Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A, widzę, dzięki. Szkoda, że tylko na FB, a nie też gdzieś tu na forum.

Co tak najbardziej w tym modelu uzasadnia, że jest znacznie droższy od wersji dual-sim? Różnica wynika z różnicy cen procków?

Czy Note LTE będzie miał własny dział na forum? No bo to jednak, jakby nie patrzeć, nie jest ten sam telefon do Note dual-sim.

Opublikowano

Samo LTE sporo kosztuje, procek raczej nie bo w 1S jest praktycznie taki sam.

Myślę, że będzie mieć swój dział na forum, choć moim zdaniem w związku ze zwiększającą się ilością urządzeń Xiaomi można by podzielić dział urządzeń na kategorie, np. seria Millet, seria Redmi itp.

Opublikowano

Przed chwilą zrobiłem update do wersji MIUI.34 a tu niespodzinka w info dalej pokazuje wersje .30. Wyglada na to ze w downloadzie lezy w dalszym ciagu stary .zip sprzed miesiaca ?

Opublikowano

Witam

Pytanie mam odnośnie GPS w waszych Note. Jak się sprawuje? Jakieś screeny z GPS test w budynku i pod gołym niebem? W sumie jestem zdecydowany na to urządzenie tylko bardzo dużo używam GPS i jest to zagadka;)

Wysłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

I żadnych utrudnień? Martwiła mnie kwestia obijania przez miui procesów np endomondo ale przy 2gb ram chyba się nie zdarza;)

Opublikowano

Zgodzę się z przedmówcą. Faktycznie szybsze i płynniejsze działanie, odczuwalne od pierwszego momentu używania aparatu. Do tego spory wybór romów z 4pda. Co kto lubi...

• Like 1
Opublikowano

A bateria? W sumie wiadomo, że duża. Na forum znalazłem wypowiedzi pod tytułem "cały dzień" "dwa dni"... Ale ile to godzin włączonego ekranu?

Opublikowano (edytowane)

Bateria trzyma bardzo dobrze. Trudno mówić o konkretach (godziny, dni), bo każdy używa inaczej, ma inne apki i inaczej konfiguruje telefon, inaczej dba (albo nie dba) o okiełznanie prądożernych procesów. W stanie uśpienia nawet kilka dni spokojnie wytrzymuje. A z włączonym ekranem? Cóż, zależy od jasności tego ekranu. Nie testowałem w taki sposób, ale może to dobry pomysł, aby zacząć.

Edytowane przez latet
  • Like 1
Opublikowano

Ja ze swojej strony mogę dodać, że Redmi 1 przy moich zmianach z tutoriali potrafi 10h wytrzymać z włączonym ekranen na minimum, czatując w QQ po Wi-Fi ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bateria trzyma bardzo dobrze. Trudno mówić o konkretach (godziny, dni), bo każdy używa inaczej, ma inne apki i inaczej konfiguruje telefon, inaczej dba (albo nie dba) o okiełznanie prądożernych procesów. W stanie uśpienia nawet kilka dni spokojnie wytrzymuje. A z włączonym ekranem? Cóż, zależy od jasności tego ekranu. Nie testowałem w taki sposób, ale może to dobry pomysł, aby zacząć.

Wiadomo. Ale zasada mniej więcej jest taka sama. Bardziej precyzyjne jest określenie w godzinach włączonego ekranu niż np. "mi działa 3 dni" gdyż ekran wciąga najwięcej baterii.

Ja ze swojej strony mogę dodać, że Redmi 1 przy moich zmianach z tutoriali potrafi 10h wytrzymać z włączonym ekranen na minimum, czatując w QQ po Wi-Fi ;)

No prawie jak L90 w stocku;) Bardzo ładny wynik.

Edytowane przez painball
Opublikowano

Racja Panball, rozszerzę swoje procedury testowe o taki test, dzięki za sugestię. Myślę tylko przy jakiej jasności robić taki pomiar... Może przy jakiejś średniej (na środku skali), co będzie korespondowało z przeciętną jasnością używania. Albo przy maksymalnej, aby czas testu nie był zbyt długi i wpływ innych czynników zminimalizowany – taka możliwie najlepsza forma sprawdzenia, jak się spisuje duet bateria/ekran.

