Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 16.04.2017 o 22:12, mucha6630 napisał:

witam kolega ma identyczny problem przy próbie wgrania poprzedniego romu  MIUI 7.3.30 

wywala 

To trzeba poprzez fastboot

Opublikowano

A czy jesli jakimś cudem uda mi się dostać do aktualizacji w telefonie to czy mogę ten plik zip z wersją MIUI 8.2 wybrać ręcznie jako paczkę aktualizacji? I czy to będzie działać? 

Opublikowano
14 minut temu, stan48 napisał:

To trzeba poprzez fastboot

W trybie fastboot można zainstalować system z paczki pod fastboot i pod warunkiem, że bootloader jest odblokowany.

Jeśli komuś zawiodła metoda na latarkę mogę mu załadować system od nowa boxem serwisowym. Jak coś piszcie na PW :-)

Opublikowano
39 minut temu, Zexon72 napisał:

W trybie fastboot można zainstalować system z paczki pod fastboot i pod warunkiem, że bootloader jest odblokowany.

Jeśli komuś zawiodła metoda na latarkę mogę mu załadować system od nowa boxem serwisowym. Jak coś piszcie na PW :-)

Przepraszam ale czy da się to zrobić nie mając fizycznie dostępu do telefonu? 

Opublikowano
Przed chwilą, Zexon72 napisał:

Niestety nie. 

Eh. Chciałam jeszcze spytać, podłączyłam telefon do programu tak, jak pokazywali powyżej. Program mieli sobie tą aktualizację ale stoi na 0%. W czasie jak telefon był podłączony do komputera sam się od niego odłączył a po pewnym momencie komputer znowu go wykrył. Program nie zawiesił działania. To jest normalne i ma tak być czy coś jednak jest nie tak?

Opublikowano
2 godziny temu, Eretrea napisał:

Przepraszam ale czy da się to zrobić nie mając fizycznie dostępu do telefonu? 

mogę ci to zrobić zdalnie

Opublikowano

Już nie trzeba :) udało mi się go odblokować i znaleźć latarkę, pod którą było cokolwiek widać. Pomogło wgranie MIUI 8.2. Dziękuję wszystkim za pomoc, jesteście wspaniali :)

Opublikowano

Po wgraniu MIUI 8.2 Global Stable V8.2.4.0.MALMIDL wyświetlacz działa.(nie udało mi się cofnąć do 7.3.30). 

Mam teraz inny problem -  upierdliwe komunikaty o tym że coś nie działa, tj. : "Niestety, aplikacja Galeria została zatrzymana ...",  "Niestety, aplikacja Menadżer uprawnień ..." itd. Faktycznie te aplikacje nie działają :(

Jestem nowicjuszem, więc proszę o radę czy coś mogę zrobić jak tak to co ? Czy wiąże się to z tym że przeszedłem z wersji dev na stable ?

Opublikowano
33 minuty temu, zjarek85 napisał:

Czy wiąże się to z tym że przeszedłem z wersji dev na stable ?

Tak może, przeszedłeś na dużo starszą i inną wersję. Może reset do ustawień fabrycznych pomoże, jeżeli nie, to może jeszcze raz wgranie tej samej wersji.

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej to czysta instalka miflash z zaznaczoną opcją flash all . Możesz też zrobić tak jak napisał FromWP - ustawienia fabryczne i jeśli dalej będzie kicha to jeszcze raz instalacja tego samego romu .

Edytowane przez mariusz.ur
Opublikowano

Wielkie dzięki za szybkie odpowiedzi-podpowiedzi. :-)

Pomógł reset do ustawień fabrycznych - jak to mówią najskuteczniejsze są najprostsze rozwiązania, ale najtrudniej na nie wpaść :-P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Posiada ktoś link do romu fastboot, na którym ekran działa w pełni normalnie. Wgrywałem najnowszy od xiaomi.eu i china dev, ale nadal ledwo co widać na ekranie. 

Edytowane przez ArcziArczik
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam problem polega na tym ze dzis po aktualizacji znikł ekran główny. wszystko działa poprawnie . ekran blokady sie pojawia ale gdy przechodzę do ekranu głownego jest czarny ekran co zrobic

Opublikowano

U mniej jest inny problem mam po uruchomieniu komunikat Proces system nie odpowiada, i nic nie można zrobić pomaga tylko dłużej przytrzymanie power.

Nigdy nie miałem żadnych problemów przy aktualizacji.

Ponowne zainstalowanie ostatnie aktualizacji nie pomaga.

Opublikowano
Dnia 2.12.2017 o 13:41, cze33r napisał:

Witam problem polega na tym ze dzis po aktualizacji znikł ekran główny. wszystko działa poprawnie . ekran blokady sie pojawia ale gdy przechodzę do ekranu głownego jest czarny ekran co zrobic

Na global dev? Zmieni język systemu na angielski, wejść w ustawienia, zainstalowane aplikacje, tam znaleźć system Launcher, wyczyścić dane i będzie działać. Najlepiej pozostać na angielskim do nastep[nej aktualizacji, aż poprawią błędy.

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...