Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Zakupiłem ostatnio mi5s i po kilku dniach użytkowania zauważyłem 2 problemy. Pierwszy to porblem z LTE niby jest,niby łapie i nie traci sygnału, jednak prędkość jest bardzo mała, nie mieszkam na zadupiu, więc podejrzewam że nie jest to wina braku obsługi band 20. Prędkość z tego co pamiętam w testach to jakieś 1,2 mb/s

Drugi problem jest związany z aplikacją UC News, była już zainstalowana kiedy telefon otrzymałem, problem z nią jest taki że z tego co widać ze żre baterie i to najmocniej ze wszystkich aplikacji czy funkcji bo na ok. 30% nie mogę jej odinstalować,a  kiedy blokuje pozwolenia na dostęp do rożnych funkcji to po wyjściu i wejściu zpowrotem pozwolenia znów są włączone. Jest to Dziwne. Czy ktoś mogłby mi pomóc w odinstalowaniu tej aplikacji. Zdaję sobie sprawę iż może to być wina romu, chcę zmienić na miui polska ale póki co czekam na pozwolenie na odblokowanie bootloadera.

Poniżej załączyłem screeny. Czy obecna wersja miui to tzw. syfmiui?

Screenshot_2016-12-28-12-20-17-815_com.android.settings.png

Screenshot_2016-12-28-12-20-48-234_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galinowsky napisał:

1,1 mb/s czyli jeśli dobrze rozumiem są to megabity na sekundę czyli dzielimy przez 8 żeby wyszły bajty, tak więc jest to dość mierny wynik jak na lte

Zmień soft najpierw.

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)

No tak może i masz racje jednak poprzednio na zwykłym 4g w tym samym miejscu zamieszkania potrafiłem oglądać filmiki w 720p na yt, mając włączone LTE 1020p bez problemu, teraz z włączonym lte trudności potrafią sprawiać filmiki w 480p  i jest to wg mnie trochę niepokojące.

Dnia 28.12.2016 o 13:58, galakty napisał:

Zmień soft najpierw.

Czekam aż chińczyk da mi pozwolenie i zabieram się za to jak najszybciej :D 

Dnia 28.12.2016 o 13:58, galakty napisał:

Zmień soft najpierw.

Wgrałem miui 6.12.29(rozwojowa) internet dalej chodzi fatalnie, ma ktoś jakieś rady na to? To że nie ma tego band 20 to jedno ale transfer rzędu 130kB/s to jest zdecydowanie za mało jak na dzisiejsze czasy. Dodam ze mieszkam w Krakowie, więc tu raczej powinny byc chyba wysztkie bandy no i wiadomo kłopotów z zasięgiem na pewno nie ma(cały czas 4 kreski).

Edit.

Wpadłem na pewien pomysł jako że z tego co kojarzyłem po wsadzeniu karty sim nie dostałem smsa konfiguracyjnego od operatora(play) stwierdziłem, że może da się go jakoś ręcznie wysłać, no i znalazłem, jest coś takiego nazywa się autokonfiguracja telefonu link: https://konfiguracja.play.pl/

Po wpisaniu numeru i standardowych procedurach wyskoczył mi komunikat:  Przepraszamy, ale wydaje się, że telefon nie obsługuje żadnych z naszych ustawień.

Czyżby problem leżał po stronie operatora i muszę czekać, aż zrobią konfiguracje do modelu mi5s? Co o tym myślicie?

lteeplay.PNG

Edytowane przez galinowsky
  • Elderbary zablokował(a) ten temat
  • Nezumi odblokował(a) ten temat
Opublikowano
16 godzin temu, galinowsky napisał:

Czyżby problem leżał po stronie operatora i muszę czekać, aż zrobią konfiguracje do modelu mi5s? Co o tym myślicie

Konfiguracja punktów dostępu jest jedna, niezależnie od telefonu, tabletu, czy innego urządzenia łączącego się z siecią.

Proponuję, jeśli wgrałeś MIUI Polska/EU, zrobić reset fabryczny (wipe all w TWRP) i wówczas sprawdzić. Może być tak, że to pozostałości starego softu coś psują...

Opublikowano (edytowane)
9 hours ago, mrosi said:
Konfiguracja punktów dostępu jest jedna, niezależnie od telefonu, tabletu, czy innego urządzenia łączącego się z siecią.
Proponuję, jeśli wgrałeś MIUI Polska/EU, zrobić reset fabryczny (wipe all w TWRP) i wówczas sprawdzić. Może być tak, że to pozostałości starego softu coś psują...

No tak tylko że - jeśli się dobrze orientuję - wipe robiłem po wgrywaniu twrp ( robiłem wg instrukcji acida)

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez galinowsky
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...