Tymcio Posted May 20, 2017 Share Posted May 20, 2017 (edited) Telefon ten nie posiada złącza jack, ale ma przejściówkę. Jednak ja to zwykle bywa - przejściówki lubią się psuć i gubić. Ktoś już myślał o jakichś słuchawkach na USB-C? Może te od LeEco? Najlepiej jakbyście widzieli gdzieś nauszne Warto też dodać, że Xiaomi zaprezentowało niedawno własne dokanałówki, ale do najtańszych nie należą - https://gizchina.com.pl/2017/05/19/xiaomi-nowe-sluchawki-usb-c/ Edited May 29, 2017 by Tymcio Link to comment Share on other sites More sharing options...
L0R3nz Posted May 28, 2017 Share Posted May 28, 2017 Te o których tu piszesz są drogie bo wygląda na to ze maja aktywne tłumienie szumu otoczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaubpl Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 Telefon ten nie posiada USB-C, ale ma przejściówkę. Jednak ja to zwykle bywa - przejściówki lubią się psuć i gubić. Ktoś już myślał o jakichś słuchawkach na USB-C? Może te od LeEco? Najlepiej jakbyście widzieli gdzieś nauszne Warto też dodać, że Xiaomi zaprezentowało niedawno własne dokanałówki, ale do najtańszych nie należą - https://gizchina.com.pl/2017/05/19/xiaomi-nowe-sluchawki-usb-c/Telefon posiada USB typu CWysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted May 29, 2017 Author Share Posted May 29, 2017 2 godziny temu, michaubpl napisał: Telefon posiada USB typu C Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka tak, mistype ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shamoth Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 W ogóle gdzieś w Polsce można nabyć taki adapter/przejściówkę, najlepiej jakąś pancerniejszą w oplocie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmbl80 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Zamówiłem: https://www.aliexpress.com/item/FANBIYA-Super-Bass-Type-c-Earphone-with-Mic-Music-Handsfree-in-ear-Type-c-Earbuds-Noise/32809001102.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.mk6oMD Dam znać jak dojdą. Podobno działają z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Jakis update w temacie? Jak sobie radzicie? Słuchawki BT czy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPrime Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Ja kupiłem słuchawki BT jakimi są JBL T450. Szkoda tylko, że equalizer w MIUI ich nie wykrywa, więc nie można ich ustawić ALE i tak grają jak należy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 A coś dousznego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalgk Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Ja zamówiłem wynalazek xiaomi o przydługiej nieco nazwie: "Xiaomi Wireless Bluetooth 4.1 Music Sport Earbuds". Na razie czekam na przesyłkę. Zakup mi6 był dobrym bodźcem do zakupu słuchawek bluetooth. Myślałem o takich od dłuższego czasu, gdyż plączące się kabelki nie wiedzieć czemu mocno mnie irytują - nawet pomimo tego, że słuchawek używam w zasadzie tylko w samolocie, tj. kilka razy w roku. Będę musiał przyzwyczaić się do ponoć nie najlepszych niskich tonów i konieczności ładowania słuchawek - ale wszystko okaże się jak otrzymam paczkę. Jeśli się nie sprawdzą, to zapewne skuszę się na słuchawki USB-C od xiaomi. Cena jest nieco wysoka, ale redukcja szumów może być ciekawa... Może przydać się na płaczące dzieci w samolocie Na razie używam pistonów v3 z przypiętą stale przejściówką (słuchawek dousznych używam tylko i wyłącznie z telefonem, więc nie ma potrzeby odpinania jej), ale po pierwsze: to kwestia czasu, jak zgubię przejściówkę, a po drugie, oddaję je żonie razem ze starym mi5s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Te słuchawki na usb-c to koszt 53$ Troche przeginka.. jakieś inne słuchawki na usb-c ktoś zlokalizował? Z drugiej strony. Takie słuchawki są w sumie bez sensu bo nie podłączymy ich nigdzie indziej... BT będzie tutaj lepszym rozwiazaniem zwłaszcza, że i tak mam je non stop włączone w telefonie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 20 minut temu, Gravis napisał: Te słuchawki na usb-c to koszt 53$ Troche przeginka.. jakieś inne słuchawki na usb-c ktoś zlokalizował? Z drugiej strony. Takie słuchawki są w sumie bez sensu bo nie podłączymy ich nigdzie indziej... BT będzie tutaj lepszym rozwiazaniem zwłaszcza, że i tak mam je non stop włączone w telefonie.. Kup sobie kilka przejściówek lepszej jakości i tyle. Głupotą jest kupno specjalnych słuchawek pod USB-C dla tego telefonu... Zmienisz potem na inną markę, która ma jacka bo nie leci głupią modą Apple i co? Albo pod PC podłączysz? Albo pod MP4? Samochód? Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 W tym rzecz. Dlatego zastasnawiam się nad słuchawkami BT od Xiaomi. Mam urbanfuny i denerwuje mnie lekko ich kabel, który się zawija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Dnia 2.09.2017 o 22:04, Gravis napisał: się nad słuchawkami BT od Xiaomi Czytalem kilka recenzji i jakoscia muzyki to one nie powalaja niestety... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 No to zamawiam przejściówkę drugą zapasową co kabel to kabel - z internetem to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmbl80 Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Mam te słuchawki FANBIYA, które wrzucałem wyżej. Przyszły w 13 dni. Jest całkiem ok, chociaż bas mógłby być lepszy. Za tą cene warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricki Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Można jakiś link do dobrej jakości przyjsciowki jack to usb c? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 (edited) Ja po przeglądnięciu ali zamówiłem stąd: https://www.aliexpress.com/item/USB-Type-C-to-3-5mm-Earphone-Headphone-Cable-Adapter-USB-C-to-3-5mm-Jack/32815262868.html jeszcze nie dotarła. Edited September 9, 2017 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmbl80 Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Ta co jest w zestawie jest przeciez ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalgk Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Dostałem wreszcie paczkę ze słuchawkami, więc od razu przetestowałem je na urlopie. No cóż - szału nie ma. Bateria, ładowanie - wszystko w jak najlepszym porządku. Parują się bez problemu. Jakość dźwięku - tu jest gorzej. Bas niestety właściwie nie istnieje. Tła też prawie nie słychać. Pomaga leciutkie dociśnięcie ich do uszu - ale przecież nie da się chodzić cały czas z rękami na słuchawkach. Myślę jednak, że to może też być problem z moimi uszami - wszystkie pałąki niezbyt dobrze na nich leżą, nie lubię też zbytnio słuchawek dokanałowych - szybko zaczynają mnie od nich boleć uszy, i lubią wypadać (chociaż z pistonami akurat tego problemu nie miałem). Jedyną opcją jest zatem przymierzyć je przed kupnem - co w przypadku xiaomi często bywa po prostu niemożliwe... Pewnie u wielu osób z innymi uszami (mniejszymi :P) te problemy nie wystąpią. U mnie po prostu po założeniu pałąków leżą w uszach zbyt płytko. Ostatecznie zamówiłem słuchawki nauszne August EP650 (promocja była :P). Mimo to te słuchawki od Xiaomi zamierzam sobie zostawić. Pomimo wymienionych wad mają też sporo zalet. Są ładne, bateria trzyma całkiem nieźle, parują się błyskawicznie - od razu po włączeniu. Są też niewielkie, więc łatwo je ze sobą zabrać. Do obejrzenia filmu w pociągu, posłuchania muzyki w drodze do pracy nadają się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 Dnia 9.09.2017 o 10:42, Gravis napisał: Ja po przeglądnięciu ali zamówiłem stąd Mam tę przejściówkę. Działa jak powinna, jakość wykonania bardzo dobra. Kupiłem kolejne dwie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Sorki za odkop ale męczy mnie pytanie. Działa mikrofon przez przejściówkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszek92 Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 46 minut temu, fps napisał: Sorki za odkop ale męczy mnie pytanie. Działa mikrofon przez przejściówkę? Działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 https://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_636900.html?wid=21 te zamówiłem, ale jeszcze w chinach^^ jako dodatek do moich panasonic'ów BT, na zimę albo do metra:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
