aplikacji. Może poprawią to przy następnej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woolfer Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 Odświeżam temat. Ostatnio BZWBK wprowadził możliwość logowania odciskiem palca. Jednak po zaznaczeniu opcji "Odcisk palca" gdy prosi o potwierdzenie odcisku to mimo, że rozpoznało to jednak wyskakuje błąd: "Nie udało się aktywować logowania odciskiem palca" Miui 9 by xiaomi.eu 7.10.26 Dev Redmi 4 Pro Mam 2 odciski palca. Oba rozpoznaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 Kontaktuj się ze swoim bankiem i działem odpowiedzialnym za apkę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted February 14, 2018 Author Share Posted February 14, 2018 Dnia 29.06.2017 o 16:24, FromWP napisał: Jak postawisz od nowa system, albo zrobisz lokalną kopię zapasową, to i tak od nowa będziesz musiał konfigurować aplikację mBanku. Wtedy może zobaczy, z rootem to akurat chyba nie ma nic wspólnego. Wrócę z pytaniem, czy działa u Ciebie w końcu odcisk palca w palikacji mBank? U mnie nie chce niezależnie od wersji aktualizacji ROM i samej aplikacji mBank. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 @Vergiliusz Tak w mbanku czytnik działa bez problemu. Ostatnio dwa razy zmieniałem rom z dev na stable i spowrotem dev, od nowa konfigurowałem i za każdym razem działa. Za to w iko nie działa. Kiedyś raz udało mi się uruchomić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted February 14, 2018 Author Share Posted February 14, 2018 @FromWPa masz roota albo Magisk? U mnie z rootem czy bez po prostu nie działa to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 @Vergiliusz Nie mam roota, ale działa niezależnie czy bl odblokowany i safetynet nie ma znaczenia. Ostatnio w ustawieniach odcisku w systemie pokazał mi się jakiś certyfikat odcisku z opcją aktualizacji, ale po kliknięciu wyświetliło że aktualny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 Na Mi6 z global działa bardzo dobrze.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted February 15, 2018 Author Share Posted February 15, 2018 No niestety, ja mam nadal z tym problem. Tak jest odkąd mam Redmi 4 Prime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzbuj Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 Ja otrzymałem z mBanku taką odpowiedź: Dzień dobry, przykro mi, ale w chwili obecnej nie możemy zagwarantować całkowitej kompatybilności funkcji logowania odciskiem palca z telefonami Xiaomi. Analizujemy przyczyny trudności. Udostępnimy te opcję, kiedy tylko będzie to możliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts