Problemy techniczne
136 topics in this forum
-
- 0 replies
- 8.1k views
Cześć, mam dziwny problem w moim staruszku z 2016 :) Wymieniłem ostatnio wyświetlacz (zamówiłem od dragon tt). Po wymianie wszystko dobrze działało. Po kilku dniach telefon się kompletnie zawiesił - czarny ekran, przyciski nie reagują. Pomogło odłączenie baterii i podłączenie jej ponownie. Tak przez kilka dni, ostatnio działał bezbłędnie przez ostatnie 5 dni. Wczoraj padł kompletnie, nie chciał się odpalić aż do dzisiaj odpalił ale z baterią na 2% (bateria była wcześniej na poziomie 40%). Robiłem reset, bateria była wymieniana rok temu. Co tu może być nie tak? Płyta przestaje działać czy może problem z baterią?
Last reply by lukassz, -
-
- 1 reply
- 3.6k views
Cześć, Spotkał się ktoś może z problemem z czytnikiem linii papilarnych, gdzie wygaszony telefon leżący sobie spokojnie zaczyna nagle próbować sam z siebie odblokować telefon właśnie odciskiem palca? xP Robi szybkie 5 prób i jak ja chcę odblokować telefon to już muszę używać kodu. A jedyne co słychać to serie szybkich wibracji sygnalizujących błędne linie papilarne. Pozdrawiam GK
Last reply by rock'n'rolla, -
- 0 replies
- 3.1k views
Witam, w trakcie użytkowania telefonu (MI5s) nagle telefon się zaciął, ekran zrobił się rozmazany i się odwrócił (tak jak by przyłożyć go prostopadle do lustra krótsza krawędzią), resetowanie telefonu nie pomogło, gdy go uruchamiam pojawiają się kolorowe paski wzdłuż,dotyk działa tak jak by nic się nie stało (tylko widzę lustrzane odbcie). Można coś z tym zrobić? czy raczej po telefonie (coś się spaliło), telefon w czerwcu będzie miał dwa lata, do tego momentu świetnie się sprawował. Z góry dziękuję za odpowiedz.
Last reply by Kacperp1000, -
- 2 replies
- 2.7k views
Dzień dobry Piszę na tym forum ponieważ mam problem z powiadomieniami w moim telefonie xiaomi mi5s po aktualizacji do 9.4.11. Powiadomienia działają tylko w aplikacjach systemowych tj. gmail , google, poczta, SMS itd. natomiast powiadomienia w aplikacjach zainstalowanych przeze mnie tj. allegro , pepper, śledzenie przesyłek itp powiadomienia nie działają .Zainstalowałem teraz najnowszą aktualizację 9.4.25 ale problem pozostał. Ustawiłem powiadomienia w ustawieniach telefonu zarządzanie aplikacjami ale nadal się nie pokazują. Próbowałem także ustawić autostart aplikacji ale nadal nic a także ustawiłem oszczędzanie baterii na bez ograniczeń i nadal nie przyniosło …
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 1.5k views
Co jakis czas ekran zaczyna migac na przemian bialo czarnymi paskami i ciemnym ekranem (tak jak widac na zdjeciu), czasami restartuje sie i lapie bootloopa, wtedy pomaga dluzsze przytrzymanie przycisku power, innym razem restartuje sie do trybu recovery. Czesto tez wyskakuja okienka FC roznych aplikacji. Dzieje sie to na swiezo zainstalowanej (full wipe, ale bez kasowania pamieci wewnetrznej) wersji 9.3.14, ale na poprzednij wersji miui (z okolicy stycznia 2018) bylo tak samo. Wie ktos o co tu moze chodzic? Jakies uszkodzenie plyty glownej?
Last reply by seban0987, -
- 4 replies
- 1.7k views
Cześć, Wczoraj spadł mi telefon na płytki. Dzisiaj gdy robiłem zdjęcie zauważyłem że lewa część obrazu jest mniej ostra niż reszta. Również zauważyłem że tel ma problem ze złapaniem ostrości przy oddalonych przedmiotach albo w przybliżeniu. Wcześniej, gdy aparat automatycznie zmieniał ostrość występowało jakby szumienie (miałem tak od kupna), a po wypadku nic takiego się nie dzieje. Wie ktoś co może być problemem i ile plus minus wynosiłby koszt naprawy aparatu?
Last reply by zajac, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1k views
Witam. ostatnia aktualizacja w moim telefonie to miui 10/8.9.13(tygodniowa) i od tamtej pory nie mogę zrobić żadnej aktualizacji, ani przez aktualizacje ani przez recorvery. Cały czas wyskakuje błąd. Restart do ustawień fabrycznych był. Pomocy... Przepraszam jesli był taki temat a nie znalazłam...
Last reply by rock'n'rolla, -
- 2 replies
- 1.5k views
Witam serdecznie, więc moim problemem jest to, że nie mogę płacić telefonem, ale wcześniej normalnie mi wszystko działało. Jednak wrócę do początku tej historii. Telefon mam od listopada 2017 roku, wtedy nie potrzebowałam płatności telefonem, ale gdy się tym zainteresowałam to również nie działało, po jakimś czasie sformatowałam sobie telefon, by go tak oczyścić i wtedy znów podjęłam próbę skonfigurowania i działało! Tak przez jakiś czas, a już gdzieś od miesiąca nie mogę tak płacić. Nic nie zmieniałam w ustawieniach więc nie wiem co to może być. Tutaj screenshot z Google Pay, w którym wcześniej mi wszystko normalnie działało. Edit. Telefon nie był r…
Last reply by bergmen, -
- 0 replies
- 1.2k views
Po ostatniej aktualizacji mam problem z SMSami, wysyłaja się bez problemu jednak dochodzą do mnie z opóźnieniem nieraz po kilku godzinach, albo po restarcie telefonu. Czy ktoś ma/miał podobny problem i może mi pomóc?
Last reply by Patryk1105, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam To mój pierwszy post więc z góry przepraszam jeśli coś zrobiłem źle. Od wczoraj (06.01.2019) kilka aplikacji przestało całkowicie działać. Przy próbie wejścia w apki, od razu się crashują. Kilka apek się uruchamia, ale przy próbie wejścia "głębiej" po prostu się zamykają. Są to aplikacje kompletnie z sobą nie powiązane np. notatki keep, allegro, aplikacja bankowa, kilka gier i wiele innych. Dodam że stało się to całkowicie nieoczekiwanie, nic w telefonie nie było zmieniane czy instalowane. Niecały miesiąc temu była aktualizacja systemu do Andoida 8.0.0 MIUI Global 10.1.1.0 i wszystko działało dobrze, wiec aktualizacja nie była przyczyn…
Last reply by PrzmeQ, -
- 1 reply
- 1.5k views
Czy wasze mi5s mają ten problem? Np oglądasz sobie spokojnie youtube po czym wyrzuca Cię do pulpitu mimo że Twoje dłonie nawet nie dotykają telefonu. Ta sama sytuacja występuje w każdej innej apce co jest strasznie denerwujące, bo uniemożliwia nagrywanie czegoś dłuższego, co wymaga zostawienie telefonu samemu sobie. Już nie wspomnę o tym czytniku i szybkości telefonu rodem z czasów live with walkman... Uwielbiam tą nakładkę, ale ten telefon po prostu jest porażką w porównaniu do mi2s, który nadal mi działa i robi za sprawny gps... sorry za te żale
Last reply by Kklaudoa, -
- 0 replies
- 1k views
Witam, Zasadniczo brak rekacji na prawym dotyku. Dioda działa. Gdy zamienię w ustawieniach funkcje to opcja wstecz na lewym jest ok. Być może to zbieg okoliczności a może fizyczne uszkodzenie bo wystąpiło to dwa lub trzy dni po aktualizacji do wersji 8.12.13
Last reply by Sebol, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam. Używałem słuchawek jbl110bt. W pewnym momencie prawa przestała działać. Kupiłem nowe kz zs5 i na kablu (jack) wszystko działa wyśmienicie. Dzisiaj doszedł kabel bt do tych słuchawek (są wymienne) i jak można się domyślić prawa słuchawka nie działa. Dodam że po przelaczeniu na kabel zwykły wszytko gra bardzo dobrze
Last reply by Kasztanowiec, -
- 62 replies
- 8.6k views
Witam, wczoraj podczas normalnego użytkowania telefon wyłączył się i nie chciał się ponownie włączyć. Miga czerwona dioda. Podłączyłem telefon w trybie EDL bo tylko tak komputer go wykrywa,a z kombinacji przycisków telefon się nie uruchamia ani w recovery ani fastboot aninormalnie, komputer widzi go jak port 10. Niestety gdy wchodzę w MiFlash ten program go nie widzi, a chciałem sflashować nowy rom. Nie mogę go niestety uruchomić nawet w trybie fastboot przez komendy w ADB... Czy ktoś może mi coś pomóc? Z góry dziękuję za pomoc...
