Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Redmi2 napisał:

Testuja :-) i ja testuje. A czy ktos nowy doszedl do beta teamu china nie wiem.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Możesz coś ciekawego zdradzić? Chodzi już jakoś w miarę stabilnie?

Opublikowano

Mają jakieś święto, mało zmian w tym tygodniu w aktualizacjach, więc raczej się nie spodziewam. Ponoć testy idą dobrze, nie ma już poważnych bugów, a niektórzy nie mają co raportować.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A to nie czasem od 26 stycznia mają święto? Przynajmniej takie coś kojarzę jak czytałem rano preview bety. Chyba, że ich kalendarz jest inny niż nasz :D 

Opublikowano
1 minutę temu, don_kamillo napisał:

Na miui.com jeden user pisał, że będzie jutro, a drugi pisał, że nie będzie jutro. 

Czyli najprościej wg definicji naszego admina: „Będzie kiedy będzie„.

Opublikowano

@virusek90 No tyle wiadomo, że ma być :D Prace rzekomo już trwają. Pewnie dlatego niewiele nowości ostatnio w MIUI8, aż w changelogu ROMu dają informacje o zmianach w aplikacji MIUI Forum ;) 

1 minutę temu, Redmi2 napisał:

Hahaha wierzysz jakiemus tam uzytkownikowi? A skad on niby wie? Olej paplanine uzytkownikow tam, chyba ze to jakis dev, device team, beta/alfa moderator lub admin. Reszta g... wie w takiej kwestii :-)

Toć piszę, że jeden pisze tak, drugi nie ;) Równie dobrze mogę założyć tutaj wątek, że dzisiaj będzie update. 

Opublikowano
13 minut temu, don_kamillo napisał:

Oo Panie. Ty ogarniasz te chińskie krzaczki? Czy wrzucasz w translator (pewnie w wersję na angielski)?

Opublikowano
10 minut temu, don_kamillo napisał:

Po polsku nawet nie ma co próbować.

Nie ma, nie ma, bo google tlumaczy drogą chiński -> angielski -> polski, moze byloby inaczej gdyby tlumacyzl chinski->polski, a tak to potem takie krzaczki wychodza :D

Opublikowano

@don_kamilloznajdź wątek gdzie jest podane info dla MI5 o pierwszych testach z android N jaka data i ile im to zajęło zanim pierwsza wersja publiczna się ukazała, to będziesz mniej więcej wiedzieć ile im to zajmie na innych modelach. A jeszcze jest kwestia działającego twrp żebyś mógł wgrać wersję xiaomi.eu z tym N;) 

Opublikowano
1 minutę temu, slimdick napisał:

@don_kamilloznajdź wątek gdzie jest podane info dla MI5 o pierwszych testach z android N jaka data i ile im to zajęło zanim pierwsza wersja publiczna się ukazała, to będziesz mniej więcej wiedzieć ile im to zajmie na innych modelach. A jeszcze jest kwestia działającego twrp żebyś mógł wgrać wersję xiaomi.eu z tym N;) 

Nie chce mi się ;) Domyślam się, że sporo czasu im to zajęło. A i tak były bricki ;) 

Opublikowano
17 minut temu, don_kamillo napisał:

Nie chce mi się ;) Domyślam się, że sporo czasu im to zajęło. A i tak były bricki ;) 

Ostanie na android 6 to: MIUI 6.11.10. Pierwsze na android 7 to: 6.12.8 (tak na szybko przeglądnąłem forum aktualizacji). Wychodzi, że pełny miesiąc xD

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Redmi2 napisał:

A o reszte pytaj wszechwiedzacego najlepiej :-) .

Którego? Bo kilku się takich znajdzie :D 

Mi4s do któregoś momentu miało to samo TWRP, co Mi4c.

Ma nadal to samo: http://en.miui.com/thread-339034-1-1.html.

5 minut temu, virusek90 napisał:

Ostanie na android 6 to: MIUI 6.11.10. Pierwsze na android 7 to: 6.12.8 (tak na szybko przeglądnąłem forum aktualizacji). Wychodzi, że pełny miesiąc xD

No to na razie są 4 tygodnie bez update'u, będzie 5, jeśli jutro się nic nie pojawi. Ale też dopiero tydzień od rozpoczęcia beta-testów. Czyli i tak nic nie wiadomo :D 

Edytowane przez don_kamillo
Opublikowano
15 minut temu, don_kamillo napisał:

A co znaczy "nowe TWRP"? Bo Mi4c/s mają 3.0.2.0 i nowszych nie widać na horyzoncie.

Pisałem zaraz po wgraniu tej wersji BETA 7.1.4 z Acid że mam błąd przy próbie wgranie tego twrp 3.0.2.0 i mi odpisał że jest potrzebne nowe, koniec tematu.

Spoiler

C:\adb>fastboot oem device-info
...
(bootloader)    Device tampered: false
(bootloader)    Device unlocked: true
(bootloader)    Device critical unlocked: true
(bootloader)    Charger screen enabled: false
(bootloader)    Display panel:
OKAY [  0.063s]
finished. total time: 0.063s

C:\adb>fastboot flash recovery twrp.img
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'recovery' (50140 KB)...
OKAY [  1.603s]
writing 'recovery'...
OKAY [  0.790s]
finished. total time: 2.393s

C:\adb>fastboot boot twrp.img
downloading 'boot.img'...
OKAY [  1.634s]
booting...
FAILED (remote: dtb not found)
finished. total time: 1.696s

Dnia 13.01.2017 o 13:29, Acid napisał:

Nie robiliśmy kompilacji nowych. Trzeba nowego TWRP

Wysłane z mojego MI 5

Dnia 13.01.2017 o 13:31, Acid napisał:

Tak to jednorazowa instalacja jakby. Potem się wyłącza.

Wysłane z mojego MI 5

Dnia 13.01.2017 o 13:35, Acid napisał:

Nie wiem wyłączył się, nie dało się wgrać ponownie twrp i zablokował się bl. Tyle próbowałem a potem już musiałem sobie postawić telefon od nowa.

Wysłane z mojego MI 5

Dnia 13.01.2017 o 13:46, Acid napisał:

Dtb oznacza że trzeba nowego TWRP

Wysłane z mojego MI 5

Opublikowano
4 minuty temu, slimdick napisał:

@don_kamillodo MI4C nie chciało mi się szukać jakiegoś innego z niższym numerkiem, a na tym forum to nie mam co nawet pytać bo tylko heit i trollowanie.

Zalazłem sobie w tym wątku na chińskim forum http://bbs.ydss.cn/thread-737604-1-1.html działające pod MI4C 7.1.4 BETA.

Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale na elektrodzie i tak jest gorzej ;) 

Opublikowano

Nie koniecznie :-P. Moze byc tydzien pozniej. Mi sie wydaje ze 10 moze wyjsc na mi max. Ewentualnie na mi4c z nim.

Najszybciej, słowo klucz ;) 

Dziwi mnie tylko sytuacja z Redmi Note 2. Trzeci tydzień bez aktualizacji, a na ostatniej akurat jak na złość bateria znika w oczach :D 

Opublikowano

Rn2 maja jakis problem, napewno nie bedzie nowego andka :-) hehehe bo w beta team czasem sie ukazuje ktorys build dla rn2. Ale wiecej razy jest zawieszony niz obecny :-)

Przecież to Redmi, nowy andek to jak dopracowany aparat w Xiaomi. Ni dy rydy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam i coś więcej wiadomo kiedy beta testy się zakończą, pozdrawiam.

Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...