NotExist Opublikowano 30 Maja 2014 Opublikowano 30 Maja 2014 Witam mam pytanie odnośnie kolejnego stable romu kiedy się pojawi czy coś wiadomo ? Talkowane z mojego Redmi
NotExist Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Opublikowano 30 Maja 2014 A na miuipolska ile trzeba będzie poczekać ? Talkowane z mojego Redmi
NotExist Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Opublikowano 30 Maja 2014 (edytowane) Ok dzięki wielkie jak pisałem post na stronie było jeszcze 13 Talkowane z mojego Redmi No i zainstalowałem Stable 15 teraz czas na testy Talkowane z mojego Redmi Talkowane z mojego Redmi Edytowane 30 Maja 2014 przez NotExist
NotExist Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Opublikowano 31 Maja 2014 Zauważyłem pierwszy problem z tym stable, mianowicie apka od muzyki uruchamia się sama, nie uruchamia muzyki ale wrzuca na belkę ikonę odtwarzania Talkowane z mojego Redmi
szamanek Opublikowano 31 Maja 2014 Opublikowano 31 Maja 2014 Mi póki co jeszcze nic takiego się nie stało. Ale.. Po restarcie cały czas wyskakuje, powiadomienie z Monitora Danych, aby ustawić limity, chociaż są.. Dwa, powiadomienie o zakończeniu rozmowy (czas, koszt itd.) nie jest w stylu Miui jak dawniej tylko w stylu Holo.
Numb Opublikowano 31 Maja 2014 Opublikowano 31 Maja 2014 Ja instalowałem całkiem czysty, choć Kopię MIUI z Ultimate przywróciłem, to wszystko ok, poza tym, że mam zaokrąglone rogi, których nie mogę wyłączyć, i nie działa mi Engineer Mode MTK :c
mgcompany Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Ale.. Po restarcie cały czas wyskakuje, powiadomienie z Monitora Danych, aby ustawić limity, chociaż są.. Dwa, powiadomienie o zakończeniu rozmowy (czas, koszt itd.) nie jest w stylu Miui jak dawniej tylko w stylu Holo. U mnie tak samo, pokazuje się powiadomienie z Monitora Danych, także przy wykorzystaniu kilku MB z pakietu też kwiczy, mimo ustawionego limitu na 10GB. SMSy z kosztami połączenia tak samo. W dodatku mam cały czas info o podłączonym nośniku USB na pasku powiadomień (znika po podłączeniu zewnętrznej pamięci przez hosta USB). Zaokrąglone rogi wyłączają się bez problemu, ale Engineer Mode MTK nie działa. Update romu z początku marca.
NotExist Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2014 Ja nie mam problemu z monitorem danych a żadnego limitu nie ustawiłem co do podłączenia USB często temat poruszany , wystarczy przytrzymać i kliknąć żeby nie pokazywało na pasku z tego co pamiętam to jedyny sposób na wyłączenie Talkowane z mojego Redmi
Graffy Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Pisałem już w innym poście, ja mam uciętą klawiaturę od PIN-u. Zainstalowałem jeszcze raz i zrobiłem format cache i dalvik. Nie pomogło. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez Graffy
klimu Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 A spróbuj wczytać inny theme i wrócić do obecnego. Ja też na początku miałem dolne klawisze ucięte ale jakoś wczoraj po obejrzeniu kilku themów klawiatura przy wprowadzaniu pinu zaczęła być wyświetlana poprawnie.
Graffy Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Poprzełączałem się między kilkoma themami,resetowałem telefon i wróciłem do tego co używam - default ze zmienionymi tapetami i ikonami. Niestety nie pomogło
herrek Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Potwierdzam słowa DrDee - "nie działa mi Engineer Mode MTK"
NotExist Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2014 Kolejny znaleziony błąd, gdy włączymy 10 minutową drzemkę gdy budzik dzwonił , a w czasie tych 10 minut ktoś do nas zadzwoni to po zakończeniu rozmowy włącza się sygnał budzika i nijak nie idzie go wyłączyć, dopiero pomaga restart, czy może ktoś sprawdzić czy ma taki sam problem ? Talkowane z mojego Redmi
Re4ctioN Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Kolejny znaleziony błąd, gdy włączymy 10 minutową drzemkę gdy budzik dzwonił , a w czasie tych 10 minut ktoś do nas zadzwoni to po zakończeniu rozmowy włącza się sygnał budzika i nijak nie idzie go wyłączyć, dopiero pomaga restart, czy może ktoś sprawdzić czy ma taki sam problem ? Talkowane z mojego Redmi Potwierdzam.