innyreader Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 (edited) 6 godzin temu, fps napisał: Sorki za odkop ale męczy mnie pytanie. Działa mikrofon przez przejściówkę? U mnie ta sama przejściówka, plus kupiłem z opcją ładowania, sterowanie z mikrofonem (w sumie 3 sztuki) działa tylko z jednej strony. Dodatkowo nie wchodzi do końca wtyczka, lekko poruszona przestaje kontaktować sterowanie i mikrofon. Zgłaszałem problem w sklepie, ale mnie zbyli że one tylko do dźwięku służą. Edited October 23, 2017 by innyreader Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Gdyby ktoś znał przejściówkę, która obsługuje przyciski sterowania na słuchawkach to prosiłbym o link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Ta z zestawu nie obsługuje? Czy może myślimy o innych przyciskach? Bo mi odbieranie połączeń, głośność, pauza, start i przełączanie utworów działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom3k Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Potwierdzam, u mnie też przyciski działają na przejściówce która była w pudełku z telefonem. Wysłane z MI 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Na tej z telefonem działają - pytanie na jakiej innej też zadziałają? Bo kupiłem jedną i nie działa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 A jeśli chodzi o czyjeś wcześniejsze pytanie odnośnie mikrofonu przez przejściówkę to szukajcie z 4pinowym Jackiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalgk Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 I kolejne słuchawki po testach. LeEco, zamówione stąd https://pl.aliexpress.com/item/Original-Letv-LeEco-CDLA-Earphone-Type-C-Plug-HiFi-Chip-inbedded-Continual-Digital-Lossless-Audio-Gold/32801753124.html Nie wiem, czy są oryginalne - wyglądają bardzo "tanio", jakość wykonania słabiutka. W uszach leżą niezbyt pewnie, mi często wypadają. Jakość dźwięku jest ok - dopóki używam ich w domu. "Na mieście" wszystkie dźwięki z zewnątrz przebijają się przez nie bez problemu, więc muzyka jest ledwie słyszalna, z zerowym basem. Podobnie w samolocie. No i największy dla mnie problem - jeśli rozmawiam przez telefon, to w 90% przypadków używam do tego słuchawek... Te się do tego nie nadają. Nie wiem, czy problem leży po stronie słuchawek, niezgodności, czy softu (xiaomi.eu 7.10.19), ale przy próbie połączenia słychać trzaski, piski, i inne dziwne dźwięki, które uniemożliwiają zrozumienie rozmówcy. Jako bonus - wtyczka jest szeroka, i nie da się jej podłączyć do telefonu z założonym case. Musiałem spiłować jej brzegi o ok. 1-2 mm z każdej strony, teraz się mieści. Może to kwestia oryginalności, może moich uszu (o czym wspominałem wcześniej), ale moje doświadczenia z nimi są wyłącznie negatywne. Myślę, że zamiast kupować coraz to i nowe słuchawki, powinienem raczej zbierać na operację plastyczną uszu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 @up Powinieneś zbierać na słuchawki zamknięte BT z aktywną redukcją szumu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalgk Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 1 godzinę temu, Soplus napisał: @up Powinieneś zbierać na słuchawki zamknięte BT z aktywną redukcją szumu. Obecnie moimi podstawowymi słuchawkami są nauszne August EP650 - sprawdzają się świetnie - bas jest trochę przesadzony, ale do zbicia equalizerem. Chciałem dokupić jakieś "pchełki", które mógłbym wrzucić do torby i używać np. w autobusie w drodze do pracy, bo augusty zajmują jednak sporo miejsca. Ostatnio doszły do mnie VJJB K4s, używam z przejściówką. I te słuchawki są rewelacyjne! Lekkie, wygodne, i wyglądają naprawdę bardzo ładnie. Tłumienie otoczenia jest bardzo dobre, dźwięk jest czysty, nie brakuje żadnych tonów. Polecam w 100%. Kosztują kilkanaście dolarów, a wykonanie i jakość dźwięku jest porównywalna do o wiele droższych modeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 dzisiaj przyszły: https://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_636900.html?wid=21 redukcja szumu otoczenia faktycznie działa, jakoś dźwięku dobra, cena wysoka( ja rzecz jasna kupiłem" na promocji") z jednej rzeczy zadowolony nie jestem- słuchawki nie są obsługiwane przez mi sound na mi6, cholera wie dlaczego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Dnia 1.12.2017 o 10:49, Kudlaty3 napisał: @tekjow jakieś porównanie? Np do Xiaomi Iron Hybrid V3. Zamówiłem je wczoraj, jestem ciekaw jakości dźwięku. Jeśli jakość dźwięku dorównuje do wyżej wymienionych to cena nie jest zbyt wysoka (szczególnie, że ciągle są na nie promocje). Samo ANC podnosi mocno cenę. niestety, ale nie mam jak porównać, nie mam innych, przyzwoitych słuchawek, ale nie sądzę żebyś był rozczarowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts