wtbn Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 A to nie w tym modelu się dało zrobić ten myk, że jest i karta sim i karta pamięci? przy odpowiednim upakowaniu obu.
FromWP Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 3 godziny temu, hancock napisał: Z taką baterią w tej cenie nie dostanę nic innego od xiaomi? Raczej nie. Nie wiem ile zapłaciłeś ale 3s 3/32 z polskiej dystrybucji to 899zł w Euroagd. W Xkomie już 949zł. Za chwilę będzie oficjalny Redmi 4x (bateria taka sama i też z b20), ale za ile i kiedy nie wiadomo. Na allegro czy z Chin można taniej, ale jak sam się przekonałeś może to być ryzykowne.
lindinho Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Z tym brakiem powrotu z E coś jest na rzeczy. Wersja International, najnowszy Global dev, a faktycznie jak spadnie do E, to nie wraca i nie wraca. Pomaga włączenie Yanosika i pobranie przez niego aktualnych danych, ale to wciąż obejście.
moscatel Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 I jeszcze jedna metoda - wejść w ustawienia karty SIM, w preferowanym typie sieci wybrać 2G, a po chwili znów LTE. Trochę upierdliwe, ale działa.
przemekkk Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Oprócz problemu z EDGE to telefon nawet jak przełączy się na HSPA+ lub LTE to siła sygnału jest fatalna (na starym telefonie jest ok). Nawet testu speedtest nie chce przejść, bo pojawia się komunikat z siecią. A tego softem nie da się chyba naprawić - to wygląda na problem sprzętowy.
hancock Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Oprócz problemu z EDGE to telefon nawet jak przełączy się na HSPA+ lub LTE to siła sygnału jest fatalna (na starym telefonie jest ok). Nawet testu speedtest nie chce przejść, bo pojawia się komunikat z siecią. A tego softem nie da się chyba naprawić - to wygląda na problem sprzętowy.Włóż sobie drugą kartę sim. U mnie to pomogło jak ręką odjął. Z tym, że ja oddałem tel sprzedawcy właśnie z tego powodu Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka
przemekkk Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, hancock napisał: Włóż sobie drugą kartę sim. U mnie to pomogło jak ręką odjął. Z tym, że ja oddałem tel sprzedawcy właśnie z tego powodu Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka Spróbuję triku z drugą kartą. A to rozwiązuje tylko problem z przełączaniem się z EDGE na 3G/LTE, czy poprawia także poziom sygnału. Bo nawet jeśli telefon złapie 3G, to szybkość połączenie jest niska. Test SpeedTest przy upload pokazuje 0,03 Mbps przy -113 dBm A co powiedział sprzedawca? Uznał to za jakiś problem z urządzeniem? Rozumiem że nie uda mi się reklamować telefonu bo w serwisie trudno udowodnić będzie, że urządzenie ma słaby zasięg.
hancock Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Spróbuję triku z drugą kartą. A to rozwiązuje tylko problem z przełączaniem się z EDGE na 3G/LTE, czy poprawia także poziom sygnału. Bo nawet jeśli telefon złapie 3G, to szybkość połączenie jest niska. Test SpeedTest przy upload pokazuje 0,03 Mbps przy -113 dBm A co powiedział sprzedawca? Uznał to za jakiś problem z urządzeniem? Rozumiem że nie uda mi się reklamować telefonu bo w serwisie trudno udowodnić będzie, że urządzenie ma słaby zasięg.Przeczytaj cały ten temat od początku. Dowiesz się wszystkiego Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka
przemekkk Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Włożyłem drugą kartę SIM, telefon tylko dwa razy spadł do EDGE (kiedy telefon miałem w kieszeni) - a tak w większość czasu HSPA+/LTE. Ale mimo zasięgu 3G oglądanie np. YouTube, Twitch to katorga- non stop buforowanie. W innej części miasta mimo 3G taki sam objaw. Tylko w domu, gdzie BTS mam za oknem sieć działa wydajnie. A Lumia 640 w tych samych lokalizacjach i na tej samej karcie SIM cały czas 3G i nie było problemów z streamingiem. Wynika z tego, że Redmi 3S ma słabsze radio
Nezumi Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 29 minut temu, przemekkk napisał: Włożyłem drugą kartę SIM, telefon tylko dwa razy spadł do EDGE (kiedy telefon miałem w kieszeni) - a tak w większość czasu HSPA+/LTE. Ale mimo zasięgu 3G oglądanie np. YouTube, Twitch to katorga- non stop buforowanie. W innej części miasta mimo 3G taki sam objaw. Tylko w domu, gdzie BTS mam za oknem sieć działa wydajnie. A Lumia 640 w tych samych lokalizacjach i na tej samej karcie SIM cały czas 3G i nie było problemów z streamingiem. Wynika z tego, że Redmi 3S ma słabsze radio Albo masz walnięty soft/hard i powinieneś oddać na gwarancje? Redmi 3s, którym, że się tak wyrażę, opiekuje się (koleżanka kupiła sobie Redmi 3s, a jak coś jej nie bangla, to mi go przynosi ) nie ma żadnych problemów z 3G, śmiga bez problemów, a do 2G także nie spada, korzysta z MIUI 8.2 Global, nie jestem jego fanem, ale dla niej to lepsze, nie muszę się bawić w aktualizowanie go jej .
Rekomendowane odpowiedzi