Numb Opublikowano 4 Czerwca 2014 Opublikowano 4 Czerwca 2014 NotExist możesz zgłosić to na http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13490 , najlepiej wg szablonu. Nie chcę przywłaszczać cudzych błędów
goromadska Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Kolejny znaleziony błąd, gdy włączymy 10 minutową drzemkę gdy budzik dzwonił , a w czasie tych 10 minut ktoś do nas zadzwoni to po zakończeniu rozmowy włącza się sygnał budzika i nijak nie idzie go wyłączyć, dopiero pomaga restart, czy może ktoś sprawdzić czy ma taki sam problem ? Talkowane z mojego Redmi Błąd występuje nawet po dłuższym czasie. Bardzo denerwujące. Da się wyłączyć poprzez usunięcie zegara z oczekujących procesów ukrytych pod "domkiem". goromadska z redrice/hongmi
sliwkazb Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Witam. U mnie też występuje bug z alarmem. Rozwiazalem go instalujac z play store aplikacje z alarmem, którą używam zamiast stockowej aplikacji.
NotExist Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2014 Jak będę miał dostęp do komputera to wyśle Buga na en.xiaomi.com póki co szukam ich więcej, jest jeszcze kolejny z clientami torrent. Pozdrawiam ,szukajcie więcej bugów i piszcie tutaj w końcu może uda się całą listę ułożyć a także proszę o dodanie dopisku "bugi" do tematu. Talkowane z mojego Redmi
Acid Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Nieee.... nie en.miui.com.. tam nie czytają niczego. Przecież chinole nie rozumieją angielskiego. Zgłoś o ile masz dostęp na miui.com tam na forum jest sekcja Bugs (po przetłumaczeniu). I tam cały czas ktoś jest i nadaje sprawom priorytety. Tak zgłosiliśmy szumy w nagrywaniu: http://www.miui.com/thread-1788479-1-1.html
Numb Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Nie zgodzę się, że nie czytają, bo mamy teraz klasyfikację bugów zrobioną przez AndroidFuchsa i pośrednik między nami a devami, Meredith, przekazuje im najpoważniejsze błędy, dostajemy często odzew gdy nie potrafią odtworzyć danego buga itp.
Numb Opublikowano 8 Czerwca 2014 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Czy ktoś jeszcze ma to dziwne czarne tło pod ikonami w Sklepie Play w wersji 4.8.20?
NotExist Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2014 Tak ja też ale wygląda to na aktualizacje samego google play Talkowane z mojego Redmi
szamanek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Panowie mam banalny problem.. Wiem, że gdzieś było na forum ale nie mogę tego znaleźć. Zrobiłem wipe, zainstalowałem wszystko na nowo i nie mogę pozbyć się powiadomienia "Nośnik USB Podłączony". :/ https://drive.google.com/file/d/0B37tIkL0hqYpTlJnYlk4SVJULWs/edit?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B37tIkL0hqYpdkpfSHIxbVNBZnM/edit?usp=sharing Opcja powiadomienia jest nieaktywna..
Numb Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 No ten sposób nie działa, choć jest inny. Trzeba w Ustawienia->Pamięc odłączyć i podłączyć Kartę SD, trzeba tak co każdy restart.
szamanek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Hmm, no zawsze coś, aczkolwiek przed zrobieniem wipe nie pokazywało mi tego co restart. Ale nie pamiętam jak to kiedyś zrobiłem.
Numb Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Kiedyś właśnie była opcja wyłączenia powiadomień systemowych, w 15 jest wyłączone jak sam pokazałeś
goromadska Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Czy ktoś jeszcze ma to dziwne czarne tło pod ikonami w Sklepie Play w wersji 4.8.20? Tak, myślałem że to jakieś glitche graficzne, potem że to google zmieniło rodzaj ikon i u większości zostały stare (mniejsze, a skrypt dorabia czarne wypełnienie). Potem myślałem że to wina motywów. Ostatecznie jak widać jest to problem romu.
szamanek Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Raczej nie romu. U mnie już jest wszystko okej. Edytowane 10 Czerwca 2014 przez szamanek
Rekomendowane odpowiedzi