elmer80 Opublikowano 26 Listopada 2017 Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) 2 godziny temu, zielonyBB napisał: Raczej prawidłowo. Factory reset przenosi do recovery. Tam dopiero robisz factory reset. Konfigurator wystartuje po restarcie. Hmm, znalazłem taki filmik https://www.youtube.com/watch?v=lTd4OtNJQAQ i wydawało mi się że właśnie tak powinno to wyglądać. Natomiast u mnie po takim resecie z poziomu systemu telefon uruchamia się w TWRP (nie recovery) trochę na motałem.Czy to normalne po zmianie systemu na eu z globala? Czy coś się wykrzaczyło. Edytowane 26 Listopada 2017 przez elmer80
SLiM Opublikowano 26 Listopada 2017 Opublikowano 26 Listopada 2017 @elmer80 oficjalne recovery jest na oficjalnym sofcie , przecież TWRP to jest nie oficjalne recovery (Team Win Recovery Project) które wgrywasz w celu instalacji nie oficjalnego oprogramowania. Wykonując komendę fastboot flash recovery twrp.img podmieniasz to oficjalne i już go nie ma
elmer80 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Panowie pytanie jest .. jak aktualizować przez ota? czy muszę mieć odblokowany bootloader w ustawieniach przy aktualizacji? Ściągnąłem aktualizację, wszystko poszło i nagle wyskoczyło mi pytanie czy pozostawić partycję tylko do odczytu czy odblokować i miałem opcję swipe bądź wybór pozostawić zablokowaną . Wybrałem zablokowaną i instalacja aktualizcji się skończyła. Zrestartowałem telefon i niby mam najnowszy soft , ale nadal wyświetla mi w ota tą samą wersję oprogramowania co mam ponownie do pobrania. O co tu chodzi? ok, chyba zrobiłem sobie roota. Teraz przy uruchamianiu telefonu mam na dole telefonu malutki napis unlocked. Teraz pytanie czemu updater pokazuje mi cały czas soft do pobrania który już zainstalowałem a nie wyświetla komunikatu że mam najnowsza aktualną wersję. Coś się nie dograło? Edytowane 27 Grudnia 2017 przez elmer80
Maxter Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) wczoraj rozładował mi się telefon (xiaomi redmi 4x) i jak chcialem go podłączyć wyskoczyła mi ta ikonka fastboota jak przytrzymuje przycisk power to telefon wibruje chwile jest czarny ekrean i znowu fastboot nie wiem co mam robić pomocy Edytowane 7 Stycznia 2018 przez Maxter
majdan12 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 @Maxter Zły dział. Wygląda mi to na zwierający przycisk który wprowadza telefon w Fastboot. Pobierz ADB Minimal albo odpal je z katalogu MiFlash, podłącz telefon w fastboot a następnie wpisz komendę fastboot reboot i jak znowu wejdzie w fastboot to masz uszkodzony przycisk albo jakiś inny element telefonu robi zwarcie i telefon wchodzi w Fastboot.
jameskuga Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Panowie... Bootloader odblokowany, TWRP odpalone, wyczyszczone, ale nie mogę wrzucić do pamięci telefonu nowego ROM-u, bo zrywa połączenie... Co jest?!
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 W sensie jak zrywa? Spróbuj odpalić tel ponownie w recovery (reboot -> recovery) albo w menu mount kliknąć disable mtp, a następnie enable mtp. powinno zadziałać.
jameskuga Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 "Urządzenie przestało odpowiadać lub zostało odłączone" Jestem wciąż na ekranie głównym TWRP. Co teraz począć? "Restart"?
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Reboot -> Recovery i próbuj wgrać go ponownie. Jak nie pójdzie to Mount -> Disable MTP -> Enable MTP i próbuj. 1
jameskuga Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 20 lat grzebania w komputerach, a nie pomyślałem coby zrestartować Dzięki! Już się skopiowało. Teraz lecę z kolejnymi punktami poradnika 1
Barbar Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 CześćTWRP 3.0.3-0Miui global 8.5.2.0 Podczas próby czyszczenia Dalvik TWRP resetuje urządzenie do ustawień fabrycznych.Macie jakąś sprawdzoną w tym temacie wersję Recovery?
FromWP Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 11 minut temu, Barbar napisał: TWRP 3.0.3-0 Na pewno masz Redmi 4x? Jak tak to twoje twrp jest zabytkowe, tu masz nowsze: https://eu.dl.twrp.me/santoni/ 1
Barbar Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Czy mogę montować obraz nowej wersji w bieżącym TWRP, poprzez opcję "montuj obraz"?
FromWP Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) 13 minut temu, Barbar napisał: Czy mogę montować obraz nowej wersji w bieżącym TWRP, poprzez opcję "montuj obraz"? Nie montuj obrazu, tylko instaluj img nowego twrp w starym wybierając partycję recovery, potem reboot to recovery i masz nowe. Edytowane 19 Stycznia 2018 przez FromWP 1
jogus48 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Witajcie, tydzień temu miałem problem, ponieważ uruchamiając ponownie telefon, coś się popsuło. Skutkiem tego logo Miui pokazywało się na 3 sekundy i znikało. Ostatecznie poradziłem sobie z problemem, robiąc testpoint i wgrywając Globala przez Miflash. Aktualnie telefon działa, ale mam problem z przywróceniem danych z restore poprzez TWRP. Wcześniej miałem wgrane xiaomi.eu 8.5.3 z racji tego, że dobrze działała mi tu bateria oraz że nie mają znaczenia dla mnie cyferki i nie mam czasu na dłubanie. Roota i wgranie TWRP robiłem wg tego poradnika, użyłem tych samych plików: No i jest problem, bo za każdym razem czy zrobię backup czy restore, pokazuje mi się błąd "Failed to unmount system (device or resource busy)" W TWRP próbowałem wejść w Mount i pozaznaczać wszystkie opcje. Próbowałem też zmienić system plików, ale tu też wyskakuje jakiś błąd. Wydaje mi się, że problem nie leży w tej wersji TWRP, bo z niej korzystałem wcześniej i nie narzekałem.
bartex1996321 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Witam, zainstalowałem pół roku temu miui polska na swoim redmi 4x, wszystkie aktualzacje przez aplikacje updater(który przekierowuje mnie do twrp i instaluje aktualizacje automatycznie) śmigały, aż do pewnego momentu... po aktualizacji do miui v9 | 8.3.29 kolejne aktualizacje( mianowicie 8.4.12) nie chcą mi się zainstalować w TWRP, wywala błąd, zrobiłem zdjęcie, bo nie miałem dostępu do zrzutu ekranu w TWRP, Jest jakiś prosty sposób aby to naprawić i wgrać tą aktualizacje inaczej ? dodam że po nieudanej instalacji wywala błąd sum kontrolnych w powiadomieniach. Próbowałem wykasować tą aktualizacje przez menedżer plików (ściągniętą przez updater) i ponownie ją ściągnąć zainstalować i usunąć z 6 razy ale nic to nie dawało, przy każdej instalacji ten sam błąd, Proszę o Pomoc.
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Sciagnij update recznie ze strony MIUIPolska, a nastepnie zaktualizuj przez TWRP.
bartex1996321 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Nie muszę nic kombinować? W sensie ponowny wipe ? Wystarczy w twrp "install" pobranego romu ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Wystarczy tylko instalacja, nic nie wipujesz. 1
Rekomendowane odpowiedzi