Opublikowano

Patrząc po testach w internecie w takich większych portalach to odtwarzanie ciągłe filmów. Bądź przeglądanie internetu po Wi-Fi. W banchmarkach czy grach wiadomo - będzie krótko;)

Opublikowano

Tak mi się nasunęło...

Wczoraj robiłem aktualizację MIUI do wersji 36 i zaczęła mi się sypać synchronizacja z kontem Xiaomi. Poszukałem na Forum i widziałem, że nie byłem osamotniony. Generalnie nie synchronizowały się dane sms i połączeń, nie można było włączyć lokalizacji i wiadomości w chmurze. Celowo używam czasu przeszłego, bo dzisiaj wszystko minęło. Pisze o tym dlatego, że wszystko wróciło do normy (synchronizacja działa w pełnym zakresie, włączone są lokalizacja i rozmowy w chmurze). Początkowo zrzuciłem to na karb wymienionej karty SIM, ale... Nie wiem czy spostrzeżenie jest trafne, mam wrażenie, że sytuacja wróciła do normy w chwili wykonania pierwszego połączenia głosowego dzisiaj rano. Właściwie dokładnie od tego momentu. Nie znam się na tym, więc bazuję jedynie na obserwacjach. Może to być to? Może to jakiś błąd, który powoduje, że synchronizacja działa po pierwszym połączeniu? Tym bardziej po wymianie karty SIM? Może karta SIM musi się "zalogować" do konta? Może ktoś mądrzejszy mi to objaśni.... :)

Opublikowano

Mam zamiar kupić Note'a w wersji 4G na ibuygou. Wyczytałem, że będzie lepsze wsparcie pod Snapdragona, a jeśli chodzi o sam procek, nie jest taki zły. Tym bardziej, że telefon nie służy mi do gier. Pytanie. Jest może obecnie jakiś kod rabatowy na zakupy w ibuygou? 

Opublikowano

Hej,

Wiem że dla niektórych to zabrzmi jak bluznierstwo, ale zapytam - czy ktokolwiek słyszał, czytał lub widział gdzieś dzialajace cm lub aosp dla naszego note? Działające to mam na myśli takie, żeby nadawało się do codziennego użytku, z działającym GPS, kamera itd. Googlam za tym od dawna, ale bez sukcesu jak na razie...

A przy okazji - czy prawda jest jakoby na note dało się postawić 2 systemy? Widziałem jakiś post na chyba hiszpańskim forum, ale czytanie tego przez translator google chyba nie oddaje całego sensu a ja się trochę boję experymentowac ;-)

TIA, pozdrawiam,

Piotr

Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

nie. wersja LTE i fix znaleziony w 10 sekund.

Problemy z GPS dotyczą wersji bodajże 36 dla telefonu RedmiNote, a nie RedmiNote LTE. Ten drugi ma dopiero wersję nr 6.

(może admin się przełamie i założy oddzielny dział na formum dla RedmiNote LTE - w końcu to jest bardzo różniacy się sprzęt).

• Like 1
Opublikowano

Jestem tutaj nowy, więc proszę byście mnie nie zjedli :P 

Mam kilka pytań a propos wersji Dual Sim, która wydaje się być lepsza niż wersja LTE.

1. Czy ktoś wie, kiedy mniej więcej pojawi się następca Xiaomi Redmi Note? Pytam, bo nie wiem czy warto jeszcze kupować ten telefon, czy lepiej po prostu poczekać jeśli jest to kwestia kilku miesięcy?

2. Czy warto kupować ten ten telefon na allegro? (Boję się kupować z zagranicy, a jest ciekawa oferta z wysyłką z Polski za 899zł)

3. No i tak ogólnie, czy w ogóle warto kupować ten telefon? Jakie są jego wady? Jaki telefon z polski byłby lepszy?

Opublikowano

1.Niewiadomo sa plotki że będzie

2/Wg mnie nie bo to strata pieniędzy, chociaz masz GW realizowaną przez firmę w Polsce

3.Warto, jak dla mnie sa dwie wady, zakłamane Xiaomi mówiące o raw'ach w Note i rysująca się tyla klapka

Opublikowano

1. Raczej nieprędko

2. Na allegro to tylko od firmy jeżeli zależy na 2 latach gwarancji, inaczej nie.

3. Warto, choć jeżeli zależy na wsparciu w sensie nowszych niż KK wersji androida to nie radzę, może nie dostać.