frenzy Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Cześć, ucegliłem telefon, chciałem wgrać miui polska. Najpierw udało się, ale telefon nie chciał się włączyć do końca bo nie mogłem się zalogować na konto xiaomi. Teraz telefon ma bootloopa na logo mi i wyłączone debugowanie usb (chyba, bo rom jest świeżo po instalacji). Działa fastboot mode, gdy chcę wejść do recovery uruchamia się na sekundę logo mi i jest czarny ekran (chyba wchodzi w download mode). Komputer nie wykrywa urządzenia (nierozpoznanie urządzenie). Czy jest jakiś sposób żeby przywrócić telefon do życia? Czy muszę wysłać go gdzieś do naprawy? Jaki jest koszt takiej usługi?
hardy Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Spokojnie, też tak zrobiłem i dało się naprawić Musisz zainstalować system przez ADB FASTBOOT. Ja już nie pamiętam jak to było ale w poradnikach jest napisane co zrobić.
frenzy Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Opublikowano 7 Lutego 2017 Ale do tego trzeba mieć odblokowany bootloader, a mi po wgraniu systemu się zablokował.
hardy Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Tego nie wiem. Może ktoś mądrzejszy sie wypowie. A skąd wiesz że Ci się zablokował?
luki! Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
flexeii Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Jeśli nie wchodzi w wgrane wcześniej TWRP i zablokował mu się bootloader, to pozostaje Ci wgranie systemu przez miflasha w EDL. Ale jak piszesz, nie jesteś sam pewien czy zablokował mu się bootloader to najpierw to sprawdź: https://miuipolska.pl/?faqs=jak-sprawdzic-status-bootloadera#more-14738
frenzy Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Opublikowano 7 Lutego 2017 Już odbrickowany, pomógł mi na pw pewien użytkownik.
hardy Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 To dobrze że już działa. A wczesniej chodziło mi o EDL a nie ADB. Mój błąd.
mrosi Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi