Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, zielonyBB napisał:

Raczej prawidłowo. Factory reset przenosi do recovery. Tam dopiero robisz factory reset. Konfigurator wystartuje po restarcie.

Hmm, znalazłem taki filmik https://www.youtube.com/watch?v=lTd4OtNJQAQ  i wydawało mi się że właśnie tak powinno to wyglądać. Natomiast u mnie po takim resecie z poziomu systemu telefon uruchamia się w TWRP (nie recovery) trochę na motałem.Czy to normalne po zmianie systemu na eu z globala? Czy coś się wykrzaczyło.

Edytowane przez elmer80
Opublikowano

@elmer80 oficjalne recovery jest na oficjalnym sofcie , przecież TWRP to jest nie oficjalne recovery (Team Win Recovery Project) które wgrywasz w celu instalacji nie oficjalnego oprogramowania. Wykonując komendę fastboot flash recovery twrp.img podmieniasz to oficjalne i już go nie ma :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Panowie pytanie jest .. jak aktualizować przez ota? czy muszę mieć odblokowany bootloader w ustawieniach przy aktualizacji? Ściągnąłem aktualizację, wszystko poszło i nagle wyskoczyło mi pytanie czy pozostawić partycję tylko do odczytu czy odblokować i miałem opcję swipe bądź wybór pozostawić zablokowaną . Wybrałem zablokowaną i instalacja aktualizcji się skończyła. Zrestartowałem telefon i niby mam najnowszy soft , ale nadal wyświetla mi w ota tą samą wersję oprogramowania co mam ponownie do pobrania. O co tu chodzi? 

ok, chyba zrobiłem sobie roota. Teraz przy uruchamianiu telefonu mam na dole telefonu malutki napis unlocked. Teraz pytanie czemu updater pokazuje mi cały czas soft do pobrania który już zainstalowałem a nie wyświetla komunikatu że mam najnowsza aktualną wersję. Coś się nie dograło? 

Edytowane przez elmer80
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

wczoraj rozładował mi się telefon (xiaomi redmi 4x) i jak chcialem go podłączyć wyskoczyła mi ta ikonka fastboota jak przytrzymuje przycisk power to telefon wibruje chwile jest czarny ekrean i znowu fastboot 

nie wiem co mam robić pomocy 

Edytowane przez Maxter
Opublikowano

@Maxter

Zły dział. 

Wygląda mi to na zwierający przycisk który wprowadza telefon w Fastboot. Pobierz ADB Minimal albo odpal je z katalogu MiFlash, podłącz telefon w fastboot a następnie wpisz komendę fastboot reboot i jak znowu wejdzie w fastboot to masz uszkodzony przycisk albo jakiś inny element telefonu robi zwarcie i telefon wchodzi w Fastboot. 

Opublikowano

Cześć

TWRP 3.0.3-0

Miui global 8.5.2.0

Podczas próby czyszczenia Dalvik TWRP resetuje urządzenie do ustawień fabrycznych.

Macie jakąś sprawdzoną w tym temacie wersję Recovery?

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Barbar napisał:

Czy mogę montować obraz nowej wersji w bieżącym TWRP, poprzez opcję "montuj obraz"?

Nie montuj obrazu, tylko instaluj img nowego twrp w starym wybierając partycję recovery,  potem reboot to recovery i masz nowe.

Edytowane przez FromWP
  • Like 1
  • kamillm zablokował(a) ten temat
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie, tydzień temu miałem problem, ponieważ uruchamiając ponownie telefon, coś się popsuło. Skutkiem tego logo Miui pokazywało się na 3 sekundy i znikało. Ostatecznie poradziłem sobie z problemem, robiąc testpoint i wgrywając Globala przez Miflash. Aktualnie telefon działa, ale mam problem z przywróceniem danych z restore poprzez TWRP.

Wcześniej miałem wgrane xiaomi.eu 8.5.3 z racji tego, że dobrze działała mi tu bateria oraz że nie mają znaczenia dla mnie cyferki i nie mam czasu na dłubanie. Roota i wgranie TWRP robiłem wg tego poradnika, użyłem tych samych plików:

No i jest problem, bo za każdym razem czy zrobię backup czy restore, pokazuje mi się błąd "Failed to unmount system (device or resource busy)" W TWRP próbowałem wejść w Mount i pozaznaczać wszystkie opcje. Próbowałem też zmienić system plików, ale tu też wyskakuje jakiś błąd. 

Wydaje mi się, że problem nie leży w tej wersji TWRP, bo z niej korzystałem wcześniej i nie narzekałem.

• kamillm odblokował(a) ten temat
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, zainstalowałem pół roku temu miui polska na swoim redmi 4x, wszystkie aktualzacje przez aplikacje updater(który przekierowuje mnie do twrp i instaluje aktualizacje automatycznie)

śmigały, aż do pewnego momentu...

po aktualizacji do  miui v9 | 8.3.29 kolejne aktualizacje( mianowicie 8.4.12) nie chcą mi się zainstalować w TWRP, wywala błąd, zrobiłem zdjęcie, bo nie miałem dostępu do zrzutu ekranu w TWRP,

Jest jakiś prosty sposób aby to naprawić i wgrać tą aktualizacje inaczej ? dodam że po nieudanej instalacji wywala błąd sum kontrolnych w powiadomieniach. Próbowałem wykasować tą aktualizacje przez menedżer plików (ściągniętą przez updater) i 

ponownie ją ściągnąć zainstalować i usunąć z 6 razy ale nic to nie dawało, przy każdej instalacji ten sam błąd, Proszę o Pomoc. 

twrp4xnew.jpg

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...