Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, konar napisał:

Wczoraj przyszedł do mnie mi6 i jedna rzecz mnie niepokoi, a mianowicie odstawanie tylnej obudowy na całej długości u góry telefonu. Pod naciskiem wyraźnie czuć i widać jak panel się dociska. Na dole i po bokach wszystko jest jak należy. 

Ktoś z posiadaczy ma podobny problem czy to mi trafił się felerny egzemplarz? Telefon zakupiłem ze sklepu Gearbest i nie wiem teraz co z tym fantem robić. Odsyłać do Chin, płacić za przesyłkę i czekać pewnie z 2 miesiące jak nie więcej, średnio mi się uśmiecha. 

Czy takie odstawanie nie wpłynie negatywnie na trwałość telefonu i zwiększy ryzyko uszkodzenia podzespołów? Już pal licho z kurzem, gorzej jak podczas użytkowania np. w deszczu dostanie się woda, czy po jakimś czasie będzie tam się zbierała wilgoć...

Telefon planuję i tak nosić w etui (więc wizualnie nie powinno byc problemu), ale mimo wszystko nie tego oczekiwałem od telefonu za taką cenę...

Może jakaś sugestia czym to ew. uszczelnić :D ?

Niżej zdjęcia jak to wygląda.

DSCF4556.JPG

DSCF4577.JPG

DSCF4584.JPG

DSCF4676ss.JPG

Wyślij im zdjęcia, niech oddadzą Ci część kasy a telefon zrobisz sobie w PL, taniej CI to wyjdzie i zdecydowanie szybciej.

Opublikowano

@Slawek189 zapewne tak zrobię. Jak pisałem wcześniej średnio mi na rękę wysyłać telefon do Chin i czekać na jego powrót, zwłaszcza iż telefon był kupiony jako prezent (nie dla mnie) i to dość spóźniony. 

Szkoda tylko, że telefon nowy, a już trzeba będzie w niego ingerować. Dali ciała z tym klejem na całej linii... jest dokładnie tak jak Acid piszę. Nawet obejrzałem teraz filmik Jerrego jak rozkręca mi6 i rzeczywiście obudowa trzyma się na samym kleju! Na koniec montuję z powrotem obudowę na przezroczystą taśmę dwustronną. Co ciekawe na wcześniejszym filmiku, gdzie robi słynny bend test, zauważyłem, że jego obudowa też odstaje u góry przy aparacie (jeszcze przez właściwym katowaniem :-D)

Zdjęcia które zamieściłem, zrobiłem w czasie dnia gdzie była przysłowiowa lampa na zewnątrz. Na początku zaraz po wyjęciu telefonu z pudełka, jak był jeszcze zimny nie zauważyłem nic podejrzanego. Dopiero jak zacząłem się bawić, robić zdjęcia na zewnątrz to obudowa całkiem solidnie się nagrzała i wyszło szydło z worka. Już dzisiaj gdy telefon się ochłodził, obudowa znowu jakby lepiej przylegała - wciąż lekko odstaje, ale jakby mniej. 

Dzięki Panowie za rady! Będę  coś działać, ale już żałuję, że z różnych powodów nie dokonałem płatności przez PayPala, tylko zwykłą kartę walutową. Mam nadzieję, że gearbest zachowa się w porządku i nie będzie zgrywać głupa. 

Opublikowano

Po wczorajszej aktualizacji miui polska pojawiła mi się w górnej belce ikona blokady ekranu (klodeczka ze strzalką wokół) dziwne bo blokada nie jest włączona a ikona widnieje .włączenie i wyłączenie blokady też nic nie daje

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam wszystkich,  telefon zakupilem w polsce,  ogolnie wszystko fajnje,  ale aparat stosunkowo slaby,  a kamera to dramat,  slow motion jest straszne i w ogole nie ma opcji przyspieszania i zwalniania lub laczenia normalnej predkosci z spowolnieniem, jak np w samsungach,  ktos wie czy jest jakas apka do tego? 

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj na weselu nakręciłem testowo kilka minut filmu, nie jest wcale źle, materiał zostanie dołączony do tego co robił kamerun :) Zero szumu, 30fpsów pomimo braku światła. Jakoś nie mam na co narzekać. Aparat jakoś też mi się sprawuje :)

Edytowane przez sp4ubw
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Gani napisał:

Witam wszystkich,  telefon zakupilem w polsce,  ogolnie wszystko fajnje,  ale aparat stosunkowo slaby,  a kamera to dramat,  slow motion jest straszne i w ogole nie ma opcji przyspieszania i zwalniania lub laczenia normalnej predkosci z spowolnieniem, jak np w samsungach,  ktos wie czy jest jakas apka do tego? 

Wersja miui?

Spróbuj może open camera z GP 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Snajper napisał:

Wersja miui?

Spróbuj może open camera z GP                                        wersja miui global8.2   a i czy open camera ogarnia slow motion czy to tylko do zdjec glownie,  bo foty robi mi 6 nawet do zaakceptowania,  ale slow motion padaka pomijajac jakosc to jeszcze brak mozliwosci i opcji jak w samungu czy Huawei 

Edytowane przez Gani
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, kubau2 napisał:

@Jackolote

i jak, doszedł już może telefon?

Tak, zamówiłem 30 czerwca, doszedł 14 lipca czyli dokładnie 2 tygodnie od momentu zaksięgowania wpłaty. Wszystko jak najbardziej ok. Telefon w żaden sposób nieuszkodzony, miodzio :) Oczywiście bez VAT. Także mogę śmiało TomTop polecić. Należy tylko pamiętać, żeby napisać im w wiadomości "Please help me choose shipping method to avoid customs" czy coś w tym stylu.

Edytowane przez Jackolote
Opublikowano

Witam ponownie,  mam pytanie czy opogramowanie miui global8.2 rozni sie od eu?  Ktory lepszy?  W eu sa jakies dodatkowe usprawnienia do aparatu i kamery? 

Opublikowano
43 minuty temu, szymam napisał:

W stosunku do MIUI 8.2 Global jest kilka zmian w panelu sterowania, szukajka w panelu powiadomień, Tryb Gry, wszystkie aplikacje dużo nowsze, usprawniony kalendarz, notatki i również wiele poprawek(na globalu wywalało mi galerię co jakiś czas, tu jeszcze w ogóle).

Oki dzieki Panowie za info,  ale glowne moje pytanie,  czy w eu sa usprawnienia slow motion,  aparatu,  kamery.? Bo to leży  w mi 6 :(

Opublikowano
2 minuty temu, Gani napisał:

Oki dzieki Panowie za info,  ale glowne moje pytanie,  czy w eu sa usprawnienia slow motion,  aparatu,  kamery.? Bo to leży  w mi 6 :(

Usprawnienia? To są normalne tryby, które są dostępne :D 

Opublikowano
7 minut temu, Tymcio napisał:

Usprawnienia? To są normalne tryby, które są dostępne :D 

A jest wiecej trybow w eu xd?  Dzielenie filmu na normal plus slow motion np? 

Opublikowano
Dnia 10.07.2017 o 18:51, madhunt3r napisał:

Nie przesiadł :-D przymierzam się do jakiegoś Xiaomi jako drugi tel na androidzie aby być na bieżąco. Będę wdzięczny czy na standardowym sofcir po wyciągnięciu z pudełka nie będzie problemów z pay. 

Zapomniałem, żeby napisać, ale android pay działa.

Opublikowano
7 godzin temu, tomkill napisał:

ten mi6 duzo lepszy od mi5s?warto dolozyc pare stow?

Kwestia preferencji. Nigdy nie miałem mi5s w rękach ale mogę się jedynie domyślać, że prędkość działania będzie bardzo zbliżona. Mi 6 jest troszkę cieńsza (0,8 cm) ale jest za to sporo cięższa (23 g więcej). Z drugiej strony 6 GB ramu pozwala na niezamykanie żadnych aplikacji i wszystko odpala się od razu - fajna rzecz aczkolwiek nie wiem czy wykorzystam ten potencjał do czasu aż kupię kolejny telefon (4 gb wystarczy w zupełności) :D Rzecz, która podoba mi się bardziej w Mi 6 to szkło z tyłu - aluminiowa obudowa już mi się przejadła (były posiadacz HTC One M8). Nie wiem jak jest z aparatem - nie chcę kłamać, więc się nie wypowiem. Także jak mówię. Głównie to kwestia preferencji i oczywiście pieniędzy. Ja kupiłem Mi 6 bo telefony wymieniam rzadko a chciałem mieć zapas mocy :)

Opublikowano
On 7/23/2017 at 8:15 PM, Jackolote said:

Tak, zamówiłem 30 czerwca, doszedł 14 lipca czyli dokładnie 2 tygodnie od momentu zaksięgowania wpłaty. Wszystko jak najbardziej ok. Telefon w żaden sposób nieuszkodzony, miodzio :) Oczywiście bez VAT. Także mogę śmiało TomTop polecić. Należy tylko pamiętać, żeby napisać im w wiadomości "Please help me choose shipping method to avoid customs" czy coś w tym stylu.

Dzięki bardzo za informację. W takim razie czekam na ponowną promocję na TomTop i też zamawiam :)

Opublikowano

Mam system Global i ubijało mi apki, wyłączyłem w opcjach baterii tryb oszczędzania na 'Nie blokuj (bez ograniczeń aplikacji w tle)'

I jest lepiej, coś oprócz tego zmieniacie? Wiadomo kłódki na te najważniejsze trzeba założyć.

Opublikowano

Nie ubija, ludzie tak nazywają efekt oszczędzania energii, który w sumie po to jest, żeby wyłączyć to co działa w tle :) Domyślnie to zawsze jest włączone i w sumie nie powinno być to by nikomu niczego nie "ubijało". 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Witam. Będę niedługo kupował telefon i zaciekawiła mnie Mi6'stka. Chciałbym opinie osób na dzień dzisiejszy na temat tego telefonu. Czy kupilibyście go jeszcze raz? Jak z softem (stabilnym)? 

PS. To że aparat jest gorszy od S8/S7 to wiem, bo oglądałem kilka recenzji. Ciekawi mnie taka opinia użytkownika co go używa na co dzień ;) . 

Edytowane przez enesas
Opublikowano
21 godzin temu, galakty napisał:

Bez przesady, 6GB RAMu i ubija aplikacje? Nie chce mi się wierzyć.

Mamy w domu też Moto X Style 3 GB ram czysty andek. Otwarte załóżmy 10 apek. I spokojnie mogę przełączać się między nimi i nie ma opcji, że aplikacja się wczytuje na nowo. 

Na Mi6 włączam załóżmy 10 apek. Używam ich, po czym chce wrócić do jednej czy drugiej i wczytuje ją na nowo. To było na standardowych ustawieniach bez zmiany czegokolwiek. Wyłączyłem wspomnianą wcześniej opcję oszczędzania i jest dużo lepiej. Na pewno nie brakuje ram.

Jeśli twierdzicie, że na standardowych ustawieniach nie macie 'restartu' apek to nie wierze.

Opublikowano
Przed chwilą, Slawek189 napisał:

Mamy w domu też Moto X Style 3 GB ram czysty andek. Otwarte załóżmy 10 apek. I spokojnie mogę przełączać się między nimi i nie ma opcji, że aplikacja się wczytuje na nowo. 

Na Mi6 włączam załóżmy 10 apek. Używam ich, po czym chce wrócić do jednej czy drugiej i wczytuje ją na nowo. To było na standardowych ustawieniach bez zmiany czegokolwiek. Wyłączyłem wspomnianą wcześniej opcję oszczędzania i jest dużo lepiej. Na pewno nie brakuje ram.

Jeśli twierdzicie, że na standardowych ustawieniach nie macie 'restartu' apek to nie wierze.

Wyłącz oszczędzanie baterii, to jest główny problem w Xiaomi. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@up

Wyłączyłem oszczędzanie, mimo to mając otwartych załóżmy 15 aplikacji i tak się większość odświeża gdy do nich wracam. Albo wy nie korzystacie w ten sposób z tego telefonu albo mój na wersji global stable nie działa jak powinien.

Przetestujcie i napiszcie.

Edytowane przez Slawek189
Opublikowano

Ale 15 aplikacji i np. wymagających to jest sporo. Zawsze jak się postarasz to zapełnisz, ale nie sądzisz że 15 w tle to szukanie problemu na siłę? Korzystasz na raz z 15 aplikacji? Mogłeś kupić OP5, tam z 8GB RAM pewnie weszłaby jedna aplikacja więcej...

Opublikowano

Nie chodziło o wymagające aplikacje. Po prostu jest to niedopracowane, tylko dziwie się, że taki szum wywołują te odpowiedzi.. Polecam wam też sprawdzać inne marki smartphonów na przyszłość niż być zapatrzonym w jedną. Nie jestem fanem Xiaomi czy iPhone czy innej konkretnej marki. Ale ze względu na moją pracę mam kontakt z różnymi telefonami, i je używam/testuje jak mam możliwość. Kibicuje natomiast Xiaomi, może poprawią to w następnych aktualizacjach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...