latet Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 (edytowane) Panowie czego wy oczekujecie? Ze bateria w telefonie będzie wam trzymać 24h włączonego ekranu? 6 godzin to jest bardzo dobry wynik i mało który smartfon tyle pociągnie. Bateria jest bardzo dobra Dodam od siebie, że moim Note LTE przez bite 6 godzin non stop kręciłem filmik time-lapse (jak wiadomo ekran jest wtedy włączony). Tak wieć ekran (choć nieco przyciemniony) + rejestracja video przez 6 godzin na baterii - to uważam, że wynik doskonały. Z kolei w testach "czuwania" (bez dotykanie telefonu, czyli bez włączania ekranu) mój Note LTE wyciągał do 430 godzin [interpolacja z testów 60 godzinnych] w trybie 4G przy włączonej stale lokalizcji (wysoka dokładnosć), wifi, data, gps (na marginesie – wyraźnie mniejsza prądożerność usług lokalizacji to jedna z najważniejszych cech Kit-kat-a w stosunku do JB). Mam więc podstawy sądzić, że jak ktoś narzeka na baterię w tym telefonie, to prawdopodobnie po prostu nie umie go właściwie skonfigurować pod kątem oszczędzania prądu i/lub używa stale działających w tle aplikacji o wysokiej prądożerności (niektórych być może nieświadomie). A pułapek jest wiele, np. mało kto wie, że zwykłe podpięcie słuchawek znacząco zwiększa zużycie prądu, nawet gdy niczego się wtedy nie słucha - po prostu są włożone do gniazda (bardzo aktywny jest wtedy systemowy proces o nazwie RILJ czy jakoś tak). Edytowane 19 Listopada 2014 przez latet
kubael7 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Nie chodzi o 24h ale ja mam wyłączone wszystkie synchronizacje i inne rzeczy żrące baterie, a słyszeć że te 5 gdz można wyciągnąć będę cały czas podłączonym do neta i mając synchro na wszystko. Dlatego pytam jak? Na mojej s3 miałem max 3, 5gdz więc tu jest prawie 2x tyle Mój Note wczoraj wieczorem miał 25% jak go podłączyłem do ładowarki. Ekran był włączony przez 5h10min. Wynik uważam za dobry bo mam wszystko cały czas synchronizowane. Włożone 2 karty sim i jedna cały czas z włączonym internetem. Do tego WiFi też działało cały czas. Nie oszczędzam baterii w tym telefonie bo spokojnie przy mocnym użytkowaniu starcza na długi dzień pracy. Wcześniejsze moje telefony wyrzymywaly po 3h z włączonym ekranem (auto jasnosc) przy takim samym użytkowaniu. Jak komuś nie starcza to próbujcie powylaczac aplikacje działające w tle albo uruchamiane przy starcie.
marmil85 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Ja w sumie w pracy ok 8h słucham radia lub mp3 więc to na pewno troszkę mój wynik pogarsza.
Domelos16 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Ja mam wifi prawie caly czas, i ekran różnie. I mi wytrzymuje 2 dni bez problemu
compl Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 @latet Moje narzekania dotyczyły nota lte, ale pytałem użytkowników nota z mediatekiem czy u nich jest lepiej.Czytaj ze zrozumieniem.
latet Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Akurat miałem oba modele i w obu baterię oceniam tak samo dobrze
kubael7 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Akurat miałem oba modele i w obu baterię oceniam tak samo dobrze I ktory model bardziej sobie cenisz?
marmil85 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Kubael7 a z kad pobrałeś ten fivrom? Możesz podać linka?