Last reply by kinta, -
- 1 follower
- 45 replies
- 7.8k views
Witam Nie wiem dlaczego, ale nie dziala mi agregacja pasm w sieci orange. Ustawilem na nowo apn wedlug tego (ten co sie ustawil automatycznie byl troche inny) http://ustaw.orange.pl/manual.aspx Spoiler Aby skonfigurować Internet w telefonie Xiaomi Mi 5s, należy postępować według poniższych wskazówek: Kliknij USTAWIENIA W zakładce SIECI ZWYKŁE I BEZPRZEWODOWE wejdź w SIECI KOMÓRKOWE Zaznacz pole DANE MOBILNE W zakładce KARTY SIM wejdź w PUNKTY DOSTĘPOWE Wybierz NOWY APN Jako NAZWA ustaw Orange Internet W polu APN wpisz internetipv6 W polu NAZWA UŻYTKOWNIKA wpisz internet …
Last reply by witek_77, -
- 2 replies
- 1.2k views
Witam, Żadne zewnętrzne aplikacje (Aqua Mail, WhatsApp, Discord) nie reagują na zmianę koloru diody powiadomień. W ustawieniach tych aplikacji mogę osobno ustalić kolor diody powiadomień, np dla WhatsApp ustawiam biały a dla AquaMail czerwony, niestety telefon wymusza mi kolor, który jest ustawiony w MIUI. Na MI4 działa to bez zarzutu, na MI5s nie jestem w stanie tego naprawić. Aplikacje mają wszystkie potrzebne uprawnienia. Jakieś porady? Zainstalowany ROM to Xiaomi.eu MIUI V9.5.2.0 NAGCNFA (stabilna)
Last reply by toster, -
- 2 replies
- 1.1k views
Witam, od pewnego czasu mój Xiaomi ma problemy. Przy większym obciążeniu jakimi są np. jednoczesne wiadomości na messengerze lub whatsapp telefon zawiesza się, robi się czarny ekran i pomaga tylko ponowne włączenie/reset. Problem ten nasila się i od pewnego czasu nie ma dnia żeby coś się nie wydarzyło. Czy pomoże jakiś format telefonu czy to jednak jakaś wada sprzętowa? Dodam ze obecnie mam zainstalowane MIUI 9.1 by xiaomi.eu 7.12.7. Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 1.9k views
Witam.Wracam się do was z pytaniem, czy jest w Polsce ktokolwiek kto jest w stanie naprawić uszkodzony czytnik linii papilarnych w mi5s. Sytuacja wygląda następująco. Telefon mi spadł i rozbił się ekran, niestety rykoszetem dostał też czytnik linii papilarnych. Dotyk w telefonie działa tylko czytnik wariuje tak jakbym co chwilę przykładał do niego palec.Po usunięciu wszystkich odcisków palca już tak nie wariuje i da się telefon używać jednak chciałbym go przywrócić do poprzedniego stanu. Wysłałem telefon do pewnych ludzi z serwisu naprawtelefon którzy, gdy do nich dzwoniłem zapewnili mnie, że czytnik linii papilarnych po naprawie będzie sprawny. Jak się dzisiaj okazało, …
Last reply by Mysogan2, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam wszystkich Budząc się dzisiaj rano zostałem poproszony przez moje xiaomi o wpisanie hasło, problem jest w tym że hasła nigdy nie miałem a tel odblokowywałem odciskiem palca lub za pomocą pinu, podejrzewam że w nocy zainstalowała się aktualizacja miui. Czy jest jakis sposób na odblokowanie telefonu , nie tracąc przy okazji wszystkich danych?