kubael7 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Wejdź na needrom.com ->xiaomi->Note. Jest tam kilka Romów. Ja pobrałem ten, który miał najwięcej ocen. Jest to czysty android. Trochę brakuje ładnych animacji ale telefon przyspieszył mocno. Instalowałem przez custom recovery jak coś
marmil85 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Już myślałem że znasz jakąś inną stronę z romami do naszej notki. Znam. Ta stronę i próbowałem tych romów ten co masz nazywa się Vifrom. Faktycznie te na aosp są szybsze (w pobieraniu baterii tez) ale mi na MIUI pasują motywy i ogólny dizajn
kubael7 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Wrócę do domu też będzie backup do miui jednak te animacje są mile dla oka i bez nich telefon nie jest taki fajny jak był po wyjęciu z pudełka
jach78c Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Witam Kilka dni temu zamówiłem Xiaomi Redmi Note, niesetny po pewnym czasie zorientowałem się że jest to najprawdopodobniej wersja TD-SCDMA Moje pytanie brzmi: co teraz zrobić? Telefon został już wysłany - odesłać z powrotem? Czy ta wersja telefonu będzie działała w PL/UK? Czy prędkość internetu w 2g jest tak mała że dyskwalifikuje ten telefon do netu? A może jednak da się go użytkować w 2g?
dyzio Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Witam Kilka dni temu zamówiłem Xiaomi Redmi Note, niesetny po pewnym czasie zorientowałem się że jest to najprawdopodobniej wersja TD-SCDMA Moje pytanie brzmi: co teraz zrobić? Telefon został już wysłany - odesłać z powrotem? Czy ta wersja telefonu będzie działała w PL/UK? Czy prędkość internetu w 2g jest tak mała że dyskwalifikuje ten telefon do netu? A może jednak da się go użytkować w 2g? ibuygo wysyła o ile mi wiadomo do europy wersję WCDMA z automatu chyba że się poprosi o wersję azjatycką, chyba że zamawiałeś gdzie indziej, to będziesz musiał odsyłać bo u nas nic z tym nie zrobisz Najpierw poczekaj jak przyjdzie.
piter69pan Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Witam. Co prawda to inny temat niż Viper,ale dotyczy aktualizacji Miui 37.W aplikacji sms znikęły emotikony.Proszę o info czy u innych użytkowników jest podobnie.
latet Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 I ktory model bardziej sobie cenisz? Ten bez LTE, ze względu na dual-SIM i szybszy procesor. Ale tak ogólnie to oba sprawują się bardzo podobnie pod wieloma względami.
Domelos16 Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Mam pytanie, szukam jakiegoś programu do zmniejszenia jasności ekranu, po zminimalizowaniu kazdego programu jasność standardowa wrqca. Ps. Tak, minimalna standardowa jasność w nocy jakoś wali mnie po oczach Edytowane 20 Listopada 2014 przez Domelos16
KingdomPL Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Mam pytanie, szukam jakiegoś programu do zmniejszenia jasności ekranu, po zminimalizowaniu kazdego programu jasność standardowa wrqca. Ps. Tak, minimalna standardowa jasność w nocy jakoś wali mnie po oczach Do tego najlepiej sprawdzi się GravityBox. Poczytaj na necie jak go zainstalować. Na początku instaluje się Xposed a w nim GravityBox, jest tam bardzo bardzo dużo ustawień. Jest również możliwość zmniejszenia jasności ekranu, nie jakimiś filtrami i innymi cudami, porostu zmniejszysz jasność ekranu. Gorąco Polecam
jozek Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2014 V6 będzie na święta. Beta czy stabilny.
urzytkownik ja Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Nie polecam instalacji xposed na redmi note z miui. Ja zainstalowalem telefon sie nie wlaczyl i nie do odratowania. 1
Numb Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 MTK zawsze są do odratowania, wiem z doświadczenia.
mrosi Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Mam pytanie, szukam jakiegoś programu do zmniejszenia jasności ekranu, po zminimalizowaniu kazdego programu jasność standardowa wrqca. Ps. Tak, minimalna standardowa jasność w nocy jakoś wali mnie po oczach a zmniejszyłeś suwakiem dolny próg jasności przy opcji automatycznej? Przyznam szczerze, że najniższy poziom jasności mi nie przeszkadza, jest według mnie ok.
kubael7 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Nie polecam instalacji xposed na redmi note z miui. Ja zainstalowalem telefon sie nie wlaczyl i nie do odratowania. Ja zainstalowałem i odratowalem przez sp Flash tools, także nie siej fermentu
jozek Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2014 Z tym v6 to nic nie wiadomo. Dadzą czy nie.Jakieś beta testy są. W końcu 3 tygodnie zostały do 2015.
Numb Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Raczej nie w tym roku, styczeń/luty 2015, testerzy jeszcze nie mają.
Domelos16 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 a zmniejszyłeś suwakiem dolny próg jasności przy opcji automatycznej? Przyznam szczerze, że najniższy poziom jasności mi nie przeszkadza, jest według mnie ok. Tak xd, a dla mnie trochę mogłobybyć ciemniej To jednak zrezygnuje z tego gravitybox
jozek Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2014 Nie chodzą SMS.Na pasku przy ikonce wi.fi są jakies 4 kreski. Pogodynka acu nie mogła znaleźć mojego miasta. Działań na 37.Wyczyscilo mi listę polaczen
jozek Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2014 Omyłkowo . Właczylem tryb prywatny. Wszystko gra. Wie ktoś może czy na 37 zostaniemy do puki nie będzie v6 . Tj. Do końca grudnia stycznia czy może dadzą końcowe stable na v5.
Numb Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Prawdopodobnie będzie ostateczny stable V5 (drobne bugfixy) i dopiero sam koniec grudnia lub początek stycznia MIUI 6.
mrosi Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Czy ktoś testował tethering przez USB? Jak rozumiem podłączam do kompa tak jak modem USB. Pytanie tylko, czy z automatu nośnikiem jest karta (w przypadku wykorzystywania dwóch kart), która została ustalona jako dająca dostęp do przesyłu danych? I jeszcze jedno. Dopiero zastanawiam się nad wrzuceniem drugiej karty do fona. Czy można ustawić priorytet kart dla poszczególnych aplikacji? Chodzi mi o to czy np. można przypisać MMS do karty SIM nr 1, a Przeglądarkę, Messenger czy Skype do SIM nr 2?
latet Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dopiero zastanawiam się nad wrzuceniem drugiej karty do fona. Czy można ustawić priorytet kart dla poszczególnych aplikacji? Chodzi mi o to czy np. można przypisać MMS do karty SIM nr 1, a Przeglądarkę, Messenger czy Skype do SIM nr 2? Jeśli dobrze pamiętam, to jest tak, że MMS-y dochodzą na ten numer, którego karta SIM jest wskazana jako obsługująca "data transfer". Czyli internet i MMS-y to ta sama karta SIM. Natomiast połączenia i SMS-y obsługują oczywiście obie karty jednocześnie.
mrosi Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Ale można wyznaczyć do sms-ów i połączeń tylko jedną? Pytam, bo obydwie karty są z Orange. Nr 1 jest "zwykła", zaś nr 2 jest kartą Internetu mobilnego. Muszę tę drugą wykluczyć z rozmów i sms. Edytowane 9 Grudnia 2014 przez mrosi
Numb Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Nie można wyznaczać. Xiaomi nie przewidziało takiej opcji, widocznie w Chinach nie mają takiej potrzeby. MMSy dochodzą na obydwie karty.
mrosi Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Na szczęście wysyłanie SMS / MMS ma opcję wyboru karty w trakcie, podobnie zresztą jak wykonywanie połączeń. A z tetheringiem sprawa jest bajecznie prosta. Podłączyłem telefon do USB, włączyłem funkcję "Tethering przez USB" i po chwili bez jakichkolwiek konfiguracji z poziomu PC miałem dostęp do sieci w tym ostatnim.
Acid Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 W sumie nie jest to nic nadzwyczajnego. Nie wiem jak w Windowsach ale w linuksie zawsze tak było, że nic nie trzeba robić tylko podłączyć kabelek.
Rekomendowane odpowiedzi