Last reply by Lamcza, -
- 1 follower
- 56 replies
- 13.4k views
Cześć! Temat podobny już był, ale nie znalazłam w nim odpowiedzi. Od początku męczę się z czytnikiem. Jest to mój pierwszy telefon z taką funkcją, ale wydaje mi się, że bardzo słabo ona działa. Czasami w ogóle ekran się nie podświetla, jakby nie czuł palca. Czasami się podświetla, ale nie odblokowuje. No i raz na jakiś czas zdarzy mu się odblokować, jak powinien. Mam global. Jedni piszą, że lepiej mieć kilka skanów jednego palca, natomiast inni twierdzą, że powinno się mieć tylko jeden. Co z tym zrobić? Tylko serwis czy zmieniać miui?
Last reply by Mychemi, -
- 0 replies
- 1.1k views
witam Mam problem , nie jestem zadnym specem od softow , moj mi5s plus sam sie wylaczyl i juz tylko mrugalo logo MI , tak jak by nie mogl zaskoczyc , Wszedlem w tryb bootowania to teraz mruga na zmiane ten tryb z logiem MI, nie mozna zalaczycreboot , czy jest ktos w stanie mi cos z tym doradzic?
Last reply by zielonyzmi, -
- 0 replies
- 1.3k views
Hej. Przeszedłem do orange - orange dało mi tymczasowy numer telefonu 500coś tam. Po miesiącu ta karta sim już funkcjonuje jako mój stary numer... Jednak na account.xiaomi.com - ( na stronie internetowej oraz na TELEFONIE ) wyświetla mi , ten tymczasowy numer ( który fizycznie nie jest aktywny i nie istnieje). Jak zmienić ten numer na koncie ?
Last reply by pilot82, -
- 0 replies
- 2.6k views
Witam, Jakiś czas temu kupiłem zegarek Samsung Gear S3 i chciałem go sparować tak aby współpracował z moim Mi5S. Po walkach i doinstalowaniu usługi oraz aplikacji z plików .apk (których swoją drogą nie dało się zainstalować ze sklepu Google) w końcu udało się wszystko połączyć tak aby działało jak należy. Teraz chciałbym iść o krok dalej i skonfigurować całość tak, że gdy zegarek jest w pobliżu telefonu, to pomijany jest ekran blokady w telefonie. Wiem że od tego jest Googlowska opcja Smart Lock lub opcja "Odblokowanie za pomocą Bluetooth". Jednak ani jedna ani druga nie działa. O ile znalazłem informację, że ta wbudowana opcja zezwala tylko na integrację z opaskami x…
Last reply by woonski, -
- 3 replies
- 1.3k views
Witam, po którejś aktualizacji telefon zwyczajnie zaczął działać wolno. Nie doinstalowałem żadnych aplikacji, nie zmieniałem w ustawieniach żadnych profili zarządzania oszczędnością baterii itp. Liczyłem na to, że przy kolejnej aktualizacji to się zmieni ale problem dalej pozostał. Najgorzej jest kiedy bateria ma poniżej 50%, wtedy aplikacje zwalniają aż tak, że np w snapchacie lub filmach nagrywanych przez msg klatkuje obraz. Z czym może być problem? Zauważyłem, że też już bateria jest troche zużyta, muszę ją częściej ładować, ale telefon mam rok wiec to chyba całkiem normalne. Macie jakiś pomysł?
Last reply by Mokry, -
- 6 replies
- 1.7k views
Witam, dzisiaj podczas przeglądania internetu mój mi5s prime nagle się wyłączył, przy próbie włączenia już bootloop. Nie znajdując innego rozwiązania najpierw próbuję zainstalować nowy rom używając twrp (miałem miui polska na telefonie), ale jak sie okazuje nie mogę nic zgrać na telefon, cała jego pamięć jest pusta. Komputer widzi telefon ale nie ma na nim nic. Wipe też nie mogę zrobić, w twrp błąd unable to mount storage. Skoro nie działa przez recovery to próbowałem miflashem, wszystko robie tak jak powinienem a wyskakuje error, FAILED (remote: flash write failure).... pomocy.... możliwe że padła pamięć? telefon ma niecałe półtora roku...
Last reply by koval990,